Προς το περιεχόμενο

Λειτουργικό σύστημα και μουσική


tassos1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά μήπως τα windows 2000 μετά από όλα τα service packs που έχουν κυκλοφορήσει, είναι καλύτερα από τα XP; Έχει δοκιμάσει κανείς τα 2003; Μήπως τα Media Center; Γενικά κάτι άλλο; Αναφέρομαι πάντα στη χρήση Η/Υ για μουσική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, τα Windows 2003 δεν είναι λειτουργικό που να κυκλοφορεί ευρέως αφού είναι business-oriented άρα δεν έχουν λόγο να σε απασχολούν. Νομίζω ότι αφού υπάρχουν στην αγορά θα τα χρησιμοποιούσαμε ήδη αν μας βοηθούσαν να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα.

Τα Media Center προορίζονται για entertainment center υπολογιστές με επιπλέον χαρακτηριστικά για θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων, καταγραφή βίντεο, αναπαραγωγή ταινιών, χειρισμό με remote control σαν μια τηλεόραση και τέτοια. Κοινώς, φορτωμένα με πράγματα άχρηστα για τη δημιουργία μουσικής.

Τα 2000 είναι μια παλιότερη έκδοση των XP. Αφαίρεσε τα επιπλέον στοιχεία για multimedia και ψυχαγωγία των XP, βάλε και την κλασική εμφάνιση από τις επιλογές εικόνας και δεν θα διαφέρουν ιδιαίτερα. Ίδιος πυρήνας, ίδιοι drivers για τις συσκευές, η σχεδίαση αλλάζει μόνο. Γιατί να κάθεσαι και να ψάχνεσαι;

 

Καλύτερα περίμενε τα Vista αν θέλεις οπωσδήποτε να αλλάξεις το λειτουργικό σου. Ή βάλε UNIX! :D

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

UNIX θα εβαζα άνετα αν έτρεχαν τα προγράμματα που δουλεύω!!!

 

Ε, αυτό είναι το θέμα πιά. Αν υπήρχε έκδοση του Cubase για Linux θα είχε ήδη γίνει χαμός και την επόμενη μέρα οι μισοί από εδώ θα ψάχνανε διανομές! Που θα πάει, θα φτάσουμε κι εκεί κάποια στιγμή...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορείς να τρέξεις το audiomulch μέσω wine και να του φορτώσεις κανονικά τα vst.

 

επίσης υπάρχει το ardour που είναι σε φάση Sequencer αν θυμάμαι καλά.

 

και βέβαια πάντα υπάρχει το pure data που είναι στην ουσία το max/msp όπου

μπορείς να κάνεις τα πάντα, εκτός από συμβατικό sequencing βέβαια. :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μη διαχέονται λάθος φήμες, η κατάσταση έχει ως εξής:

 

- Τα Windows 2000 είναι όντως καλύτερα από τα XP. Όμως αυτή η δήλωση δεν έχει καμία σημασία καθώς τα 2000 δεν είναι πλέον υποστηριζόμενο λειτουργικό, ενώ ήδη υπάρχουν πολλές εφαρμογές που δεν τρέχουν σε αυτά (το Gigastudio και τα ProTools M-Powered π.χ.).

 

- Το Linux/Unix δεν είναι έτοιμο για να τρέξει κανείς σοβαρές μουσικές εφαρμογές για recording/sequencing, ούτε υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει στο κοντινό μέλλον. Υπάρχουν μουσικές εφαρμογές για το Unix οι οποίες αφορούν συγκεκριμένες εξωτικές μεθόδους σύνθεσης, αλλά τίποτε που να μπορεί να αντικαταστήσει κάτι σαν το Cubase.

 

- Το MacOS είναι εξαιρετική λύση για κάποιον που θέλει να στήσει ένα μουσικό υπολογιστή, ειδικά αν θέλει να τον κάνει dedicated σε αυτή τη δουλειά και δεν έχει πρόβλημα με το επιπλέον κόστος αυτών των μηχανημάτων.

 

- Για τα επόμενα Windows δεν ξέρει κανείς τίποτε ακόμη - ούτως ή άλλως δεν θα είναι διαθέσιμα πριν τον Ιανουάριο του 2007.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου