Προς το περιεχόμενο

Γνώμες/Βοήθεια για Ibanez Artist '82


ThS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα τελευταία χρόνια έχω "κληρονομήσει" μια Ibanez Artist του 1982. Ως πληκτράς και έχοντας τις βασικές γνώσεις παιξίματος σε κιθάρα μέχρι τώρα λίγο την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να την εκμεταλευτώ πιο πολύ. Γενικά είναι λίγο παιγμένη η κιθάρα, καθώς πρέπει να έχει περάσει 15-20 χρόνια στην θήκη της πριν έρθει σε μένα. Θα ήθελα λοιπόν να μάθω από όποιον ξέρει γενικές πληροφορίες για το "τι σόι" κιθάρα είναι, με ποιες άλλες μπορει να συγκριθεί, αν θεωρείται vintage ή πιο ειδικά πράγματα οπως πχ για τους μαγνήτες της, τον ήχο της, αν έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κτλ. Επίσης τι χρειάζεται για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ή τι θα μπορούσε να την βελτιώσει.

 

Από το ψάξιμο που έκανα βρήκα ότι πρόκειται για το μοντελο AR100CS. Είναι η δεύτερη στην παρακάτω εικόνα.

 

05.jpg

 

Από τον κατάλογο της Ibanez εκείνη τη χρονιά (βλέπε εδω http://s93105080.onlinehome.us/Ibanez-Catalogs/file.php_n=1982&p=&y=1982.html προκύπτει ότι φοράει μαγνήτες SUPER 58 (δεν ξέρω αν είναι κάτι super όντως), , Mahogany Body, Flame Maple Top, Gibraltar Bridge.

 

Στα πιο πρακτικά ζητήματα τώρα, ενώ είναι σε άψογη εξωτερική εμφάνιση, έχει καποια προβλήματα μάλλον στα ηλεκτρικά της καθώς ακούγονται τα χαρακτηριστικά "χρατς-χρουτς" στην υποδοχή του βύσματος που θέλει λίγο κούνημα για να κάνει επαφή, αλλά και όταν γυρίζεις τα Volume και Tone Knobs. Μπορώ να επέμβω στο να το φτιάξω αυτό ή καλύτερα να την δώσω σε κάποιον ειδικό για service?

Τέλος υπάρχει κάποια εκτίμηση για τη σημερινή αξία της κιθάρας; Πληροφοριακά και μόνο καθώς δεν πρόκειται να την πουλήσω! Όσο έψαξα στο ίντερνετ βρήκα παρόμοιες artist εκείνων των ετών να πουλούνται από $600 μέχρι $1000+ .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους φίλους κιθαρίστες!! Τα φώτα σας!

Forgive me Lord for I have synthed..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ ωραιες κιθαρες,εξαιρετικα κατασκευασμενες,ΠΟΛΥ βαριες και με ωραιοτατους μαγνητες.Η δικη σου δεν ειναι το κορυφαιο μοντελο της σειρας αλλα κανα 700αρι το πιανει.

 

Επίσης τι χρειάζεται για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ή τι θα μπορούσε να την βελτιώσει.

 

τιποτα δεν χρειαζεται και τιποτα δεν θα την βελτιωσει,ενα καλο καθαρισμα και ενα σωστο σετ απ και εισαι ετοιμος.

 

αν κανει χρατσα χρουτσα και δεν ξερεις πως να την φτιαξεις δωσε την σε εναν τεχνικο ετσι κι αλλοιως αν δεν ξερεις να τη σεταρεις καλο ειναι να τη δει τεχνικος μπορει να θελει ταστα.

 

αν θεωρείται vintage

 

οχι δεν θεωρειται vintage

 

με ποιες άλλες μπορει να συγκριθεί,

 

με Gibson Les Paul.

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Superfunk Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Η αλήθεια είναι πως είναι όντως πολύ βαριά κιθάρα. Επίσης δείχνει ποιοτικά κατασκευασμένη. Η μόνη επαφή που είχα ως τώρα με ibanez κιθάρες ήταν να παίξω λίγο με JEM και JS, και όταν έπιασα αυτή μου φάνηκε συνολικά κάτι τελείως ξένο ως προς την Ibanez. Να την σετάρω σίγουρα δε ξέρω, οπότε τεχνικό κάποια στιγμή θα χρειαστεί.

 

Forgive me Lord for I have synthed..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου