Προς το περιεχόμενο

Ο "κύκλος" των πεταλιών


fusiongtr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο συνηθισμένος "κύκλος" των πεταλιών είναι ....

 

1. Μαζεύω (Δημοσιεύτηκε στις 7 Μαΐου 2015)

 

 

 

2. Αλλάζω κάποια και παίρνω κι άλλα (Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2016)

 

 

 

3. Πουλάω (Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2016)

 

https://www.youtube.com/watch?v=LpjVGP6yL1M

 

 

4. "Άντε ρε παιδιά πάρτε τα" (Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου 2016)

 

https://www.youtube.com/watch?v=rlAdfkN3n-U

 

 

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μούρλα! Μέχρι και τα knobs είναι όλα ευθυγραμμισμένα στον μαγνητικό βορρά  ;D

 

Προσωπικά βλέπω τα πετάλια σαν εργαλεία ήχου... όχι σαν συλλογή. Καμιά φορά  τυχαίνει και μαζεύω πάνω από 10 πετάλια (κρατάω σταθερά δυο drive, ένα boost, δυο delay, ένα τρέμολο , ένα βιμπράτο και τα Freeze και POG-2 που δεν πάνε πουθενά), νιώθω τύψεις και πουλάω (ωραία και σπάνια πράγματα που έχω κάνει κόπο να τα βρω)! Βλέποντας αυτά τα βίδεοζ, σκέφτηκα ότι ευτυχώς δεν έχω πια ούτε ένα Boss πετάλι, έχω να πατήσω πάνω τους από τα late 80s, 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σκέφτηκα ότι ευτυχώς δεν έχω πια ούτε ένα Boss πετάλι

 

Γιατι ευτυχως?

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί τα Boss δεν είναι true bypass -όχι ότι σε blind test θα το καταλάβαινε κανείς, αλλά το λέει το ίντερνετ...Γιατί έχουν χάλια ήχο, παρόλο που πάρα πολλοί κιθαρίστες που λέει ότι έχουν φοβερό ήχο, παίζουν με boss...Γιατί...Γιατί...Αλλά τα boss είναι σαν τα Niva...Απλά... :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεούλης ο τύπος. Αφού έχει μαζέψει ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ αντιπροσωπείες στο χώρο του (υπάρχουν μαγαζιά που δεν έχουν ούτε το 1/4 από αυτά που έχει) του ήρθε η συνειδητοποίηση ότι "ουκ εν τω πολλώ τω ευ". Μιλάμε για μεγάλη αρρώστεια  αυτό το GAS  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άμα είναι μάγκας ας τα συνδέσει όλα μαζί και να ρίξει καμιά πενιά ξεγυρισμένη να 'ουμ'  O0

Ας τα βάλει πρώτα όλα στην "σωστή" σειρά .... ;D ;D ;D

 

Η πλάκα είναι ότι στα πρώτα βίντεο λέει ότι του πήρε περίπου ένα χρόνο να τα μαζέψει, και μετά, κάθε κάποιες μέρες .... "άντε πάρτε τα να τα ξεφορτωθώ".

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδιά....τον αδικείτε.

 

Μια φωτογραφία ήθελε να βγάλει ... ;D

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι ευτυχως?

 

Γιατί τα βρίσκω βαρετά Σουπερφάνκ - στα late 80s είχαμε μόνο τέτχοια - όσοι από μας είχαμε αυτί και είχαμε καβατζώσει κανένα Ibanez tubescreamer ή κανένα TC Electronic (SCF, Parametric EQ κλπ) κάτι πήγαινε κι ερχόταν...

Τα φαγα στη μάπα λοιπόν τα DS και εκείνο το (ακριβό πλέον) Feedbacker dist της Boss, με αποτέλεσμα να μη θέλω πια να τα βλέπω μπροστά μου.

Όταν κάποια στιγμή, έγινε η έκρηξη της pedal culture και των "μπουτίκ" true bypass κιέτσ' , διαπίστωσα ότι υπήρχαν πλέον εκατοντάδες πετάλια που μπροούσαν να κάνουν ό,τι έκαναν τα Boss, πολύ καλύτερα.

Στην πορεία, βέβαια ξαναγόρασα και δοκίμασα κι άλλα  Boss (ένα RT-20, ένα drive Bassman κάτι, το Feedbacker booster, και τα πολυεργαλεία NS-2 και LN-2 , με τα δυο τελευταία λόγω του σταδιακού downsizing της πεταλιέρας μου, να μου είναι κάποια στιγμή περιττά).

Που κατέληξα; Στην αρχική μου εντύπωση: ότι σήμερα (ειδικά σήμερα) βρίσκεις πανεύκολα ποιοτικότερα πετάλια από της Boss σε όλους σχεδόν τους τομείς: από drive και delays μέχρι κομπρέσορες, tremolo και κουρδιστήρια ή loopers.

Επιπλέον, υπάρχουν και μοντέλα Boss που ρουφάνε/αλλοιώνουν τον τόνο απελπιστικά (όχι όλα) και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα μείον, ειδικά όταν δεν έχεις καμιά πεταλιέρα - διαστημόπλοιο για να χρειάζεσαι και έξτρα buffer.

Θα θελα βέβαια να δοκιμάσω από τα διπλά της πετάλια το DD-20 και το Space Echo, που δεν τα είχα ποτέ (και κακώς) όμως όταν υπάρχουν αντίστοιχα simulations ή πραγματικά analog delays με το μισό footprint και υπεργαμάτους ήχους στην ίδια ή μικρότερη τιμή,  μάλλον θα αργήσει πολύ η μέρα που θα ξαναπατήσω πάνω σε Boss πεταλάκι.

Σόρι για το σεντόνι - απάντηση, αλλά κάποιος ξερολάκος παραπάνω απάντησε αντί εμού  ::) και θεώρησα απαραίτητο να εμβαθύνω λιγάκι :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου