Προς το περιεχόμενο

Τι κάνει το tubescreamer;


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα, μπορει καποιος να μου εξηγησει με απλα δικα του λογια πως αντιλαμβανεται αυτο που λεμε tubescreamer και τι κανει συμφωνα με τα αυτια του και τις γνωσεις του(αν εχει) στον ηχο?

Δηλαδη ειναι στανταρ πχ οτι ειναι low gain?  boostαρει κατι συγκεκριμενα , κομπρεσαρει με συγκεκριμενο τροπο? Δεν κομπρεσαρει καθολου ή / και δεν μπουσταρει τιποτα? Η δεν εχει τετοια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα?

Ή ειναι απλα το κλασικο πρωτο πρασινο που βγηκε και ολες οι αντιγραφες?

Ειναι ενα απλο overdrive ή εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα - και ποια αυτα κατα τη γνωμη σας?

Εχω κοιταξει σε πολλες ιντερνετικες πηγες και εχω παιξει με μερικα λεγομενα ts αλλα θα ηθελα τα φωτα σας! Πως θα εξηγουσατε τι ειναι σε εναν καπως λιγο ασχετο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δεν τρελαινομαι με το tubescreamer σαν τονος, ομως σε καποια τραγουδια κανει την κιθαρα να "κοβει" στη μιξη, χωρις να χρειαζεται μεγαλη ενταση και χωρις να "απασχολει" πολλες συχνοτητες απο το ηχητικο φασμα της ενορχηστρωσης.

Ναι, σε καποιες φασεις το θεωρω απαραιτητο εργαλειο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Είναι low gain και μπουστάρει τα μεσαία. Μπορεί να σου δίνει την αίσθηση ότι ακούς και 'κάτι' από καθαρό ήχο ταυτόχρονα με το ντράιβ, πράγμα που δεν αρέσει σε κάποιους. Είναι πετάλι που παίζει ακόμα καλύτερα με τον ενισχυτή αρπαγμένο παρά σιγά.

  Το χρησιμοποιούν και ως μπούστερ σε ενισχυτή hi-gain. Στα αυτιά μου δεν κομπρεσάρει ιδιαίτερα αλλά δεν το λες και transparent αφού δεν είναι αυτή η δουλειά του. Η δουλειά του είναι να δώσει πχ. τα μεσαία σε ένα scooped καθαρό ενισχυτή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω guys! καθε αποψη επι του θεματος καλοδεχουμενη.  Εν ολιγοις θα λεγατε οτι εξ ορισμου ενα ts εχει δικο του "χαρακτηρα"  ή κοιταει να τονισει με καποιο τροπο τον ηδη υπαρχοντα ηχο ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία τα λένε οι συνάδελφοι από πάνω. Το tubescreamer έγινε εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της χρήσης του από τον Stevie Ray Vaughan. Το πετάλι ταιριάζει ας πούμε με στρατοκαστεροειδή όργανα γιατί μπουστάρει τη μεσαία περιοχή, όπως αναφέρθηκε, η οποία είναι το αδύνατο σημείο των low output single coils. Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε από έναν μυθικό κιθαρίστα (του ο οποίο ο ήχος είναι holy grail ακόμα και σήμερα), οδήγησε σε απερίγραπτες υπερτιμολογήσεις ενός καθαρά μέτριου (κατ' εμέ πάντα) overdrive το οποίο αν κυκλοφορούσε χωρίς τη στάμπα tubescreamer, δε θα το αγόραζε κανένας.

 

Πέραν αυτού, κάτι που έχω ξαναγράψει, ολόκληρες γενιές κιθαριστών βάλανε το ts 9, 808 ή όποια άλλη υλοποίηση, σε καθαρό ενισχυτή και περίμεναν να ακούσουν τη στρατ τους να μεταμορφώνεται σε τέρας presence και αυτό που άκουσαν τελικά ήταν ένα θολό overdrive που εκτός των άλλων έθαβε τις μπάσες χορδές σε δημιουργική ασάφεια. Και το πούλησαν πριν καν το δοκιμάσουν σε ελαφρά σπασμένο ενισχυτή όπου εκεί δείχνει και την όποια αξία του το συγκεκριμένο κύκλωμα.

 

Βέβαια οι εταιρίες έβγαλαν (και συνεχίζουν) άπειρες βελτιωμένες εκδόσεις του υποτιθέμενου original αλλά, τουλάχιστον για την τιμή του, υπάρχουν δεκάδες καλύτερα overdrive στην αγορά.

 

 

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αγαπημένο μου πετάλι, Transparent δεν είναι. + μεσαία - μπάσα. Το TS-9 μου το πήρα  (αφού το είχα τσεκάρει διαδικτυακά στο μαγαζί) στο Malmo όταν προσγειώθηκα και πήγα κατ' ευθείαν στο Music Borsen με τις βαλίτσες και πριν καν χαιρετήσω τα πεθερικά μου.  :o

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

ειναι ενα κυκλωμα που σε διαφορες παραλλαγες δινει το λεγομενο mid hump, δηλαδη ενισχυει τις μεσαιες συχνοτητες. Ειναι ενας χαρακτηριστικος blues rock ηχος, που εμενα μου αρεσει πολυ, αλλα ειναι αυτο που ειναι, και δεν εχει χρηση σε ολα τα ειδη μουσικης.

 

Επισης ειναι overdrive και οχι distortion, επομενως η πετυχημενη χρηση του ειναι λιγο πιο δυσκολη, καθως η παραμορφωση ειναι τελικα μια μιξη παραμορφωσης απο το πεταλι και τον ενισχυτη, και αλλαζει πολυ αναλογα με τις εντασεις που παιζεις. Καπως σαν το fuzz ας πουμε.

 

Το καλο ειναι οτι ακομα και το αυθεντικο (και πανακριβο πια) πεταλι να θελεις, ειναι ενα παναπλο κυκλωμα που κυκλοφορει σε ακριβεις κλωνους, η στο φτιαχνει ευκολα καποιος που ασχολειται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης ,αν θες να το χρησιμοποιησεις σαν od πεταλι σε καθαρο ενισχυτη,συνηθως ακουγεται καλα με ενισχυτες με scooped mids (Fender Blackface,silverface,Hot Rod & γενικα "αμερικανικη σχολη" ) και οχι και τοσο καλα σε ενισχυτες με πολλα μεσαια (βρεττανικη σχολη VOX,Orange,Marshall,Fender Tweed κτλ)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@expired

Τώρα που έμαθες για το TS ψάξου για το Klon Centaur...

Εκεί να δεις τι γίνεται...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου