Προς το περιεχόμενο

Μαγνήτες για Yamaha sa2200


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,πρόσφατα αγόρασα μια yamaha sa2200 την οποία και έχω λατρέψει...τόσο που πλέον θέλω να γίνει η βασική μου κιθάρα στην μπάντα που παίζω.για να γίνει αυτό όμως μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξω μαγνήτες όχι επειδή δεν μου αρέσουν αυτοί που έχει αλλά επειδή παίζουμε ένα αρκετά βαρύ ροκ(heavy rock) και οι μαμά μαγνητές μου κάνουν κάπως καθαροί και light.Ποτέ μου σε καμία κιθάρα δεν έχω αλλάξει μαγνήτες οπότε δεν έχω κάποια ιδιαίτερη εμπειρία σε σετ πλην των gibson 57classic που φοράει η sg 61reissue που έχω και μ αρέσουν πολύ και των gibson 490r-498t που μου κάνουν αρκετά λασπωμένοι.θα ήθελα λοιπόν αν γίνετε κάποιες προτάσεις για σετ ροκ προσανατολισμού καθώς και να μου πείτε αν λόγω χρυσού hardware που έχει η yamaha μπορώ κάπως να βάλω αυτά τα καπάκια στους μαγνήτες που θα πάρω.επίσης αυτοί που φοράει τώρα σπλιτάρουν...αυτό μπορεί να γίνει με όλους τους μαγνήτες?ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην θα σε συμβουλεψω να ΜΗΝ τους αλλαξεις μια και ειναι ΘΑΥΜΑΣΙΟΙ  Alnico 5 μαγνητες (μου θυμιζουν πολυ τους αγαπημενους μου DIMARZIO 36th an.)  οι οποιοι με τη χρηση των καταλληλων ΕΦΕ (fuzz,distortion,drive) μπορουν να παιξουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και φυσικα χωρις εφε εχουν εξαιρετικο ΚΑΘΑΡΟ ηχο (κατι που ΚΑΝΕΝΑΣ hot humbucker "rock" μαγνητης δεν εχει).

 

Τωρα αν εχεις βαλθει να τους αλλαξεις οι 57αρηδες που σου αρεσουν ειναι Alnico 2 (ελαφρως λιγοτερο bright απο τους στοκ Alnico 5) οποτε μπορεις να βαλεις αυτους ή τους Seymour Duncan Alnico 2 pro που ειναι κλασσικοι μαγνητες (και τους χρησιμοποιει και ο Slash αν θες καποιο assurance για το αν κανουν για heavy rock  :)) .

 

Πιο hot μαγνητες δεν θα σε συμβουλευα να βαλεις ειναι ΑΜΑΡΤΙΑ σε τετοια κιθαρα.

 

Τα καπακια φυσικα και μπορεις να τα βαλεις στους νεους μαγνητες.

 

Αν ο μαγνητης εχει 4 καλωδια(4-conductor)  μπορεις να τον σπλιταρεις χρησιμοποιωντας τα υπαρχοντα push pull ποντεσιομετρα της κιθαρας σου. 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου