Προς το περιεχόμενο

Ηχεία για αναπαραγωγή (και μόνο) μουσικής


handysome

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αν δε σουναι κοπος κατεβα στουρναρη η σε κανα Media Markt(προτιμοτερο, ειδικα του Π.Φαληρου) κ ακου τα Ζ5500...κ να μη σαρεσουν στη τελικη (χλωμο :P) εν παση περιπτωση καντο ετσι για να λες οτι νταξ τα ακουσα κιαυτα..κ εχω μια πιο ολοκλημενη αποψη..κ αφου διαθετεις που διαθετεις 300ε ειναι κριμα να τα δωσεις για 2.1 .. δε θα σου χρειαστει το 5.1 σαν εφαρμογη αλλα θα το κανεις στερεο χ 2(οπως ειναι στα αμαξια) η dolby prologic music II 5.1 κ θα χεις κ 505Watt..... που τα περισσοτερα Watt σε 2.1 ειναι ta 200W (κ παλι logitech Z2300)..βασικα κοιτα μονο σε logitech μερια..altec lansing κ creative μακρυα..οσο για τα klipsch κιαυτα ειναι αρκετα καλα(παλι επιμενω ομως την 5.1 εκδοση για περισσοτερα Watt) αλλα τα logi ειναι 1 κλικ πιο πανω..

 

ξεχασα να πω πως ο λογος που σε ρωτησα τι μουσικη ακους ειναι γιατι τα logi ειναι πιο πολυ για ηλεκτρονικη μουσικη κ νταμπα ντουμπατης..χωρις βεβαια να χανουν απο αλλο σετ ηχειων στα υπολοιπα ειδη μουσικης..βεβαια διατηρω τις επιφυλαξεις μου για τα klipsch τα οποια αποτι ειχα διαβασει παλαιοτερα πρεπει ναποδιδουν καλυτερα σε ροκ-μεταλ κλπ..για ψαξτο λιγο..παντως οτι κιαν κανεις ακου κ τα Z5500..ετσι βρε αδερφε για χαρη μου :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

αν δε σουναι κοπος κατεβα στουρναρη η σε κανα Media Markt(προτιμοτερο' date=' ειδικα του Π.Φαληρου) κ ακου τα Ζ5500...κ να μη σαρεσουν στη τελικη (χλωμο :P) εν παση περιπτωση καντο ετσι για να λες οτι νταξ τα ακουσα κιαυτα..κ εχω μια πιο ολοκλημενη αποψη..κ αφου διαθετεις που διαθετεις 300ε ειναι κριμα να τα δωσεις για 2.1 .. δε θα σου χρειαστει το 5.1 σαν εφαρμογη αλλα θα το κανεις στερεο χ 2(οπως ειναι στα αμαξια) κ θα χεις κ 505Watt..... που τα περισσοτερα Watt σε 2.1 ειναι ta 200W (κ παλι logitech Z2300)..βασικα κοιτα μονο σε logitech μερια..altec lansing κ creative μακρυα..οσο για τα klipsch κιαυτα ειναι αρκετα καλα(παλι επιμενω ομως την 5.1 εκδοση για περισσοτερα Watt) αλλα τα logi ειναι 1 κλικ πιο πανω..[/list']

 

Αυτά που με φρενάρουν στα 5.1 κλπ είναι το καλωδιομάνι που είναι μπελάς και θα γεμίσει το δωμάτιο και η άποψη που ακούω από αρκετούς φίλους της μουσικής ότι δύο σωστά ηχεία (άντε και ένα sub όταν έχεις μικρά ηχεία) υπερεπαρκούν για να ακούς σωστά τη μουσική σου. Όπως και να ΄χει πάντως μόλις βρω χρόνο θα τα ακούσω κι αυτά για να έχω άποψη (μέχρι να μαλλιάσουν τα αυτία μου lol)

 

(Τα Watts δε με εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα, γενικά δεν ακούω πολύ δυνατά, περισσότερο ψάχνω για καλή ποιότητα σε επαρκή ένταση για τα γούστα μου που δεν είναι εξεζητημένα, αφού μιλάμε για ένα σχετικά μικρό δωμάτιο που βρίσκεται το pc μου και μετριοπαθή γούστα στις εντάσεις).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και η άποψη που ακούω από αρκετούς φίλους της μουσικής ότι δύο σωστά ηχεία (άντε και ένα sub όταν έχεις μικρά ηχεία) υπερεπαρκούν για να ακούς σωστά τη μουσική σου.

 

Δεν είναι "άποψη", από εκείνες που "όλοι έχουμε από μία". Είναι η παγκοσμίως αποδεκτή πραγματικότητα για πολλές-πολλές γενιές ακροατών, απειλούμενη μόνο από τη μόδα της τελευταίας πενταετίας-επταετίας για πολυκάναλα συστήματα αναπαραγωγής ήχου.

 

Αυτή η μόδα, παρότι έχει ερείσματα, αγνοεί χαρακτηριστικά το πόσο μικρό ποσοστό ηχητικών ντοκουμέντων έχει ηχογραφηθεί έτσι ώστε να αναπαράγεται από πολυκάναλα συστήματα (κυρίως είναι παιγχνίδια και dvd - και μάλιστα dvd της τελευταίας πενταετίας). Επίσης επιχειρεί να υποβαθμίσει την αναγκαιότητα κτισίματος ενός πολυκάναλου συστήματος αναπαραγωγής με άριστης ποιότητας components (βλ. ακριβά) αλλά και την αναγκαιότητα κατάλληλης προετοιμασίας του χώρου ώστε αυτά τα πολυκάναλα συστήματα να αποδώσουν όπως πρέπει (μία επίσης ακριβή ιστορία).

 

Και βέβαια, φίλε spirou, μάλλον πρέπει να ανακαλέσεις την "εκτός θέματος" κατηγορία που απέδωσες, διότι κανείς δεν μίλησε για παραγωγές ή μίξεις, μόνο για μουσική απόλαυση μιλήσαμε. Ή δεν το ξέρεις ότι περιουσίες ολόκληρες έχουν δοθεί από ανθρώπους που επιχείρησαν να κατακτήσουν το "άριστο" σε επενδύσεις υψηλής πιστότητας, δεκαετίες πριν η Creative αποφασίσει ότι ο κόσμος πρέπει να ακούει 5.1 και χρόνια πριν η Logitech επιχειρήσει να την μιμηθεί;

 

Σκέψου το λίγο.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις (ελπίζω να μην έχω γίνει κουραστικός)' date=' ακούω τα πάντα, ροκ, ποπ, ρέγγε, soul, με σειρά προτεραιότητας. Τελικά αυτόν τον καιρό ακολουθώ τη συμβουλή του belalik, ακούω ηχεία όπου βρώ! :D

 

Αν και πρέπει να καταλήξω γιατί με έχει κουράσει λίγο το όλο ψάξιμο, με ψιλοέχουν κερδίσει τα ΒΧ5a έχουν μια "αμεσότητα" που δεν έχουν τα multimedia, είναι ξυράφια σε σχέση με τα άλλα και μου αρέσει αυτό, σήμερα άκουσα και κάτι καλά altec lansing (mx5021) αλλά ok. Ελπίζω να βρω και τα Klipsch (promedia 2.1) τα οποία θεωρούνται κορυφή στην κατηγορία αυτή (έτσι διαβάζω τουλάχιστον) και να πάρω μια απόφαση.[/quote']

 

Τα klipsch pro-media δύσκολα θα τα βρεις, τα είχα ψάξει και εγώ κάποια στιγμή και τελικά αν θυμάμαι καλά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα καθόλου (βασικά δεν υάρχουν στην Ευρώπη καθόλου) ... Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος βέβαια, αλλά έτσι θυμάμαι ..

 

Παντως ο αντιπρόσωπος είναι στην 3ης Σεπτεμβρίου, κοντά στην Αγ. Μελετίου, δίπλα σε γνωστό κ@λ@μπαρο :) (δεξιά στο ρεύμα όπως πας από κέντρο για αγ. μελετίου). Μου έχει μείνει το τηλέφωνό του στο κινητό μου τότε που είχα μιλήσει μαζί του, είναι το εξής:

 

210 - 8629513, Λαιος Ηχεία.. Πάρε κανα τηλ...

 

[ελπίζω, επειδή έχει περάσει καιρός, να μην σου δίνω κανά άσχετο τηλέφωνο, αλλά το είχα γράψει στο κινητό μου ως 'κλιπς ηχεία']...

 

Τώρα, στην όλη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ, εγώ δεν συμφωνώ τόσο με τον διαχωρισμό μόνιτορ - απλών ηχείων, hi-fi κλπ κλπ ... Όλα ηχεία είναι, υπάρχουν hi-fi ηχεία που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, και 'μόνιτορ' που κοστίζουν 100 ευρώ.. Μένω στην αρχική μου άποψη ότι άκουσε όσα μπορείς, αφού για τον εαυτό σου θα τα πάρεις..

 

 

Εγω έχω 2 ζευγάρια ηχεία σπίτι μου, κάποια φτηνά logitech 2.1 (δεν θυμάμαι μοντέλο, αλλά τα είχα αγοράσει περίπου 50-60 ευρώ), και τα m-audio bx8a.

 

Μουσική ακούω και από τα δυο, αλλά από τα logitech κυρίως λόγω ευκολίας (είναι μονίμως συνδεδεμένα στο pc). Αν μπορούσα, θα άκουγα μόνο από ta bx8a, και σαν καθαρή απόλαυση μιλάω, όχι μόνο για πιστότητα ήχου κλπ κλπ, αν και δεν τα πήρα για μουσική, τα θέλω για μια ηλεκτρονική drums όπου τα logitech ήταν πολύ μέτρια... Ειδικά σε λίγο πιο μεγάλες εντάσεις, το subwoofer των logitech μπουκώνει υπερβολικά ... Βέβαια, για να βάλεις ένα τραγουδάκι να ακούσεις, μια χαρά είναι, δεν έχω και πρόβλημα..

 

Αν έδινες μόνο μέχρι 100 ευρώ, θα σου πρότεινα να πάρεις 2.1 (με sub δηλαδή), τα υπόλοιπα απλά δεν έχουν καθόλου μπάσο. Αφού όμως είσαι διατεθειμένος να δώσεις περισσότερα, μπορείς μάλλον να πάρεις αξιοπρεπή στέρεο ηχεία. Έχει και κάτι καινούρια η logitech, χωρίς sub, στα 150 ευρώ, νομίζω z-15 λέγονται - έχω διαβάσει καλές κριτικές.

 

Γκουντ λακ, πες μας εντυπώσεις! ....

 

 

θ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator
ο άνθρωπος ΔΕΝ ψάχνει για monitors' date=' δεν θέλει να κάνει ΟΥΤΕ μίξεις ΟΥΤΕ παραγωγές...[/quote']

 

Ποιός φωστήρας έχει πει ότι όταν ένα ηχείο είναι σωστό δεν ακούγεται καλό;

 

Όταν ένα ηχείο αποδίδει σωστά μια ηχογράφηση (έτσι όπως την ενορχήστρωσε και μείξαρε ο δημιουργός της) αυτό είναι και το ζητούμενο.

Να ακούσουμε αυτό που ήθελε να ακούσουμε εκείνος.

 

Όχι τη τυχαία συμπεριφορά κάποιου ανεξέλεγκτου κουτιού.

 

Αν μπορείς με τα ίδια χρήματα να αγοράσεις κάτι σωστό λοιπόν, γιατί να χαθείς στην καταναλωτική πανσπερμία;

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

eye,yameth σηκώνω τα χέρια ψηλά, μάλλον δε θέλετε να καταλάβετε αυτά που λέω. :roll:

 

 

Και βέβαια' date=' φίλε spirou, μάλλον πρέπει να ανακαλέσεις την "εκτός θέματος" κατηγορία που απέδωσες....[/quote']

 

ps:eye,ούτε σε δικαστήριο είμαστε,ούτε ο yameth έχει ανάγκη δικηγόρου :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ps:eye' date='ούτε σε δικαστήριο είμαστε,ούτε ο yameth έχει ανάγκη δικηγόρου :wink:[/quote']

 

Μην παρεξηγιέσαι ωρέ, δεν υπάρχει κανένα βαρύ κλίμα. Και βέβαια ο yameth δεν έχει ανάγκη δικηγόρου (άσε που δεν είμαι), αλλά η αλήθεια χρήζει πάντοτε "υπεράσπισης", έστω και ερασιτεχνικής.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραία :D

 

τελευταίο reply με κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου

 

1.δεν είπα οτι τα 5.1 multimedia ηχεία είναι καλύτερα απο τα αντίστοιχα 2 ή 2.1 ηχεία για ακρόαση μουσικής.

 

2.ουτε που σκέφτηκα να γράψω πως τα multimedia pc speakers είναι καλύτερα απο οποιοδήποτε σετ "studio monitor"

 

3.στα ηχεία ,όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, ως επι το πλείστον ισχύει το "όσο ακριβότερο τόσο το καλύτερο",ή αλλιώς "οτι πληρώνεις παίρνεις" αλλά...

 

4... συνηθίζεται ότι ανήκει στον "pro audio " εξοπλισμό να έχει τσιμπημένη τιμή.πολλές φορές consumer προϊόντα χτυπανε στα ίσα entry level "prosumer" προϊόντα με πολλάπλάσια τιμή

 

5.υπάρχουν και άλλα ηχεία ,που ΔΕΝ ονομάζονται "monitors",και είναι μια χαρά για να ακούς μουσική. μπορεί να μην την ακούς σωστα αλλά την ευχαριστιέσαι περισσότερο.

 

6.ωραία όλα αυτά τα ιδεατά που περιγράφει ο yameth αλλά το ταβάνι είναι στα 300 ευρώ,όχι στα 3000.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου