Προς το περιεχόμενο

Ηχεία για αναπαραγωγή (και μόνο) μουσικής


handysome

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλώς σας βρήκα όλους, δυστυχώς το θέμα μου είναι λίγο off-topic καθώς ρωτάω για αναπαραγωγή για απόλαυση και όχι για παραγωγή. Μπαίνω στο θέμα λοιπόν,

 

Ψάχνω για ηχεία για να τα ταιριάξω σε μια m-audio 24/96 του pc μου. Όπως γράφω παραπάνω δεν κάνω παραγωγή-ηχογραφήσεις κλπ. απλά τα θέλω για να απολαμβάνω τη μουσική που ακούω. Το δωμάτιο στο οποίο θα παίζουν είναι περίπου 12 τμ. και το budget μου είναι max 300euro (εκτός αν υπάρχει μεγάλη διαφορά οπότε μπορώ να φτάσω και μέχρι 400, ξέρω είναι λίγα αλλά δεν μπορώ να διαθέσω περισσότερα).

 

Απ΄όσα έχω ακούσει μου άρεσαν αρκετά τα m-audio bx5a στα οποία και προσανατολίζομαι (έχω ακούσει και τα tascam(ο ήχος τους μου φάνηκε αχρωμάτιστος), krk rp5 (μου φάνηκαν λίγο θολά) και κάποια yamaha τις τάξεως 400 ευρώ (καθόλου μπάσο). Δεν έχω ακούσει τα lx4(m-audio) βέβαια αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν.

 

Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ή κάτι που θα έπρεπε να προσέξω θα το εκτιμούσα πολύ(καθότι noobas :oops: ). Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και ζητώ συγγνώμη αν κούρασα με το μακροσκελές post μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αφού δεν τα θες για ηχογράφηση, αλλά για να ακούς μουσική μην τα πάρεις !

Τσάμπα λεφτά. Με λιγότερα παίρνεις καλύτερα "multimedia" ηχεία όπως διάφορα creative αλλά και άλλα. Και καλύτερη δουλεία θα κάνεις (γιαυτό που τα θες) και πιο φθηνά :wink: .

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Εγώ αντιθέτως θα σου έλεγα ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο.

Ένα καλό ηχείο είναι ανεκτίμητο.

Θα σε συντροφεψει σε άπειρες ώρες ακρόασης αν δεν σε κουράζουν, και όσο καλύτερα και σωστότερα, είναι τόσο πιό πολύ θ' ακούς.

Τα λεφτά για καλά ηχεία δεν είναι ποτέ πεταμένα λεφτά.

 

Από αυτά που άκουσες σε αυτή την τιμή, τα m-audio bx5a και τα tascam είναι αξιοπρεπή ενώ θα έριχνα και μια ματιά στα Samson.

Τελικά ότι ακούσεις καλύτερο, αυτό χτύπα! :wink:

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α Yameth μπορεί να σε αγαπάω και να σε εκτιμάω, που λέμε και στο χωριό μου, αλλά εδώ διαφωνώ! Με αυτά τα λεφτά μπορεί να πάρει κάτι σαν αυτό:

 

http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/EEUR/EN,CRID=2177,CONTENTID=10927

 

ή αυτό:

 

http://www.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=113&product=10321

 

και να τοποθετήσει από 1 ηχεία σε κάθε γωνιά, να τα ακούει τόσο καθαρά και τόσο δυνατά, που αν δεν τον ικανοποιήσει αυτό που ακούει, εγώ θα κάνω κωλοτούμπες μέχρις εσχάτων!

¶σε που 5-7 ηχεία είναι καλύτερα από 2 :wink: Για ακρόαση μουσικής έτσι; Αν ήθελε και για monitors τότε συζητάγαμε.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¶σε που 5-7 ηχεία είναι καλύτερα από 2

 

Πολύ σωστά, θα ήταν προτιμότερο να είχαμε 6 ηχεία της Genelec με το subwoofer της Genelec, από το να έχουμε μόνο δύο ηχεία της Genelec.

 

Κουίζ: ποια είναι η λέξη κλειδί στην παραπάνω πρόταση;

Απάντηση: η λέξη Genelec!!

 

Τα ηχεία της Logitech και της Creative είναι φορ δε λούτσος σε σχέση με ηχεία μόνιτορ (όπως αυτά που προτείνει ο yameth). Ούτε 7, ούτε 127 δε φτάνουν για να παίξουν σωστά - όσο περισσότερα βάζεις, τόσο μικραίνουν οι πιθανοτητες να ακούσεις σωστό ήχο.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι και κάπου η τιμή θα ξεφύγει και διάφορα άλλα. Και θα πάρει μονιτορ ηχεία που θα παίζουν ξερά τον ήχο και μετά θα φωνάζει τι κούτες είναι αυτές που δε ακούγονται! :wink:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

και να τοποθετήσει από 1 ηχεία σε κάθε γωνιά' date=' να τα ακούει τόσο καθαρά και τόσο δυνατά, που αν δεν τον ικανοποιήσει αυτό που ακούει, εγώ θα κάνω κωλοτούμπες μέχρις εσχάτων!

¶σε που 5-7 ηχεία είναι καλύτερα από 2 :wink: Για ακρόαση μουσικής έτσι; Αν ήθελε και για monitors τότε συζητάγαμε.[/quote']

 

Σε βλέπω για κωλοτούμπες! :lol:

 

Δεν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα, αλλά ο,τιδήποτε έχω ακούσει από creative απλά στερούταν σοβαρότητας. Πόσο μάλλον αν τα συγκρίνεις με "κανονικά" ηχεία.

 

Στο μυαλό μου όλα αυτά θα είναι "ηχειάκια υπολογιστή". Ας πάρει καλύτερα κάποιο ποιοτικό ηχείο! :wink:

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα με έχετε προβληματίσει...πάνω που είχα αποκλείσει τα multimedia ηχεία...monitors Vs multimedia, πάντως logitech δεν νομίζω να πάρω καθώς το μπάσο τους είναι για να ακούει ο γείτονας και ο τείχος (παρά είναι δηλαδή).

 

Επίσης, ούτε 5.1 νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να έχω, πήρα την m-audio γιατί είναι audio κάρτα οπότε θα μου έδινε τα μέγιστα στην ακρόαση μουσικής δε θέλω να γυρίσω στην on-board realtek για να έχω 5.1 (και άφθονο εκνευριστικό φύσημα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν κάνεις το πιο απλό...

 

 

Πάρε 1-2 cd που ξέρεις και σου αρέσουν από την συλλογή σου, πήγαινε βόλτα σε 2-3 μαγαζιά, και άκου όσο περισσότερα ηχεία μπορείς, για όση ώρα μπορείς...

 

Ξέρω, ο χώρος δεν είναι ο ίδιος, αλλά θα πάρεις τουλάχιστον μια γεύση..

 

Συχνά ξεχνάμε το πιο απλό κριτήριο σε τέτοια θέματα, που δεν είναι άλλο από το αυτί μας. Σίγουρα με τον καιρό αλλάζει και αυτό, "μαθαίνει" καλύτερα, αλλά και πάλι σίγουρα αποτελεί μια καλή πρώτη εντύπωση.

 

Στο πλαίσιο στην στουρνάρη, έχουν συνδεδεμένα αρκετά multimedia ηχεία στις τάξεις των 70-150 ευρώ. Το ίδιο και στο fnac στο mall, αλλά και σε άλλα μεγάλα μαγαζιά. Επίσης, στην Ελίνα (3ης Σεπτεμβρίου) μπορείς να ακούσεις τα m-audio.. Ψάξε και άλλα μαγαζιά, και άκου και ακριβότερα ηχεία (πχ. genelec).

 

Ειδικά όταν μιλάς για απλή 'απόλαυση' του ήχου, ε .. εμπιστέψου τον εαυτό σου αφού για αυτόν τα αγοράζεις τελικά... Πήγαινε άκου, και πάρε ότι σου αρέσει περισσότερο, απλώς πρόσεξε να είναι όσο πιο 'αντικειμενικός' γίνεται...

 

Μπορεί να αλλάξουν τα γούστα σου λίγο στην πορεία, αλλά τι να κάνεις .. Εγώ θυμάμαι πως όταν είχα αγοράσει φτηνά μουσικά όργανα (μια κιθάρα και αργότερα μια ακουστική ντραμς), μετά από κάποιους μήνες ήμουν απογοητευμένος από κάποια στοιχεία τους - αλλά απλά ηχεία για 'απόλαυση' μουσικής είναι ίσως πιο απλό πράγμα, στο κάτω κάτω είναι μια διαδικασία (η ακρόαση) στην οποία έχουμε κάπως περισσότερη εμπειρία...

 

 

Πες μας τι πήρες και τις εντυπώσεις σου όταν τελικά αποφασίσεις...

 

 

θ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου