Προς το περιεχόμενο

Eventide mixinglink - έχει πρόβλημα?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Πριν λίγους μήνες πήρα αυτό

 

https://www.thomann.de/gr/eventide_mixing_link_mic_preamp.htm

 

Το εργαλειάκι έχει πολλές χρήσεις αλλά κάπου 1,5 μήνα αφότου το πήρα παρατήρησα ένα πρόβλημα - έτσι νομίζω τουλάχιστον - το οποίο ανέφερα στον thomann. Το στέλνω πίσω, μου λένε "repaired", μου το ξαναστέλνουν και δεν έχει αλλάξει τίποτα! Το πρόβλημα παραμένει. Τους το γράφω, μου ζητάνε βίντεο που να επιδεικνύω το πρόβλημα, τους φτιάχνω ένα πρόχειρο, και μου απαντάνε απ το τεχνικό τους τμήμα κάτι περίεργα.... το συμπέρασμα τους"από το βίντεο φαίνεται να λειτουργεί εντάξει, έτσι είναι φτιαγμένο το μηχάνημα! " 

  ΔΕΝ είμαι σίγουρος αν έχουν δίκιο ή όχι, αν είναι προβληματικό το κουτάκι ή όχι. Έφτιαξα ένα δεύτερο βίντεο το οποίο δείχνει το πρόβλημα καλύτερα και πιο απλά και το έστειλα στον Thomann και στην Eventide. Επί της ουσίας:

 

  Είναι ένα mic / instrument preamp με effects loop.Οι βασικές του εισόδοι έιναι ένα mic/line/inst. in και η επιστροφή εφφέ (from FX).  Έχει ένα διακόπτη 3 θέσεων και ένα knob που ανάλογα με τη θέση του διακόπτη κάνει το εξής:  α) το mic/line/inst. μένει σταθερό και το from FX κυμαίνεται  β) το knob λειτουργεί  ως wet/dry ανάμεσα στο mic/line/inst και το from FX    γ)  το mic/line/inst ΣΩΠΑΙΝΕΙ και το knob λειτουργεί volume για το from FX. 

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι  οτι όταν το FX LOOP είναι ενεργοποιημένο - όταν πατήσω το footswitch - ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κάνει peak (overload) το mic/line/inst, έχει ΔΙΑΡΡΟΗ clipping. Aκούγεται μια παραμόρφωση ταυτόχρονα με το κοκκινο λαμπάκι(peak). Φαίνεται ειδικά στην περίπτωση β (wet/dry) αν το πάω τέρμα δεξιά, και στην περίπτωση γ (δεν παίζει ρόλο που είναι το knob).

 

Και στις δύο περιπτώσεις η είσοδος mic/line/inst θα έπρεπε να είναι muted αλλά αν κλιπάρει το σήμα υπάρχει αυτή η διαρροή.

 

  Το βίντεο είναι αυτό - στα αγγλικά για να το στείλω και στους ξένους.  https://youtu.be/z86oCoF9A0w

 

  Παρακαλώ οι ΓΝΩΣΤΕΣ να πουν κι αυτοί τη γνώμη τους: Έχει πρόβλημα το κουτάκι Ή έτσι είναι σχεδιασμένο?

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι έρχεται σήμα και φαίνεται από το πράσινο led, που μάλιστα συμπεριφέρεται λογικά, όσο ανεβαίνει η στάθμη γίνεται πιό έντονο και στο τέλος κλιπάρει.

Γιατί να μην ακούγεται η παραμόρφωση όταν κλιπάρει?

Εμένα μου φαίνεται να είναι ΟΚ.

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Μου είναι δύσκολο να το εξηγήσω γιατί θα πρεπε να το ακούσει κανείς από κοντά. Θέλω να πώ οτι:  Όταν είναι το loop ενεργοποιημένο (κοκκινο λαμπάκι στη μέση) τότε πρέπει να γίνει mute. Το πράσινο που βλέπεις εκείνη τη στιγμή είναι το signal αλλά δεν πάει παραπέρα. Αυτή η φωνή που ακούς είναι απ το μικροφωνάκι τάμπλετ που τραβάω βίντεο. Μόνο οταν ανάψει καλά το peak (κοκκινο άκρη) ΤΟΤΕ βγαίνει από τα ηχεία το distortion.

 

Στο 2:40 στο βίντεο ΔΕΝ ακούγεται το ΑΑΑΑ απ τα ηχεία αλλά ΜΟΝΟ απ το mic του τάμπλετ. Αλλά στο 2:43 η παραμόρφωση ΒΓΑΙΝΕΙ ξαφνικά κι απότομα από τα ηχεία, μόλις περάσει κάποιο όριο το κλιπάρισμα. 

 

Λειτουργεί ακριβώς σαν gate που επιτρέπει μόνο το κλιπάρισμα να περάσει!

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Σε πάρα πολύ γενικές γραμμές.

Ο ίδιος ο κατασκευαστής ή ίσως κάποιος "πολύ στενός συνεργάτης" του κατασκευαστή μπορεί να σου δώσει σαφή απάντηση. Δηλαδή αν όντως είναι πρόβλημα μόνο του συγκεκριμένου ή πρόβλημα κάποιας παρτίδας ή γενικότερα πρόβλημα σχεδιασμού ή τελικά αν όντως κατασκευάστηκε με αυτή τη λογική - αυτά τα χαρακτηριστικά κλπ.

 

Ως χρήστης.

Το πολύ απλό test που μπορεί κάποιος να κάνει για να διαπιστώσει εάν το συγκεκριμένο έχει πρόβλημα, είναι να δοκιμάσει δύο ίδια μηχανήματα υπό τις ίδιες συνθήκες, δίπλα δίπλα.

 

Εντελώς προσωπικά, δεν με ενοχλεί αυτό που άκουσα, διότι πολύ απλά ποτέ δεν θα υπερ-οδηγούσα το σήμα σε ένα τέτοιο μηχάνημα και σε τέτοιο επίπεδο ώστε να δημιουργηθεί distortion. Και ειδικά στη φωνή που είναι κάτι εντελώς ανεπιθύμητο. Κάνω λάθος;

 

Τέλος, θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με το Bon Studio που είναι και ο επίσημος εισαγωγέας. Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Έστειλα στην Eventide και περιμένω απάντηση, όπως και στο Θωμά που το πήρα.... Τώρα για το Bon Studio, ξέρω γω? ??? Μήπως μου πουν τίποτα του στυλ "αφού δεν το πήρες από μας τι μας νοιάζει" και τέτοια....  :P

 

Πάντως άλλος ένας αγοραστής στα σχόλια στον  τόμαν είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Άρα δεν είναι μόνο το δικό μου, ίσως κάποια παρτίδα.... Τα υπόλοιπα όμως? 'Η μήπως ΟΛΑ είναι έτσι? Τώρα για δοκιμή με ένα ίδιο δίπλα δίπλα καλό θα ήταν αλλά... που να το βρω το δεύτερο?  ;D Αυτά είναι τα μείον του να ψωνίζεις απ΄εξω....

 

  Βασικά πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους θέλω να ξέρω... Αν έτσι είναι το μηχάνημα καλώς, αλλά αν είναι προβληματικό έστω και λίγο γιατί να μη φτιαχτεί ή αλλαχτεί? Δεν το πλήρωσα και φτηνά στο κάτω κάτω....

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Θα συμφωνήσω με τον Μανώλη Χναράκη σε ότι έγραψε, που είναι ειδικός τεχνικό αλλά κι εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι πως μάλλον η είσοδος FX δεν έχει το απαιτούμενο headroom, με αποτέλεσμα να κλιπάρει και να περνάει στο κύκλωμα το παραμορφωμένο σήμα.

 

Σίγουρα θα βγάλεις άκρη γιατι και οι δύο είναι σοβαρές εταιρίες αλλά χρειάζεται να ασχοληθείς, την στιγμή που θα μπορούσες να έκανες κάτι πιο χρήσιμο κι ευχάριστο, Ιούλιο μήνα.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μάλλον  η είσοδος FX δεν έχει το απαιτούμενο headroom, με αποτέλεσμα να κλιπάρει και να περνάει στο κύκλωμα το παραμορφωμένο σήμα.

 

Μα στο βίντεο δεν υπάρχει τίποτα συνδεδεμένο σ΄αυτή την είσοδο!

 

Και το μικρόφωνο και την κιθάρα τα βάζω στο βίντεο διαδοχικά στο XLR  mic in. Το μικρόφωνο δεν έχει καμμιά σχέση με τον κίτρινο κομπρέσσορα που απλά φαίνεται εκεί. Αυτός είναι μόνο για την κιθάρα, συνδεδεμένος στη σειρά: κιθάρα - compressor - active DI - Mixinglink.

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Σόρι έχεις δίκιο.

Μου κάνει όμως εντύπωση που χρησιμοποιείς το mix control 100% στο FX, ενω δεν έχεις συνδέσει κάτι στην λούπα. Λογικά δεν είναι αυτός ο τρόπος χρήσης του νομίζω, αν και δεν έχω διαβάσει το manual που σίγουρα εσύ θα το έχεις ρουφήξει. Τα γράφω κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου. ;)

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι σαφές πως, από τη στιγμή που υποτίθεται πως δεν ακούγεται το dry σήμα με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, το να περνάει ο ήχος του clipping δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Τώρα, το αν φταίει ο σχεδιασμός ή το συγκεκριμένο μηχάνημα, αυτό δεν μπορεί να στο απαντήσει παρά μόνο ο κατασκευαστής, ή κάποιος που έχει το ίδιο μηχάνημα μέσω δοκιμής.

 

Σε κάθε περίπτωση η σωστή ρύθμιση του gain της προενίσχυσης είναι το Α και το Ω για έναν ήχο που να ανταποκρίνεται στα στοιχειώδη στάνταρντ απόδοσης. Ακόμα και αν ήταν σχεδιαστικό "λάθος", δεν θα κατηγορούσα την εταιρία. Ο μόνος λόγος που υπάρχει το κλιπάρισμα σαν πιθανή ρύθμιση είναι το μεγάλο εύρος ευαισθησίας που υπάρχει στα διαθέσιμα μικρόφωνα της αγοράς, αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να ρυθμίζεται το gain χωρίς  πιθανότητα κλιπαρίσματος, θα ήταν ήδη ενσωματωμένος σε κάθε μηχάνημα.

 

Με άλλα λόγια προσωπικά, αν κατά τα άλλα με ικανοποιούσε το μηχάνημα, και δεν έδειχνε άλλα σημάδια δυσλειτουργίας, δε θα έδινα ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το ζήτημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου