Προς το περιεχόμενο

Vic Firth Stereo Isolation Headphones V2


fleaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

 

Πολλά χρόνια να συνδεθώ και να post-αρω, χαίρομαι που επέστρεψα! Ο λόγος να ρωτήσω τη γνώμη σας για τα εν λόγω (εν τίτλο καλύτερα) ακουστικά. Τα χρειάζομαι αποκλειστικά για πρόβες στο στούντιο με τη μπάντα και όχι για lives. Βασική μου προτεραιότητα είναι να γλιτώσω τα αυτιά μου από τις εντάσεις και όχι τόσο να είναι ποιοτικά άριστα όσον αφορά τον ήχο σε αυτή τη φάση (εννοείται το αποτέλεσμα να είναι decent). Ωτοασπίδες είναι κάτι που χρησιμοποιώ χρόνια και θέλω πλέον να ξεφύγω από αυτό και να μπω στη λογική του Monitoring. Οπότε τα συγκεκριμένα ακούγονται σαν μια καλή λύση. Δεν θα ήθελα να το ψάξω ακόμα με in-ears. Με μια πρώτη σύντομη αναζήτηση δε βρήκα ονλαιν κάποια χρήση τους για μπάσίστες η κιθάρίστες αντιλαμβάνομαι ότι είναι κυρίως για drummers γι αυτό απευθύνομαι εδώ μήπως έχει κανείς αντίστοιχη άποψη. Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλως ήλθες και πάλι στο forum!

Δεν έχω να σου δώσω συγκεκριμένη απάντηση, αλλά θα σου γράψω τη δική μου άποψη: Άλλο το monitoring, άλλο το noise reduction. Είναι δύο παντελώς διαφορετικά πράγματα, που χρειάζονται για διαφορετικούς λόγους.

 

Πιο συγκεκριμένα, το monitoring είναι κάτι το πολύ μπίζιλο, και καθόλου απλό. Χρειάζεσαι συγκεκριμένο τύπο μηχανημάτων και τεχνογνωσίας για να το κάνεις καλά - ειδικά αν θες να το έχεις και live. Βέβαια αν το θες για live σίγουρα πρέπει να κάνεις εξάσκηση στην πρόβα γιατί είναι εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Γιατί είναι πολύπλοκο; Γιατί πρέπει με κάποιο τρόπο να ρυθμίσεις το τι θες να ακούς, πόσο, και μερικές φορές πότε - και όλα αυτά σετάρονται για κάθε παίχτη ξεχωριστά. Το να πάρεις το συνολικό output και να το βάλεις στα αυτιά σου - ειδικά στην πρόβα, θα φέρει περίεργο αποτέλεσμα, ακόμα και αν έχετε μικρόφωνα πάντου.

 

Το noise reduction είναι πιο απλό θέμα - προστατεύουμε την ακοή μας από τις μεγάλες εντάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν στο χώρο της μουσικής. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με απλές ή πιο μοντέρνες ωτοασπίδες, και σίγουρα δεν χρειάζονται μόνο οι drummers. Επίσης ναι, όταν μιλάμε για in-ear monitoring, υπάρχει εκ φύσεως ένα noise reduction, αλλά όπως προείπα, η όλη διαδικασία είναι άλλη. Έχω δει βέβαια ανθρώπους να φοράνε απλά φθηνά ακουστικά κινητού αντί ωτοασπίδες σε live.

 

Τώρα για το προϊόν του τίτλου. Γιατί είναι για drummers? Γιατί ο συνδιασμός ωτοασπίδας και ακουστικών βολεύει πάρα πολύ στο practice - να βάλεις δηλαδή ένα mp3 ή ένα μετρονόμο να παίζει και εσύ να βαράς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι καλά ακουστικά, που σημαίνει ότι θα είναι χάλια για monitoring. Είναι απλά ωτοασπίδες με ακουστικά, είναι μια εύκολη λύση. Ούτε για live βολεύουν, ούτε για πρόβα με άλλους. Συνεπώς αν δεν θες απλά να ακούς ένα απλό audio-track και να παίζεις ταυτόχρονα drums, νομίζω δε θα το συνιστούσα.

 

Εγώ τελευταία χρησιμοποιώ πάρα πολύ ωτοασπίδες loop. Τις έχω αγαπήσει. Ρίχνουν απλά την ένταση, και μπορείς να ακούς τα πάντα, χωρίς να πέφτει η "ποιότητα". Φεύγει η πολλή μπασίλα, καθαρίζει ο ήχος, και κάνεις πρόβα/live πολύ άνετα και αρκετά πιο καθαρά. Δεν ξέρω τι ωτοασπίδες έχεις χρησιμοποιήσει, και προσωπικά δεν έχω μεγάλη εμπειρία, απλά λέω το ότι έχουν δουλέψει για μένα σαν drummer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα!Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Προς το παρόν θέλω να εστιάσω στην εύκολη λύση isolation/ακουστικά που αναφέρεις, να δω αν θα με βολέψει και από εκεί και πέρα το επανεξετάζω. Όσον αφορά τις loop τις ακούω πολύ τελευταία. Ποιο μοντέλο συγκεκριμένα θα πρότεινες? Μπορώ να τις βρω εύκολα σε οποιοδήποτε κατάστημα η μόνο Online?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου