Προς το περιεχόμενο

Ανεπίσημα cd (κανονικά και όχι cd-r) αλλά και ανεπίσημα βινύλια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Η Universal (εννοώντας την Polygram και σημερινή Cobalt), το 2008 που κυκλοφόρησε 4-5  συλλογές 4cd η καθεμία, 100+ χορευτικά, 100+pop, 100+ερωτικά κλπ , είναι σαν να πήρε τα κομμάτια που είχαν βγει σε συλλογές 90s και ανέβασε με το mp3gain το gain από το 92-93db στα 99db και έβαλε και περισσότερο μπάσο. Νομίζω ήταν η μοναδική αποτυχία της συγκεκριμένης εταιρείας μέχρι τότε. Καλά το άσχετο είναι ότι σήμερα πολλά που έχει ανεβάσει στο Spotify τα έχει πάρει από YouTube και ξέρω κ συγκεκριμένα κανάλια YouTube από όπου τα παίρνει.

Από τη Μίνος είμαι απογοητευμένος από τα remasters μετά το 2005, οι εκδόσεις της Χαρούλας Αλεξίου σε renastered μπορεί να ήταν πολύ προσεγμένες εικαστικά, αλλά ηχητικά ο ήχος ψεύτικος και πολύ "παγωμένος" και έτσι και χειροτερα ακούγεται και η επανακυκλοφορία βινυλίου που βγήκε πρόσφατα με το Λοϊζο. Το ίδιο μέτριο αποτέλεσμα και με την Ανθολογία της Κανελλίδου του 2013 αλλά όλα τα κομμάτια έχουν κυκλοφορήσει σε άλλα cd, και από το " Αν θα σ'αγαπησω" που δεν βγήκε σε cd, υπάρχουν 9 από τα 12 τραγούδια σε προγενέστερες συλλογές με καλύτερο ήχο.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι κάτι τέτοιες συλλογές ακόμα και σε wav να τις κάνεις από cd, συχνοτικά πολλά κομμάτια πάνε μέχρι 15-18khz άρα καθόλου απίθανο, να μη χρησιμοποίησαν σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε wav αλλά mp3.

 

Επεξεργασμένο από thebest20
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Για παράδειγμα αυτά παίζει να είναι official?

 

Τον Βελή βέβαια τον έχει γνωστός μου και έδωσε 120 ευρώ, είναι κανονικό δισκάκι ασημί αλλά το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο είναι από εκτυπωτή. Ο ήχος είναι καλός για εκείνη την εποχή (λείπουν 3 τραγούδια από το cd σε σχέση με βινύλιο, κασέτα)

Αλλά βγήκε όντως έτσι;

001velis.jpg

 

Για αυτό το soundtrack μου είχε πει συλλέκτης ότι είναι πολύ σπάνιο και το έδινε 80 ευρώ, αλλά το οπισθόφυλλο είναι σίγουρα fanmade για να γράφει Πλευρά Α, Πλευρά Β. Επίσης δεν το έχουν καταχωρήσει στο discogs σαν cd.

003antiklid.jpg

 

Για το Νομικό, βγήκε σίγουρα σε cd το ξέρω, αλλά είναι όντως το οπισθόφυλλο αυτό που γράφει μόνο Πλευρά Α; Το έχω βρει κατά τύχη, καθώς συλλέκτες αρνούνταν να στείλουν το οπισθόφυλλο για να μη διαρρεύσει, όπως είπαν. 

Επίσης έχω περιέργεια για το πώς θα ακούγεται (γιατί μπορεί να έχω ακούσει πολλές διαφορετικές εκδοχές, από τον καθένα, καθώς τα επεξεργάζονται, αλλά είναι αρκετά πιθανό να ακούγεται όπως ο Τηλεφωνητής και ο Φυγάς, που υπάρχουν σε συλλογή του 1990)

002nomik.jpg

Επεξεργασμένο από thebest20
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου