Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή τύπου καμπίνας!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους!!

 

Φίλοι noizαδες θα ήθελα την συμβουλή σας σχετικά με μια καμπίνα 2x12 που θέλω να αγοράσω για να δώσω όγκο στον ήχο του peavey classic 30 και αργότερα να χρησιμοποιηθεί για κάποια κεφαλή μάλλον ή Laney GH50L ή Marshall DSL50.

 

Το δίλημμα μου είναι το έξης, έχω κατασταλάξει κατά 99% σε μια Engl 2x12 που έχει celestion vintage 30 η οποία βγαίνει σε 2 εκδόσεις, μια Vertical στα 16ohm mono ή horizontal με 8ohm mono/16ohm stereo.

 

Το θέμα είναι oτι ο peavey βγάζει είτε 16ohm στην έξοδο για καμπίνα με το ηχείο του συνδεδεμένο (αυτήν την στιγμή έχει ένα eminence wizard στα 16ohm) και οπότε πέφτει στα 8ohm (16ohm/2) ή αν αποσυνδέσω το ηχείο και ενώσω μονό την καμπίνα η έξοδος γίνεται 8ohm. Ακόμα μια παράμετρος είναι ότι έχω ένα celestion classic lead 80 στα 16ohm που κάθεται καθώς το είχα πάνω στον peavey παλιότερα.

 

¶ρα όπως το βλέπω έχω 3 επιλογές, και εδώ χρειάζομαι την γνώμη σας στο τι θα προτιμούσατε εσείς ή τι θεωρείται πως θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα.

 

1) Να πάρω την vertical και να βάλω σε λειτουργία και τα 3 ηχεία, δλδ τα 2 V30 + 1 eminence wizard. Επίσης λένε ότι η vertical έχει λιγότερα μπάσα και καλύτερο projection σε μικρούς χώρους (όπως αυτό που παίζω εγώ μιας και bedroom player)

 

2) Να πάρω την horizontal και να αποσυνδέσω το wizard και να παίζω με τα 2 Vintage 30. Η horizontal έχει πιο πολλά μπάσα άλλα το projection υστερεί, άλλα έχει το συν ότι μελόντικα μια κεφαλή (άλλα και ο peavey για αρχή) μπορούν να κάτσουν άνετα πάνω της χωρίς κενά μιας και 75cm σε πλάτος έναντι των 60cm της vertical.

 

3) Όπως και στην 2 άλλα να αντικαταστήσω το ένα V30 με το classic lead 80.

 

Καμιά πρόταση? εσείς τι θα επιλέγατε? οι τιμές και στις 2 καμπίνες είναι ίδιες, οπότε δεν τίθεται θέμα χρηματικό! Παίζω κλασικό rock/hard rock/ 80s Metal.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και για της απαντήσεις σας!!

Στέλιος.

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Στέλιο έχω 2 προτάσεις.

 

1) Αν η horizontal σε ικανοποιεί περισσότερο σαν ήχος να πάρεις αυτήν. Και για να ακούς καλήτερα στο δωμάτιο σου, απλά την τοποθετείς κάθετα οπότε θα έχεις ένα μεγάφωνο σε μεγαλύτερο ύψος. Σίγουρα δεν θα έχει την ίδια διασπορά στον χώρο με την vertical καμπίνα, αλλα το σημαντικό κριτήριο είναι ποιά από τις δύο έχει τον καλήτερο ήχο για σένα και όχι πως θα τις ακούς στο δωματιο.

 

2) Να χρησιμοποιήσεις το celestion classic lead 80 και να φτιάξεις μια καμπίνα για το δωμάτιο, αντίγραφο σε διαστάσεις του peavey classic 30. Θα πας σε ένα μαραγκό και θα του δώσεις τις διαστάσεις του ενισχυτή σου και θα σου φτιάξει απο κοντρα πλακέ θαλάσσης (20mm) ένα open back ηχείο. Μετά θα σου ανοίξει τρύπα για να προσαρμόσετε το μεγάφωνο. Και στο τέλος βάφεις όπως γουστάρεις την custom-ιά σου!!!!!!

Η 2η λύση είναι και πολύ πιο φθηνή. Αργότερα βλέπεις για κεφαλή και καμπίνα. Εν το μεταξύ θα έχεις όμως και μια 1χ12 για να ακούσεις την κεφαλή που θα αγοράσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου φίλε μου!! :)

 

Αυτό με την custom καμπίνα το έχω σκεφτεί αλλά για μετέπειτα φάση σαν project. ¶ρα προς το παρόν μιλάω για μια καλή καμπίνα 212 από το εμπόριο.

 

To θέμα μου είναι τι να επιλέξω να πάρω μια vertical που λόγο 16 Ohm θα παίζει και το ηχείο του peavey μου (eminence wizard), που έχει λένε και καλύτερη διασπορά με τα μείον ότι έχει λιγότερα μπάσα, πιάνει παραπάνω χώρο και ότι η περισσότερες κεφάλες θα κάθονται πάνω της με κενά στα πλάγια ή να πάρω την horizontal που αναγκαστικά θα αποσυνδέσω το ηχείο του peavey και θα παίζουν μονό τα celestion v30, θα έχει καλύτερα μπάσα σαν καμπίνα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα στήριξης των κέφαλων (άλλα ούτε και του peavey), δυνατότητα αλλαγής του ένα v30 με classic lead 80, άλλα με χειρότερο projection του ήχου στον μικρό μου χώρο?

 

Αυτήν την στιγμή που έχω μονό τον Peavey η επιλογή της vertical μοιάζει καλύτερη, άλλα με τον ερχομό την κεφαλής που ακολουθεί η καμπίνα θα γίνει σχεδόν αποκλειστική για την κεφαλή και σκέφτομαι ότι μια horizontal με μια μείξη ηχείων (V30 + classic lead) θα ακούγεται καλύτερα ηχητικά!

 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την απάντηση σου!!

Στέλιος!

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ που πήγα και δοκίμασα και την οριζόντια και την κάθετη έκδοση παρατήρησα οτί η κάθετη είχε λίγα περισσότερα μπάσα,αλλά μπορεί να ήταν και λόγω διαφορετικής τοποθέτησης στο χώρο...

Αν τα κοιτάξεις κατασκευαστικά,η κάθετη είναι αρκετά μεγαλύτερη σαν καμπίνα οπότε είναι λογικό να έχει παραπάνω μπάσο επειδή "κουνάει" πιο πολύ αέρα αλλά η οριζόντια το αντισταθμίζει αυτό λόγω της τοποθέτισης της κολλητά με το έδαφος.Και στις 2 περιπτώσεις πάντως,τα μπάσα λόγω κλειστής καμπίνας είναι πολύ καλά και δεν μπουμάρουν ούτε "μεταλίζουν" και οι διαφορές μεταξύ των 2 είναι πολύ μικρές.

 

Αν θες τη γνώμη μου η κάθετη έχει σαφές πλεονέκτημα στο οτι τα ηχεία είναι πιο κοντά στο αυτί,οπότε την ακούς και καλύτερα και είναι και αρκετά πιο όμορφη.Εμείς καταλήξαμε στην κάθετη και μπορώ να πω οτι ακούγεται οργασμικά σε συνδιασμό με έναν orange rocker30.

Το ηχείο από τον peavey μάλλον θα το έστελνα,ειδικά αν παίζεις σε μικρό χώρο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια πολλά, καλή ανάσταση και κάλο Πάσχα!!

 

Ευχαριστώ για την απάντηση και συγνώμη για την αργοπορία μου να απαντήσω, άλλα ναι… οι γιορτές έχουν πολύ τρέξιμο!! :)

 

Λοιπόν update, από εχθές το μεσημέρι είμαι κάτοχος της horizontal καμπίνας της Engl 212VH. Τελικά αποφάσισα για την horizontal μιας και άκουσα και της 2, και κάτι μου άρεσε καλύτερα στον ήχο και ταυτόχρονα λόγο και των άλλων ηχείων μου και της δυνατότητας να κάνω μίξεις μαζί τους αν θελήσω άλλα και τις απόφασης τελικά να αποσυνδέσω το ηχείο του peavey,οδήγησε στην αγορά της!

 

Οι εντυπώσεις μου από την καμπίνα, είναι πολύ κάλες μέχρι τώρα, επιτελούς μου έδωσε τον όγκο που ζήταγα στον ήχο μου και πολύ καλοφτιαγμένη, επίσης και πολύ βάρια...πολύ κούραση να την ανεβάσω στα highlands της Αγιάς μαρίνας!! :P

 

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας!!

κάλο Πάσχα και καλή ανάσταση!

Στέλιος.

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

vht 2*12 fat bottom

bogner 2*12 std cab

thd 2*12

 

nomizo oi kalliteres 2*12 cabs sto emporio ayti ti stigmi gia oti ixo thes apo aytes tis 3 arketa diaforetikes cabs.dialegeis kai perneis!!!

 

allios yparxoun kai oi mojo cabs.adeia kouteia kampinas opos sxedon ta thes kai bazeis oti hxeia sou katsei kai exeis oti thes.kalofteiagmenes genika kai kales times

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου