Προς το περιεχόμενο

προενίσχυση μικροφώνου για Studio Projects B1


Προτεινόμενες αναρτήσεις

χρειαζομαι τη βοήθειά σας (πάλι!)

θέλω να πάρω μια προενίσχυση για το Studio Projects B1 μικρόφωνο και είμαι μεταξύ 2: Studio Projects VTB1 (119ευρώ) και Behringer MIC100 Tube Ultragain (45ευρώ)

 

Φαντάζομαι ότι η πρώτη προενίσχυση από τις παραπάνω θα αποδίδει καλύτερα (μια που είναι της ίδιας εταιρίας με το μικρόφωνο), αλλά προβληματίζομαι γιατί αν είναι να κάνω τη δουλειά μου και με 45 ευρώ (ηχογράφηση φωνής στο σπίτι) γιατί να δώσω παραπάνω? Εχουν καμιά αξιοσημείωτη διαφορά λέτε?αν κανείς έχει δοκιμάσει το Studio Projects B1 με κάποια από τις παραπάνω preamps ας μου πει καμιά εντύπωση αμα θέλει.

thanks!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι είναι ίδια εταιρεία δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Οι καλύτερες προενισχύσεις βγαίνουν από εταιρείες που δεν βγάζουν μικρόφωνα, και υπάρχουν κι εταιρείες που βγάζουν μικρόφωνα και όχι προενισχυτές. Οπότε άκυρο αυτό. Τον behringer όπου και να τον βάλεις θα ακουστεί ανάλογα (κακά εώς μέτρια, αλλά για την φάση σου ίσως να είναι οκ.) Τον studioprojects δεν τον έχω ακούσει.

 

Γενικά πάντως μην τρελαίνεσαι (ο τάδε προενισχυτής με το δείνα μικρόφωνο κλπ). ¶λλο το ένα, άλλο το άλλο. Ενας καλός προενισχυτής και ένα καλό μικρόφωνο θα σου δώσουν καλό αποτέλεσμα ανεξαρτήτως μάρκας/μοντέλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαντάζομαι ότι η πρώτη προενίσχυση από τις παραπάνω θα αποδίδει καλύτερα (μια που είναι της ίδιας εταιρίας με το μικρόφωνο)

 

Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο το ότι είναι ίδια εταιρία.

EDIT: με πρόλαβε ο ytsestef_2112

 

Δεν έχω ακούσει και τους δύο προενισχυτές μαζί, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Πάντως, αν καταλήξεις στον Behringer, αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις το MIC200.

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! :D

η διαφορά στην τιμή δεν συνεπάγεται και μια -λογική- διαφορά στην απόδοση όμως? το λέω γιατί από τα λίγα που έχω ψωνίσει κατάλαβα ότι ισχύει αυτό που λένε πολλοί "ό,τι πληρώσεις παίρνεις". Και γι' αυτό το λόγο είμαι προκατελειμένος ότι η VTB1 θα είναι καλύτερη (καλά δεν κόβω και το χέρι μου κιόλας! :roll: ). Απλά αναρωτιόμουνα αν θα είναι πολύ αισθητή η διαφορά.

 

lost highway, καλή η πρότασή σου, δεν είχα δει το MIC200 στις λίστες του Θωμά. Κάνει μόνο 10 γιούργια παραπάνω απο το MIC100, θα το ψάξω λίγο ακόμη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχεις δίκιο σ'αυτό που λες, απλά η behringer προσφέρει συνήθως σε εξευτελιστικές τιμές προϊόντα όχι και τόσο ξεφτιλισμένα. Οπότε ενδέχεται να είναι το ίδιο καλό (μετριο δηλαδή) με το studio projects.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες και τον DMP-3 από την M-Audio, έχω ακούσει πολύ καλά πραγματά και ότι είναι πιο "διαφανής" από το VTB-1 -για clean καταστάσεις προφανώς.

 

http://www.m-audio.com/products/en_us/DMP3-main.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Behringer MIC200 είναι ένας αρκετά αξιόλογος για τα λεφτά του προενισχυτής. Τον αγόρασε το φιλαράκι που παίζει μπουζούκι στο σχήμα για το μπουζούκι του και αμέσως γλύκανε πάρα πολύ τον ήχο του μαγνήτη. Αυτή την παράμετρο μπορώ να προσφέρω εγώ.

 

Τώρα στα 111 ευρώ σου προτίνω ανεπιφύλακτα το PRESONUS TUBEPRE το οποίο το έχω δοκιμάσει και απλά σου λέω το εξής: Έχει καλύτερη προενίσχυση από τους προενισχυτές της κάρτας ήχου μου (m-audio 410) και επίσης μπορείς με λίγα χρήματα επιπλέον 7-8 ευρώ να αλλάξεις την λάμπίτσα που έχει μέσα και να τον ανεβάσεις ηχητικά. Αυτόν έχουν δύο φιλαράκια μου (ο ένας τον δουλεύει με μία RME κάρτα ήχου και ένα NEUMANN KMS 105 o αθεόφοβος - μέχρι να πάρει βέβαια κάποιον αντίστοιχα καλύτερο preamp μόλις βρεί λεφτά) και γενικά έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι.

 

Θα διαφωνήσω λοιπόν κάθετα με κάποιον που είχε πει παλιά εδώ στο noiz ότι την λάμπα την έχει μόνο για ομορφιά! :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο αλλος ειμαι εγω και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος σε σχεση με αποδοση/τιμη.

 

Εσύ δεν έχεις neumann μικρόφωνο και για αυτό δεν σε ανέφερα!!!!:lol:

 

ΥΓ: Κόψε το πολύ τσιγάρο! :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! :D

η διαφορά στην τιμή δεν συνεπάγεται και μια -λογική- διαφορά στην απόδοση όμως? το λέω γιατί από τα λίγα που έχω ψωνίσει κατάλαβα ότι ισχύει αυτό που λένε πολλοί "ό' date='τι πληρώσεις παίρνεις". Και γι' αυτό το λόγο είμαι προκατελειμένος ότι η VTB1 θα είναι καλύτερη (καλά δεν κόβω και το χέρι μου κιόλας! :roll: ). Απλά αναρωτιόμουνα αν θα είναι πολύ αισθητή η διαφορά.

 

lost highway, καλή η πρότασή σου, δεν είχα δει το MIC200 στις λίστες του Θωμά. Κάνει μόνο 10 γιούργια παραπάνω απο το MIC100, θα το ψάξω λίγο ακόμη[/quote']

Αν θες να ακούσεις τον VTB1 πήγαινε στο http://www.thelisteningsessions.com/session2.htm

όπου θα ακούσεις και πολύ ακριβότερούς του.

Κατέληξα κι εγώ σε αυτόν μετά από διερεύνηση, γιατί μόνο καλά λόγια διάβασα σε διάφορα reviews / forums. Και αν αργότερα θελήσω να πάρω ακριβότερο, τον κρατάω για DI. Μάλιστα, αν του αλλάξεις τη λάμπα που έχει (τύπος 12ΑΧ7 ή αλλιώς ECC83 ) με μια ποιοτικότερη (έχει και ο Thomann τέτοιες) τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά (δεν θα ισχύει βέβαια η εγγύηση μετά από αυτό). Πολλοί βάζουν την GT Grooves 12A7X-M (αντιγραφή της Mullard). Θα τον παραλάβω αυτήν την εβδομάδα (ήταν σε έλλειψη καιρό τώρα από όλη την Ευρώπη), οπότε αν θες σου γράφω τις εντυπώσεις μου.

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου