Προς το περιεχόμενο

Αγορά MIDI Controler


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκοπεύω να πάρω midi controler,αλλα λόγω σχετίλας,θέλω λιγη βοήθεια...

 

 

1.καταρχήν να θέσω το οριο της τιμής,περι τα 150 ευρώ max

 

2.χρησιμοποιούσα το FL Studio,αλλα μιας και ειχα αρχίσει να διαβάζω διαφορα(αλλοι το θεωρούν πολυ καλο αποτι εχω προσέξει,αλλοι όχι)οπότε σκεφτικα γιατί οχι και μια δοκιμή για το Ableton Live 6.0,το οποίο οντως μαρέσει περισσοτερο,και μου φαίνεται και λιγο πιο εύκολο και σκέφτομαι να μείνω σ'αυτό...αυτά περι της χρήσης του controler,αρα θέλω κάτι που να ειναι συμβατό με αυτά,αν δε εχουν και ετοιμο καποιο(στοιχιώδες)config γι'αυτό ακόμη καλύτερα

 

3.για τα πλήκτρα,δε νομίζω οτι μου ειναι απαραίτητα πολλά,βασικα οσο περισσότερα με την τιμή που έθεσα τοσο το καλύτερο!

 

4.έχω εναν P4 2.8 Ghrz,1.5GB RAM,και σαν κάρτα ήχου εχω ρυθμίσει αυτή που έχει ενσωματωμένη η Hercules,για να μήν αλλάζω καλώδια(οταν ειμαι στο Vdj να συνδέω ενισχυτη-hercules,και οταν δεν ειμαι να συνδέω την ενσωματωμένη με τον ενισχυτή),δεν ξέρω ποση σημασία εχει αυτό.

 

5.δεν έχω προθεση να το χρησιμοποιώ live,απλα δεν αντεχω αλλο το ποντίκι(δεδομένου του ότι παίζω 9 χρόνια πιάνο...η συνήθια!) :wink: αλήθεια,πόση σχέση εχει η αίσθηση τους με το πραγματικό(ξέρω οτι υπάρχουν αυτά με πιο βαρια πληκτρα,αλλα πρεπει να ταν ακριβά)?

 

6.πόση περιπου καθυστέρηση θα έχω περίπου,θα μου προκαλεί προβλημα,αρα πρεπει να πάρω και καρτα ήχου(θα προτιμούσα να το αποφύγω προςε το παρών...αν γινεται)?

 

ελπίζω να έδωσα αρκετές πληροφορίες,περιμένω τις προτάσεις σας,και αν γίνεται και πού μπορώ να δώ απο κοντα καθε τι που προτείνετε.επίσης,αν καποιος έχει κατι μεταχειρισμένο(αν και όταν καταλίξω στο τι περίπου μου χρειάζεται)δε θα έλεγα όχι...

 

 

ΥΓ:ξεχασα να χερετίσω,μιας και ειμαι νέος εδω!τι γαιδούρι που ειμαι! :roll: :oops:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για τα λεφτά που βάζεις θα σου πρότεινα την σειρά xboard της emu. το κλαβιέ τους έχει πολύ καλό feeling και έχει aftertouch (θα σου φανεί πολύ χρήσιμο).

επίσης έχει καλό συνοδευτικό software,ableton lite μεταξύ άλλων και proteus le με αρκετούς ήχους.

 

αντιπρόσωπος εδώ είναι ο νάκας.

 

υγ:οσον αφορά το τελευταίο με τα κλεμένα,δεν είναι και να υπερηφανεύσαι γι αυτο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υπεριφανεύομαι,απλα σας λέω οτι δεν με ενοχλεί καποια ακριβή λυση απο αποψη προγραμματων,μιας και σε όλα εχω...προσβαση...βεβαια,καποια στιγμη που ισως ασχοληθω σοβαρα θα φροντίσω να αγοράσω καποια απ'αυτἀ,αλλα όχι ακομα...ειναι εντελώς για hobby και για πλάκα...υποθέτω σε ενόχλησε το :D

 

το aftertouch τι ειναι??επίσης,εχω δει και μερικά που απότι κατάλαβα "καταλαβαίνουν"και την ένταση στην οποία παίζεις τις νότες,ισχύει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο και μόνο για αυτό

δεν υπεριφανεύομαι,απλα σας λέω οτι δεν με ενοχλεί καποια ακριβή λυση απο αποψη προγραμματων,μιας και σε όλα εχω...προσβαση...βεβαια,καποια στιγμη που ισως ασχοληθω σοβαρα θα φροντίσω να αγοράσω καποια απ'αυτἀ
μέχρι να τα πάρεις ή τουλάχιστον να μην το λες δημόσια, μην περιμένεις απάντηση....

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε μου εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί τίποτα.

ο καθένας κάνει οτι του αρέσει,οτι του υπαγορεύει η συνείδηση του (...και η τσέπη του)

δε θα σε κρίνω εγώ,απλά στο λέω επειδή το forum είναι δημόσιο και οι mods έχουν κατ επανάληψη τοποθετηθεί πάνω σε αυτό το θέμα.

 

αυτο που λες ,οτι "καταλαβαίνουν και την ένταση στην οποία παίζεις", είναι το λεγόμενο velocity sensitive. αυτό είναι σημαντικότατο feature το οποιο το έχουν όλα τα πληκτροφορα μηχανήματα (ή σχεδόν όλα).

το aftertouch είναι άλλο πράγμα,θα μπορούσα να στο περιγράψω αλλά καλύτερα για εσένα,google it!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου σου αρεσει το Ableton θα σου προτεινα να αγορασεις το M-AUDIO OXYGEN 49 ,που εχει και το Ableton Lite 5 . οποτε δεν θα χρειαζεται να δουλευεις το σπασμενο.Εγω το χω 6 μηνες τωρα και ειμαι υπερευχαριστημενος,αν και αρχαριος.

 

Οριστε και το λινκ : http://www.thomann.de/gr/maudio_oxygen_49.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελος πάντων,αφού ενοχλεί τοσο καποιους,πολύ απλα το σβήνω απο το ποστ,να μην έχουμε παρεξηγήσεις.αλλα το θέμα εδω δεν ειναι η ηθική μου(που στο συγκεκριμένο θεμα καθορίζεται καθαρά απο την τσέπη μου)αλλα μερικές πληροφορίες που ζητάω απο ειδικούς,με την ελπίδα να μην πάω και πάρω κάτι που δεν κάνει αυτά που μου χρειάζεται να κάνει....τελος πάντως,ας το κλείσουμε εδω,οκαθένας εχει διαφορετική αποψη περι του σωστού,του λάθους και του πότε μπορεις να επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει αυτά τα λάθη,δεν έχει νοημα να συνεχίσουμε.

 

 

 

οσο για το aftertouch...I'm googling right away!

 

αλλος έχει να προτείνει κάτι...?ή να μείνω στην επιλογή του xboard...?

και όπως ειπα στην αρχή,αν κάποιος διαθέτει κάτι μεταχειρισμένο,θα θελα να το δώ,ας στείλει ενα pm....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου σου αρεσει το Ableton θα σου προτεινα να αγορασεις το M-AUDIO OXYGEN 49 ' date='που εχει και το Ableton Lite 5 . οποτε δεν θα χρειαζεται να δουλευεις το σπασμενο.Εγω το χω 6 μηνες τωρα και ειμαι υπερευχαριστημενος,αν και αρχαριος.

 

Οριστε και το λινκ : http://www.thomann.de/gr/maudio_oxygen_49.htm[/quote']

 

τι διαφορές εχει το Αbleton Live 6 με το Lite 5??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου