Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια, τα φωτα σας for gear


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα και καλωσορισα στο site,

 

ειμαι κιθαριστας 20 χρονια και τα περισσοτερα επαγγελματιας (ΟΧΙ σκυλαδικο). Εχω ενα μικρο rack με ενα προενισχυτη SANSAMP PSA-1 και loop στο sansamp ενα εφφε t.c electronig G major. Εξοδος samsamp σε ενα MESA BOOGIE 50/50 και σε καμπινα 4x12 σπλιταρισμενη για stereo. Καλα? Καλα. Ελα ομως που μου τη σπαει το G major και εκτος των αλλων βλεπω οτι ερχιζει να τα παιζει σιγα-σιγα (βλ τα κουμπια τα παιζουν και νομιζω οτι θα μου μεινει στο χερι). Οπως ειπα πριν ειμαι gigging κιθαριστας και ψαχνω για κατι πιο ... reliable αλλα και κατι (ισως) καλυτερο. Εχω ακουσει καλα λογια για το REPLIFEX. Αληθευουν? Αν ναι υπαρχει καμμια ακρη για κανενα? ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ??????

 

Ευχαριστω για το χρονο σας εκ των προτερων

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειμαι κατοχος του replifex και οφειλω να πω πως ειναι αρκετα ζεστο ηχητικα με ωραια εφε και χωρις να καταστρεφει τον ηχο σου (σε parallel effects loop) οπως κανουν πολλα αλλα rack ενω εχει και το πολυ χρησιμο channel switching. Θα εβαζα πολυ καλο βαθμο στα delays/choruses αλλα οχι τοσο καλο βαθμο στα reverbs του τα οποιο τα βρισκω underparametered....Ειναι σαφως καλυτερα κατασκευασμενο απο το g major (για την ποιοτητα κατασκευης του οποιου εχει βουηξει το νετ).....Αν μπορεσεις να το βρεις μια και ειναι σχετικα σπανιο και ως φαν της rocktron se rack εφε ριξε μια ματια στο intelliverb......

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω φαν της rocktron...εχω το xpression και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος αλλα ειναι πιο δυσκολο απο το gmajor.Θελει πολυ ψαξιμο αν δεν σε καλυπτουν τα presets γιατι εχει λιγο περιεργη λογικη στον τροπο που το ρυθμιζεις πχ το chorus το χωριζει σε δυο σηματα με διαφορετικο delay και πρεπει να ρυθμισεις την αναλογια τους καθως και pan,rate, speed για το καθενα χωριστα.Παντως πιστευω οτι το αποτελεσμα αξιζει τον κοπο.Το αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι επιλεγεις αν θα εχεις μετατροπη σε ψηφιακο το direct signal ή θα το κρατησεις αναλογικο και θα θεσεις σε τι ποσοστο θα μιξαρεται πανω του το καθε εφφε. Αν θες μπορεις να ριξεις και μια ματια στο prophesy ii και να αντικαταστησεις και το sansamp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

G-Force: Industry standard, 1000 ευρω και καμμια σχεση με τα υπολοιπα (φθηνοτερα εφε) της TC. http://www.tcelectronic.com/default.asp?id=1578 Tρομερη διαφανεια και πιστοτητα ηχου. Εχει οτι θα χρειαστεις, ορεξη να 'χεις να προγραμματιζεις!

 

Η ποιοτητα της Roctron ειναι γνωστη, να προσθεσω και το Intelifex. Παντως αν θες να δωσεις 1000 ευρω (για καινουργιο) το G-Force ειναι μονοδρομος, για περισσοτερα υπαρχουν τα Eventide... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βλεπω τον δασκαλο μου σε πολλες συναυλιες εδω θεσσαλονικη και βγαινει με αυτο:http://www.tcelectronic.com/G-System

 

το G SYSTEM απο διαφορα που διαβαζω σε ξενα forum ισως ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα..ο ιδιος ο δασκαλος μου μετα απο πολλες..περιπετειες εχει εντυπωσιαστει με το συγκεκριμενο και δεν το αλλαζει με τιποτα... :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 μήνες αργότερα...

Τελικά φίλε playloud τι έκανες με το g-major? Το κράτησες ή πήρες κάτι άλλο.????

 

Ρωτάω γιατί έχω παρόμοιο gig και παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με εφφεδιέρα...

www.myspace.com/subfireband

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου καλημερα,

το G major το εδωσα οπως και το Sansamp και εδω και καιρο ειμαι κατοχος μιας Vox Tonelab SE για την οποια πιστευω οτι ειναι ο,τι καλυτερο εχω παρει απο gear ολα αυτα τα χρονια που παιζω. Το συστημα μου ηταν μια χαρα και ειχα ΠΑΝΤΑ (απο οτι λενε και ολοι) ηχαρα απλα μαλλον, δεν ηταν αυτο που ηθελα. Παντα εψαχνα κατι πιο "original" στον ηχο και με το rack αυτο δεν το ειχα. Ειδικα σε ηχους καθαρους και semi drive παντα ψιλοξενερωνα. Δεν λεω οτι ολοι πρεπει να νοιωθουν το ιδιο γιατι δεν παιζουμε ολοι το ιδιο και δεν εχουμε ολοι τα ιδια αυτια και απαιτησεις. Απλα απο τοτε που πηρα την tonelab ο ηχος μου μου αρεσει ΠΑΝΤΑ, καλημερα....

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως την ιδια εμπειρια.. :) :) ειχα και εγω.. :)

 

Μετα απο χιλιαδες (στην κυριολεξια) πεταμενα ευρω σε καθε λογης πανακριβα πεταλακια,εφε και συστηματα εχω πλεον καταληξει σε ΔΥΟ Tonelab (μια για το studio & μια για live & back up) & εχω στην κυριολεξια ΣΩΘΕΙ ενω ΠΟΤΕ δεν ειχα καλυτερο ηχο... ;)

 

Αυτο το...μηχανακι (αν μαθεις να το χρησιμοποιεις σωστα) σωζει ζωες να'ουμε... ;D ;D :) ειδικα αν ψαχνεις μια πολυ ΑΠΛΗ και λειτουργικη λυση και σε εχουν κουρασει τα δεκαδες καλωδια και το tap dancing ;)

 

H μονη μου συμβουλη ειναι οτι πρεπει πρωτα να περασεις απο "κανονικα" πεταλακια και εφε, να μαθεις ΤΙ κανει το καθενα και πως βγαζει τον καλυτερο ηχο και ΜΕΤΑ να πας στην Tonelab για να εχεις ολιγη...πειρα πανω στο πως φτιαχνουμε  καλο ηχο,αν το κανεις αναποδα μπορει να απογοητευτεις μια και οι massive δυνατοτητες της Tonelab μπορει να σε "μπερδεψουν" ;)

 

Εννοειται βεβαια οτι η χρηση ενος καλου λαμπατου ενισχυτη μαζι με την TL ειναι απαραιτητη για να εχουμε σοβαρο αποτελλεσμα...

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου