Προς το περιεχόμενο

Breath controller


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ όλα τα παιδιά είμαι νέος εδώ και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Έχω το Extreme τις korg 1 μήνα και επίσης αγόρασα και το breath controller της Yamaha bc-3 μαζί και με το κουτάκι midisolution για την μετατροπή το σύνδεσα με το synth αλλά δεν μπόρεσα να το ενεργοποιήσω. Το κουτάκι midi solution έχει κάτι παραμέτρους να βάλεις στο synth τις οποίες δεν μπόρεσα να τις βρω μέσα στο korg extreme εάν κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι ας με βοηθήσει. Σας ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμμμμ,λίγο "μανούρα" το breath ;)

Το περιμένω απο αμερική,αν εως τότε δεν βρεις λύση,θα σου απαντήσω...

(θα λάβω και μερικές οδηγείες μαζί)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Μανώλη,

 

Όσον αφορά το Breath Controller και τον αντίστοιχο Converter της Μidi Solutions πρέπει να κάνεις τα εξής.

 

1. Συνδεσε το midi in του midi solution με το midi out του extreme.

2. Σύνδεσε το midi out του midi solution με το midi in του extreme.

3. Σύνδεσε το mini jack του bc3 στο midi solution.

4. Ανοιξε το οργανο. (ανάβει το led στο midi του midi solution)?

5 Aν ναι παιξε μια νότα και φύσα στο bc3.

6 Σταμάτα να φυσάς και παίξε τη νότα μόνο απο το keyboard. Aκούς τίποτα? Αν ναι θα πρέπει να ρυθμίσεις το offset σε τετοιο σημείο έτσι ώστε μόλις που να μην ακούς τη νότα (χωρίς να φυσάς). Αφού το πετύχεις αυτό κάνε το ίδιο και για το gain. Aν οι ρυθμίσεις είναι σωστές θα δεις οτι το led στο midi solution αναβοσβήνει-τρεμοπαίζει. Αυτό σημαίνει οτι ο εξοπλισμός σου μεταδίδει midi πληροφορίες στο όργανο.

 

Αν όταν ανάψεις το extreme δεν ανάβει το led του midi solutions converter τότε κάτι απο τα ακόλουθα συμβαίνει.

 

1. Για κάποιο λόγο δεν υπάρχει τροφοδοσία στο midi solution. To πιο πιθανό είναι οτι τα global midi settings του extreme είναι ρυθμισμένα έτσι ώστε να μη δέχονται control change πληροφορία. Πήγαινε στο midi page και τσέκαρε το control change. Aφού το κάνεις σώσε τη ρύθμιση αυτή κλείσε το οργανο και ξανανοιξέ το.

2. Τα καλώδια midi που χρησιμοποιείς ίσως έχουν πρόβλημα.

3. Οι midi είσοδοι και έξοδοι οργάνου ή midi solution ίσως έχουν πρόβλημα.

4. Το midi solution δεν είναι προγραμματισμένο. (όλα έρχονται προγραμματισμένα απο πριν)

 

Περιμένω να τσεκάρεις και τα ξαναλέμε

 

Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά το συνδέεις,ρυθμίζεις τα 2 ποτενσιόμετρα του Breath Controller στα μέτρα σου και αυτό ήταν όλο.

Για να μην σου παίζει όπως λες,κάτι θα έχεις πειράξει στο Extreme σου,αυτό που θα σου πω μόνο είναι να κοιτάξεις τα κανάλια Midi αν είναι ενεργοποιημένα.

Υπο την ευκαιρία πάρτε και ένα Videο με χρήση του Breath σ'ένα τραγούδι.

http://www.youtube.com/watch?v=CzVg4H5x3KQ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To breath controller μπορει να χρησιμοποιηθει και για αλλου ειδους μουσικη? Ή το παιρνουν κυριως για ταξίμια κλπ?

Δεν εχω ιδεα πως λειτουργει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαφώς και δεν είναι μόνο για ταξίμια.

 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη μουσικής.

 

Βέβαια για εμάς που παίζουμε λαικό ειναι must για εκφραστικότητα και παρέχει πολύ καλύτερο controlling απο οποιαδήποτε sliders knobs levers και pedals.

 

Eγω και ο Chris82 που το έχουμε είμαστε και οι 2 πολύ ικανοποιημένοι.

 

Ετσι δεν είναι Chris?

 

Φιλικά

 

Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο και θα επαυξήσω κιόλλας.

θα το πω με δικά μου λόγια...

...είναι μάνα για τους κλαψιάριδες.

 

Εμκφραστικότητα χρειάζεσαι σ'όλο το τραγούδι,τώρα αυτό αν είναι Heavy metal/Rave/γενικώς "χάσιμο" μουσική,τότε θα πω οχι απλά μην κοιτάτε για Breath,αλλα αποφύγετε και τα πλήκτρα και πάρτε 2 φέτες Pioneer και μπόλικα CD'ssssss.

 

Φιλικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Λοιπόν το breath controller κάνει και άλλα πραγματάκια τελικά. Κυρίως βέβαια εμείς το θέλουμε για volume-express αλλά με κατάλληλο προγραμματισμό μέσω 1 midi καλωδίου και ενός midi interface (Chris το m-audio uno usb to midi in-out κάνει) μπορούμε να του στείλουμε midi μηνύματα ετσι ώστε να το προγραμματίσουμε να κωδικοποιεί διαφορετικά την αναπνοή μας σε άλλη πληροφορία. Το αποτέλεσμα είναι οτι θα μπορούμε να ελέγχουμε για παράδειγμα aftertouch modulation (που οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε για vibrato) pitch bend και άλλα πολλά.

 

Το μόνο που χρειάζεται πέρα απο το καλώδιο και το midi interface ενός υπολογιστή (δεν μπορεί να προγραμματιστεί κατευθείαν απο το synth) είναι φυσικά ο υπολογιστής, και ένα απλό software για να πληκτρολογήσεις και στείλεις τα κωδικοποιημένα σε δεκαεξαδικό σύστημα (ΗΕΧ) μηνύματα προγραμματισμού (σαν γλώσσα μηχανής όσοι έχετε ιδέα) απο το midi out της συσκευής midi που έχετε (πχ ο υπλογιστής) στο midi in του breath controller της midi solutions. Tα μηνύματα που προγραμματίζουν τη συσκευή αποθηκεύονται αυτόματα με τη λήψη τους και ο προγραμματισμός γίνεται σειριακά. Όσοι θέλετε περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να αναζητήσετε το midi implementation chart της midi solution που αναφέρεται στο manual της συσκευής. Με τη βοήθεια αυτού του χάρτη θα ξέρετε πως να αλλάζετε τις παραμέτρους aa,bb,cc,dd,ee που στην ουσία είναι custom λέξεις του 16αδικού κώδικα και πως να δίνετε τις κατάλληλες τιμές για να πετύχετε τον έλεγχο της επιθυμητής παραμέτρου του synth σας(0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F) πάντα σε byte (2-digits).

 

Το συγκεκριμένο breath controller φεύγει πάντα ήδη προγραμματισμένο απο το εργοστάσιο της midi solutions στον Καναδά με το κατάλληλο μήνυμα έτσι ώστε να ελέγχει volume express. Έτσι όσοι απο εσάς θέλετε να ελέγχετε μονο το volume μην κάνετε τίποτα άλλο.

 

Το κακό είναι οτι το midi solution μπορεί να ελέγχει κάθε φορά μία παράμετρο μόνο. Πχ αν το προγραμματίσουμε να κάνει vibrato κάθε φορά που φυσάμε τότε δεν θα έχουμε έλεγχο του volume. Γι αυτό όσοι απο εσάς το χρησιμοποιείτε για volume και θέλετε απλά να πειραματιστείτε και με τις άλλες λειτουργίες του ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, δηλαδή να ελέγχει πάλι το volume. Nα ξέρετε οτι δεν υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα που θα σας βοηθήσει με αυτά.΄

 

Τέλος όσοι απο εσάς θα θέλετε να ελέγχετε 2 παραμέτρους απλά φυσώντας υπάρχει η λύση. Για παράδειγμα εμείς που παίζουμε λαικό και θέλουμε να μιμηθούμε την εκφραστικότητα κλαρίνου ή βιολιού θα θέλαμε με το φύσημα να ελέγχουμε το volume και μόλις ξεπεράσουμε μια συγκεκριμένη τιμή έντασης αναπνοής να έχουμε και vibrato ή pitch bending ή μια παραμόρφωση μέσω φίλτρου στον ήχο. Ό,τι δηλαδή κάνουν και αυτοί που παιζουν κλαρίνο. Πιστέψτε με αν έχεις και τον κατάλληλο ήχο στο synth σου κάνεις τρελά πράγματα. Μπορούμε λοιπόν να πετύχουμε τον έλεγχο 2 παραμέτρων ταυτόχρονα αν σε σειρά με το breath controller της midi solutions συνδέσουμε ένα άλλο κουτάκι της ίδιας εταιρείας που λέγεται event processor (10) ή event processor plus (32). O αριθμός στην παρένθεση σημαίνει πόσα midi events μπορεί να διαχειριστεί και να στείλει στο όργανο ταυτόχρονα ο κάθε processor. O τρόπος είναι ο εξής: Συνδέουμε το yamaha bc3 στο mini jack του breath controller. To out του breath controller στο in του event processor και το out του event processor στο in του οργάνου. Τέλος για να κλείσει ο κύκλος συνδέουμε το out του οργάνου στο ιn του breath controller. Mε κατάλληλο προγραμματισμό μέσω της διαδικασίας που έγραψα παραπάνω μπορούμε να καθορίσουμε τι έλεγχο θέλουμε και πόσο. Μπορούμε να καθορίσουμε εμείς ευαισθησίες και εντάσεις και μόλις φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται αυτόματα και δεν χρειάζεται να ξαναγίνουν κάθε φορά που ανοίγουμε το όργανο.

 

Όσοι απο εσάς θέλετε να δοκιμάσετε πείτε μου να σας στείλω το exe του software για τον προγραμματισμό.

 

Φιλικά Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και για να μην μιλάμε στον αέρα γιατί πολλά εξαρτώνται απο την σχέση απόδοσης-κόστους σας παραθέτω ενδεικτικές τιμές για αυτόν τον εξοπλισμό απο το music-store.

 

Yamaha BC3 : 75 ΕΥΡΩ

Midi Solutions Breath to Midi Converter: 159 ΕΥΡΩ

Midi Solutions Event Processor: 119 ΕΥΡΩ

Midi Solutions Event Processor Plus: 149 ΕΥΡΩ

 

H αξιολόγηση δική σας

 

Να σημειώσω για όποια πιθανή παρατήρηση δεχτώ οτι δεν έχω καμία διάθεση διαφήμισης (άλλωστε τα συγκεκριμένα είδη κατασκευάζονται απο μία εταιρεία μόνο). Απλά τα παραθέτω γιατί στην Ελλάδα παρόλο που χρειάζονται αυτά τα optionals λόγω της φύσης της λαϊκής-παραδοσιακής μουσικής μας, η ενημέρωση που υπάρχει γύρω απο αυτά είναι τραγικά μικρή.

 

Φιλικά Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και για να μην μιλάμε στον αέρα γιατί πολλά εξαρτώνται απο την σχέση απόδοσης-κόστους σας παραθέτω ενδεικτικές τιμές για αυτόν τον εξοπλισμό απο το music-store.

 

Yamaha BC3 : 75 ΕΥΡΩ

Midi Solutions Breath to Midi Converter: 159 ΕΥΡΩ

Midi Solutions Event Processor: 119 ΕΥΡΩ

Midi Solutions Event Processor Plus: 149 ΕΥΡΩ

 

H αξιολόγηση δική σας

 

Να σημειώσω για όποια πιθανή παρατήρηση δεχτώ οτι δεν έχω καμία διάθεση διαφήμισης (άλλωστε τα συγκεκριμένα είδη κατασκευάζονται απο μία εταιρεία μόνο). Απλά τα παραθέτω γιατί στην Ελλάδα παρόλο που χρειάζονται αυτά τα optionals λόγω της φύσης της λαϊκής-παραδοσιακής μουσικής μας' date=' η ενημέρωση που υπάρχει γύρω απο αυτά είναι τραγικά μικρή.

 

Φιλικά Νίκος[/quote']

 

Σε βαπτίζω δημοσιογράφο του φόρουμ .-

 

Φιλικά αδερφέ μου :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου