Προς το περιεχόμενο

Cubase SX3 pitch bend


michelangel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δύο ερωτήσεις σχετικές με το Pitch Bend του Cubase:

α. Στο key editor του cubase sx3, αν προσθέσουμε ως controller lane το pitchbend, μπορούμε να μεταβάλουμε τις τιμές του pitch από -8192 έως 8192 με το mouse. Υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε τα όρια; Έχω παρατηρήσει ότι με τον pitch controller του midi keyboard μπορώ να έχω και μεγαλύτερες τιμές αναλόγως της ρύθμισης που έχω βάλει στο keyboard.

β. Αν θέλω, αφού ηχογραφήσω ένα midi - χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει Pitch Controller από το Midi Keyboard -, να κάνω μετά glide μεταξύ δύο διαδοχικών νοτών (χωρίς παύση) , η σωστή διαδικασία είναι μέσω του key editor; Το ρωτάω αυτό, λόγω του περιορισμού που έχω (μέχρι 8192). Αν θέλω πχ να πάω από ένα Do σε ένα Sol, πώς θα το κάνω?

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να αναφερεις για ποιο VST αναφερεσαι?

Δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο. Αλλά ας πούμε στο Trilogy (γνωρίζω ότι έχει GLIDΕ αν κάνουμε κλικ στο SOLO του). Τι γίνεται όμως αν θέλω να κάνω GLIDE σε 2 μόνο νότες; Σχετικά με το key editor;

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Glide δεν γινεται μεσω του key editor. πρεπει να το υποστηριζει το VSTi που εχεις. Πρεπει να ενεργοποιησεις την αντιστοιχη εντολη για glide και αφου το κανεις, να την απενεργοποιησεις. Ειναι κατι που αφορα το automation του οργανου και οχι το midi part που θα γραψεις.

Εαν θελεις να πετυχεις κατι αντιστοιχο σε vsti που δεν εχει αυτη την ικανοτητα, απλα κρατα πατημενη τη νοτα ΝΤΟ, και επελεξε ενα pitch bend +7, μεχρι να φτασει στη νοτα ΣΟΛ..Παντα ομως να εχεις κρατημενη την ΝΤΟ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

α. Τα όρια που λες έχουν σχέση με την ανάλυση του Pitch bend, όχι με το μέχρι πού φτάνει το bend. Το τελευταίο ρυθμίζεται από το εκάστοτε vst instrument.

 

β. Αν θέλεις glide μεταξύ δύο διαδοχικών φθόγγων μια άλλη λύση είναι να ενεργοποιείς το portamento, όποτε χρειάζεται. Είναι ο controller 65. Μπορείς να ρυθμίσεις και την ταχύτητα του portamento με τον controller 5. Φυσικά, αυτά γίνονται εύκολα στον key editor, στο controller lane (κάτω κάτω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου