Προς το περιεχόμενο

σχετικα με το controller καποιων vst...


shanti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα

θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου εξηγησει πωσ σεταρω σε ενα midi controller τα αντιστοιχα κουμπια ενος vst. τι εννοω...πχ στο vst vanguard θελω να στειλω το cutof σε ενα ποντεσιομετρο του midi controller mou (novation 25). καποια vsts μπορουν κ κανουν μονα τους αυτη τη δουλεια με δεξι κλικ κ ορισμο απευθειας. καποια οχι. ποια ειναι αυτη η διαδικασια κ αν υπαρχει καποιο αλλο site που να εξηγει αν βαριεται καποιος να μου εξηγησει...

επισης μεσα στο μανουαλ δεν γραφει τιποτα ουτε κ εχει ετοιμα templates...τουλαχιστον για το vanguard k albino που χρησιμοποιω αρκετα....

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιο sequencer χρησιμοποιείς και ποιον controller ? Σχεδόν όλα τα vst έχουν επιλογή midi learn. Οπότε την ενεργοποιείς (εαν δεν είναι on από default, στο vanguard που αναφέρεις είναι), πειράζεις με το mouse πχ το cutoff στο vst και στη συνέχεια τo knob στον controller.

Peace, Love, death metal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια χαρα η μαλλον καλημερα...

χρησιμοποιω το cubase κ το midi controller novation remote 25. το χω κανει αυτο που λες με το Midi learn sto vanguard αλλα δεν επιασε. λες να φταιει καμια ρυθμιση του cubase? λες να ναι καποιο προβλημα του σπασιματος του vst i tou cubase? υπαρχουν πολλα vst's που δεν εχουν midi learn. με αυτα πως γινεται η φαση?

σ' ευχαριστω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μανουαλ από το κοντρολερ τα λέει μια χαρά. :wink:

 

Η απορία σου είναι τόσο ειδική, που μόνο κάποιος που έχει το ίδιο κοντρολερ και το ίδιο vst μπορεί να σου απαντήσει.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

shanti, σε μένα το vanguard έχει από default το midi learn στο on. Δηλαδή ανοίγοντας ένα midi (με το in του στο all midi inputs και το out στο vanguard) απλά κουνάω ένα knob στο vanguard και έπειτα στον controller και κάνω τη δουλειά μου. Τον albino δεν τον χρησιμοποιώ για να σου πω...

Από όσο ξέρω αυτό πάντως δουλεύει ανεξαρτήτως μάρκας controller καθώς το έχω κάνει με διάφορετικούς ή ακόμα και με hardware synths ανά καιρούς.

 

Πως συνδέεις το remote στo pc ? Μέσω usb ή midi στην κάρτα ήχου ? Στο device setup στο midi -> all midi inputs είναι ενεργός ο controller ?

Όσο για τα vst που δεν έχουν midi learn - μπορεί να έχουν ή να είναι κρυμμένο σε κάποιο μενού ή ακόμα και να θέλουν συνδυασμό κουμπιών για να το ενεργοποιήσεις. To synth1 για παράδειγμα θέλει ctrl πατημένο και κλικ στο κουμπί "opt" για να δουλέψει.

 

Βέβαια αν δεν κάνω λάθος αφού έχεις το remote25 μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιλογή automap αντί να κάθεσαι να κάνεις midi learn κάθε φορά. Αυτό τρέχει σαν ξεχωριστό πρόγραμμα (λογικά θα το βρεις στο start menu με τα άλλα tools του remote) και σου φτιάχνει ένα καινούριο instance για κάθε vst που έχεις

όπου "δένει" παραμέτρους των vst με knobs του controller (μπορείς να παρέμβεις και να τα αλλάξεις βέβαια). Οπότε ανοίγεις το automap utility πριν ανοίξεις cubase και αντί να φορτώσεις το vanguard πχ φορτώνεις το vanguard(automaped) και έισαι έτοιμος.

Για κάνε μια δοκιμή.

Peace, Love, death metal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω πολυ για την απαντηση...πιστευω οτι θα βοηθησει την μπερδεμενη κατασταση...

με μια πολυ γρηγορη ματια που δινω αυτη τη στιγμη ενω το κοντρολερ ειναι active στο device setup στο midi -> all midi inputs και ενω δινει εντολες πχ πατωντας νοτες κτλ δεν δινει εντολη στο knob κουνωντας το με το mouse apo to vanguard. μηπως δεν ειναι στο vanguard sto default to on ενεργοποιημενο? πως το βλεπω αυτο? δηλαδη πως βλεπω στο συγκεκριμενο vst αν εινει το Midi learn sto on?

επισης το το κοντρολερ το συνδεω μεσω usb. υπαρχει προβλημα με αυτη τη συνδεσμολογια? δε νομιζω διοτι δινει εντολες μια χαρα...

αυτα για την ωρα...

κ παλι σε ευχαριστω παρα πολυ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλ. manual Vanguard

 

Appendix B - Midi Continuous Controllers

 

Εκεί υπάρχουν αριθμοί (CC) και οι παράμετροι που ελένχουν.

Βρίσκεις την παράμετρο που σε ενδιαφέρει (πχ. CutOff Filter) και βλέπεις τον CC που αντιστοιχεί (74), πάς στο Novation διαλέχεις το πλήκτρο που θέλεις και οριζεις CC 74 (Βλ. manual Novation).

 

Το αυτό και για οποιοδήποτε άλλο synth Virtual ή όχι!

Καλό το midi Learn, αλλά να διαβάζουμε και κανα manual!

 

Τα λέμε... :wink:

e are the knights who say...Ni

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορει καποιος να μου εξηγησει που βλεπω αν πχ το vanguard εχει απο default to midi learn sto on? η και οποιοδηποτε αλλο vst αν η λειτουργια ειναι η ιδια...

ευχαριστω...κ συγνωμη για το πρηξιμο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Vanguard ΔΕΝ έχει λειτουργία midi learn!!! (Τουλάχιστον στην έκδοση που έχω εγώ) Θα το κοντολάρεις με τον τρόπο που σου περιέγραψα πρίν. Το midi learn δεν υπάρχει σε όλα τα VSTi, είναι λειτουργία που προσθέτει ο κατασκευαστής, για γρήγορο setup χειρισμού.

Στα VSTi που το υποστηρίζουν υπάρχει κουμπάκι labeled ''Midi Learn'' πατώντας το, η λειτουργία είναι ενεργή!

e are the knights who say...Ni

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, όσον αφορά το vanguard από την έκδοση 1.2 νομίζω και μετά (είναι στην 1.7 πλέον αν δεν κάνω λάθος) ΕΧΕΙ midi learn enabled από default - δε χρειάζεται να πατήσεις κουμπι midi learn ή κάτι παρόμοιο.

Δουλεύει από "μαμά" έτσι.

Το 99% των soft synths που χρησιμοποιώ πλέον έχουν midi learn δυνατότητες ακόμα και αν δεν υπάρχει κουμπί για να την ενεργοποιήσεις. Παραθέτω μερικά παραδείγματα:

Pro 53: Νομίζω shift+click πάνω στο knob.

Arturia synths: ctrl+click ? δεν είμαι σίγουρος και δεν μπορώ να δοκιμάσω γιατί είμαι δουλειά.

Synth1: ctrl+click στο κουμπί "opt" όπως είπα και παραπάνω.

Τώρα βέβαια αν χρησιμοποιείτε synths 2-3 χρόνια παλιά λογικό είναι να μην υπάρχει επιλογή και τρέχα γύρευε με CC numbers - ότι χειρότερο για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με αυτά και θέλει απλά να γράψει ένα automation - μέχρι να το καταφέρει θα χει ξεχάσει πιο knob θέλει να κάνει assign. Δε λέω καλά είναι να τα ξέρεις γιατί πιθανότατα κάπου θα χρειαστούν αλλά για απλά πράγματα ρε παιδιά τα περισότερα vsts φτιάχνονται ώστε να έχεις γρήγορο κι εύκολο hands on control πλέον.

 

Btw Shanti κοίταξα το albino και κάπου υπάρχει ένα κουμπάκι που λέει "ECS". Πατώντας το ενεργοποιεί το midi learn.

 

Τα λέμε ;)

Peace, Love, death metal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου