Προς το περιεχόμενο

Προοπτική Λειτουργίας Studio Πρόβας - Ηχογράφησης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hello Everybody..

 

Το θέμα αυτό δεν έχει ξανατεθεί, τουλάχιστον έτσι ώστε να μου απαντάει στην ερωτησή μου.

 

Αν, λέω, αν σε 4 - 6 χρόνια ξεκινήσω να κατασκευάζω ένα studio - εταιρεία το οποίο να αναλαμβάνει το πρώτο στάδιο της παραγωγής ενός συγκροτήματος/καλλιτέχνη με πρόβες, ηχογραφήσεις, demo και διοργάνωση μερικών συναυλιών, τι θα χρειαστώ?? Έχετε κάποιες προτάσεις??

 

Ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με την μουσική παραγωγή, παρόλο που γνωρίζω ότι η βιομηχανία σήμερα δεν προφέρεται για πολλά πολλά, ειδικά στο Μεσολόγγι από όπου σας γράφω.

 

Λέτε να μείνω μόνο σε προβάδικα για ενοικίαση, ή να επιχείρησω demo making και γενικότερα ηχογραφήσεις ποιότητας???

 

Σας ευχαρισ΄τω για το χρόνο σας,

αν θέλετε μετακινήστε αυτό το post σε κατάλληλη θέση,

αν και νομίζω πως το recording είναι καλό.

http://sfyraki.blogspot.com/ - Tom Still Waits
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αρχή θέλεις ένα καλό κεφάλαιο για εξοπλισμό(τις λεπτομέρειες θα στις δώσουν αρκετοί γνώστες στο νοιζ)..Σε περίπτωση που ασχολείσαι με το θέμα σε κάποιο επίπεδο,άποψή μου, να υπάρχουν κάποιες μπάντες πριν ακόμη ξεκινήσεις,έτσι ώστε να γίνει η αρχή.

Έχω την εντύπωση πως, ανεξαρτήτως μέρους ή πόλης,υπάρχουν μπάντες οι οποίες απλώς δεν έχουν το έναυσμα,τον χώρο,τα μέσα για να παίξουν,και απλά προβάρουν σε υπόγεια... Μπορεί κάποιος σαν εσένα να κάνει την αρχή (είτε αυτό είναι το Μεσολόγγι είτε οποιαδήποτε πόλη).

 

Σαν ξεκίνημα,καλό θα είναι να μείνεις σε πρόβες,και εν καιρώ προσθέτεις υπηρεσίες στον χώρο,είναι προτιμητέο απο το να αφαιρείς..Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο..

 

:wink:

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι σωστά, καλύτερα να προσθέτεις μετά παρά να αφαιρείς.

Οκ, νομίζεις ότι θα ήταν υπερβολικό να μπεί αγγελία σε εφημερίδα και όολα τα σχετικά πριν την κατασκευή του χώρου??/

 

Βασικά εγώ τώρα το βλέπω κάπως έτσι..

 

1.Δημιουργία ενός αξιοπρεπούς κτηρίου 2 δωματίων για προσωπική χρήση και ενοικίαση σε άλλες μπάντες ώστε να έχουν κάποιο αξιόλογο ακουστικά χώρο, ο οποίος θα είναι και δικός τους στην ουσία για να παίζουν και να μην ενοχλούν καθόλου γείτονες κλπ.

2.Κατασκευή 2 δωματίων τα οποία θα περιλαμβάνουν το στούντιο ηχογραφήσεων (δωμάτιο πρόβας με όργανα από όπου θα έρχεται το σήμα) και ένα ακόμα για το μοντάρισμα, την κονσόλα, την ηχογράφηση-αποθήκευση.) στον τελευταίο αυτό χώρο θα μπορεί να γίνει μια αρκετά καλή παραγωγή ενός demo CD με τα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν.

3.Αν με το καλό προχωρήσει η δουλειά, μπορείτε να μου πείτε πως θα μπορέσω (τεχνικές λεπτομέρειες) να τυπώσουμε τα CD των παιδιών???

 

Γιατί μπορούμε απλά να κάνουμε κόπιες το master demo, αλλά να βάζαμε και κανένα βιβλιαράκι, κανένα εξώφυλλο.. και λίγο markedting προς τα έξω.

Να δουλέψουμε δηλαδή και σαν δισκογραφική.

 

Can you help any more???

http://sfyraki.blogspot.com/ - Tom Still Waits
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλα πατριώτη.

Για αρχή ξεκίνα 1 χώρο για πρόβες, με σχετικά φθηνά αλλά καλά μηχανήματα, που υπάρχουν ευτυχώς αρκετά τέτοια εν τη σήμερον ημέραν! Θα είσαι σε θέση να βγάζεις και ντεμάκια καλής ποιότητας, με αυτά. Έπειτα σταδιακά αναβαθμίζεσαι και βλέποντας πως έχει το πράμα, σκέφτεσαι αν θα το πας στα πιο σοβαρά ή όχι.

Πάντως να ξέρεις ότι το να φτιάξεις κάποιο στουντιο στην Ελλάδα (και πόσο μάλλον στο Μεσολόγγι) το οποίο να είναι εξειδικευμένο σε κάποιο είδος μουσικής, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να πετύχει, εκτός και αν μιλάμε για λαϊκά.

 

Πάντως το 1ο πράμα που έχεις να κάνεις, είναι μελέτη! Κάτσε μάθε περί ηχοληψίας και πως να δουλεύεις τα όποια μηχανήματα θα έχεις και δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα :wink:

 

Α τώρα κάποια πρόταση στην παρούσα φάση δεν μπορώ να σου κάνω, γιατί συνεχώς παρουσιάζονται νέες μπόμπες-μηχανήματα κάθε τόσο. ώστε το να σου πω από τώρα για μετά από 5 χρόνια, δεν έχει νόημα!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok, πάει καλά το θεματάκι μέχρι τώρα.

 

Επειδή εδώ, δεν υπάρχει ένα σίγουρο μέρος για πρόβες, και jammαρουμε σε ταράτσες, χωράφια (όπου είμαστε εμείς), σοφίτες, και πάντα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, από τους γείτονες (τη γρια την κουτσοδόντα με το ένα δόντι για να ανοίγει τις μπίρες και τα κοριτσόπουλα της διπλανής πόρτας που προβάρουν το νέο τους χορευτικό στο bar της περιοχής) και τους ενοίκους (γονείς και λοιπα).

 

Και προσέξτε, τώρα, κανείς από τα παιδιά που παίζουν σε μπάντες (πλιν 2 -3) δε μένουν σε πολυκατοικία, αλλά μετά;;;;

Και οι επόμενες μπάντες;;; Που θα υπάρξουν, γιατί πόλη των 10.000 με 3 ωδεία.. (μεταξύ μας, μόνο ο ένας κάνει δουλειά πια, τα άλλα πέρασαν στα χέρια του δήμου και έχουν το μαύρο τους το χάλι....)

 

Όταν λες φθηνά και καλά μηχανήματα, υποψιάζομαι τίποτα Fender Frontman Ενισχυτές 100-120W, κονσόλα για μικρόφωνα, ένα set pearl drums και τέτοια??

Με ηχομονώσεις και όλα τα σχετικά??

http://sfyraki.blogspot.com/ - Tom Still Waits
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή εδώ' date=' δεν υπάρχε και τα κοριτσόπουλα της διπλανής πόρτας που προβάρουν το νέο τους χορευτικό στο bar της περιοχής)[/quote']

Να φανταστώ ότι εννοείς το Μαντνες-πρώην μαντείο με τα τραγόπαιδα εκεί μέσα ε; ¶λλο αυτό. Όλη μέρα να παίζει μουσική στο Μεσολόγγι 2ετίας και να κουνιούνται τα κοριτσόπουλα, μπας και τους ξεφύγει κανά κόλπο στην "πίστα". Απίστευτες καταστάσεις! :lol: :lol:

 

Όταν λες φθηνά και καλά μηχανήματα' date=' υποψιάζομαι τίποτα Fender Frontman Ενισχυτές 100-120W, κονσόλα για μικρόφωνα, ένα set pearl drums και τέτοια??

Με ηχομονώσεις και όλα τα σχετικά??[/quote']

 

Ναι μωρέ μια κονσολίτσα Ταπκο, Σαουντκραφτ, ακόμη και διάφορες μπεριγκερ, μονιτοράκια φάση ως τα 500¤ με καλή σχέση τιμής-απόδοσης, ενισχυτές αντί για μαρσαλ πιβευ ή ρανταλ, κιθάρες ορισμένες καλές squier και ltd και πάει λέγοντας. Έπειτα σταδιακά αναβαθμίζεσαι

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το θέμα εξοπλισμός είμαι σίγουρος ότι όταν με το καλό έρθει η ώρα θα βρεις και κόσμο από στούντιο που πουλάει καλά μηχανήματα δεύτερο χέρι :wink:

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ρε boukaw, έτσι και χειρότερα. Μαντνες, μαντέιο, βαρελάδικο και τέτοια φάση..

 

Και μετά το στούντιο έχει σειρά το ροκόομπαρο της περιοχής, με σκηνή όπου θα παίζουν κάθε εβδομάδα τα γκρουπάκια του στουντίου.

 

καλή φάση, με λίγη βοήθεια από τοπικές αρχές (μην ανοίξετε συζήτηση) και κανένα προγραμματάκι για την περιφέρεια από την ΕΕ και είμαστε κουφέτος.

 

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω για να το προμοτάρω λιγάκι, και να εξασφαλίσω τουλάχιστον τα προς το ζην???

http://sfyraki.blogspot.com/ - Tom Still Waits
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω για να το προμοτάρω λιγάκι' date=' και να εξασφαλίσω τουλάχιστον τα προς το ζην???[/quote']

 

¶νοιξε κωλόμπαρο. Σίγουρα κέρδη.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό σαν ιδέα,δύσκολο σαν υλοποίηση...Κακώς ή κακώς(δεν έκανα τυπογραφικό λάθος) η Ελλάδα είναι μπουζουκοχώρα...και τα περισσότερα νεανικά γκρουπάκια δεν κρατάνε πολύ.Anyway,το να φτιάξεις ένα studio για πρόβες/ηχογραφήσεις και να αναλαμβάνεις ηχοκάλυψη συναυλιών/εκδηλώσεων δεν είναι τόσο ουτοπικό και θα μπορείς να βγάζεις και τα προς το ζειν.Να σε ρωτήσω κάτι σημαντικό,τώρα σπουδάζεις πάνω σε κάτι που αφορά ηχοληψία ή κάτι τέτοιο ή απλά οραματίζεσαι το στούντιο;

Μυστικό:Τα 80's είναι κιτς πλεον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου