Προς το περιεχόμενο

O σκληρός μου πέφτει για ύπνο την ώρα που δουλεύω!


andsar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμενα ο δικος μου ειναι western digital 250 εξωτερικος και τον συνδεω με usb 2.0. Το pc μου ειναι desktop pentium 4 2.4Ghz και 512 MB ram. Και μια motherboard as rock του κωλου.

 

Και ο δικος μου σκληρος δισκος αν αφεθει αχρησιμοποιητος για κανα τεταρτο μπαινει σε κατι σαν αναμονη και οταν παω να ανοιξω ενα φακελο που ειναι σε αυτον κανει 2-3 δευτερολεπτα να ανοιξει (παραλληλα ακουγεται και ο θορυβος οτι ενεργοποιειται).

 

Εχω ψαξει τις ρυθμισεις ενεργειας , το bios κλπ αλλα δεν εχω βγαλει ακρη.

Ένα στουντιάκι στην Οίτη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου καλό είναι να κοιτάξεις και τις ρυθμίσεις που έχει το laptop σου για εξοικονόμηση ενέργειας (πίνακας ελέγχου) ή κάποιο σχετικό πρόγραμμα της HP για εξοικονόμηση που υπάρχει στο laptop.

 

Peace

Music is the answer

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

djven_om, έχω απενεργοποιήσει κάθε επιλογή για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ δεν υπάρχει κάποιο -φανερό τουλάχιστον- πρόγραμμα της ΗΡ που να διαχειρίζεται τις λειτουργίες αυτές. Τα ίδια κι απ' το BIOS.

 

Konu57, έχουμε και οι δύο Western Digital. Αν το μοντέλο σου είναι της σειράς WD1200BEVE, τότε ίσως να βρεθεί κάτι.

Το κακό είναι πως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το μηχάνημα για μουσική (παρά μόνο σαν VST Host, κι αυτό μόνο για practice...)

 

pastelius, ναι είναι αυθεντικά και η αλήθεια είναι πως δεν το είχα σκεφτεί.

Τόσα χρόνια στην παρανομία, άφησαν κουσούρι...

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με έναν εξωτερικό 320GB USB2+FW της Seagate που πήρα για το laptop. Μετά από 10 περίπου λεπτά πέφτει για ύπνο και χρειάζονται κάτι δεύτερα για να πάρει μπρος. Μου έσπασε τα νεύρα. Επικοινώνησα κατ'ευθείαν με τη Seagate αλλά οι απαντήσεις ήταν γενικόλογες του τύπου "δοκίμασέ τον σε άλλο PC" και τέτοια. Βέβαια και όταν τον σύνδεσα στο desktop πάλι τα ίδια. Έψαξα ότι ρυθμίσεις υπάρχουν αλλά τίποτα...

 

Έτσι, αγόρασα έναν σκληρό "χύμα" και ένα άδειο κουτί οπότε το πρόβλημα λύθηκε (και ο Seagate μου μένει τώρα ως σκληρός για backup).

 

Να το κάνει αυτό τώρα εσωτερικός στο laptop δίσκος είναι περίεργο...Εγώ πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα windows που έχει από τη μάνα του το μηχάνημά σου. Φτιάξε ένα ακόμα partition και εγκατέστησε εκεί δικά σου, άλλα windows (dual boot). Λογικά το πρόβλημα θα λυθεί. Έτσι θα έχεις τα windows της μάνας του για internet κλπ και τα άλλα καθαρά μόνο για μουσική. Έτσι δουλεύω και εγώ με το laptop αφού προς έκπληξή μου ανακάλυψα ότι έχει πολύ καλύτερερς επιδόσεις απ'ότι με τα windows που είχε φορτωμένα από τη μάνα του (και στις δύο περιπτώσεις είναι XP SP2). Πετυχαίνω πολή χαμηλότερο latency χωρίς drop outs. Το laptop μου είναι της Acer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Konu57' date=' έχουμε και οι δύο Western Digital. Αν το μοντέλο σου είναι της σειράς WD1200BEVE, τότε ίσως να βρεθεί κάτι.

Το κακό είναι πως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το μηχάνημα για μουσική (παρά μόνο σαν VST Host, κι αυτό μόνο για practice...)

[/quote']

 

βασικα δεν ξερω ποιας σειρας ειναι. Ειναι απο τους ετοιμους εξωτερικους της εταιρειας.

 

Για τη μουσικη χρηση δεν μπορω να πω γιατι τον χρησιμοποιω απλως για αποθηκευση δεδομενων.

Ένα στουντιάκι στην Οίτη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, μετά από αρκετό ψάξιμο και ακολουθώντας και τις συμβουλές σας, η κατάσταση -χωρίς να λύνεται- φαίνεται να βελτιώνεται.

Οι πληροφορίες που πήρα από την Microsoft δεν με βοήθησαν και τελικά με παρέπεμψαν στην HP, κι από κει στην Infoquest, και η Infoquest σε μια διαδικασία μέσω ενός τυποποιημένου e-mail...

Ταυτόχρονα εγκατέστησα σε ξεχωριστό partition τα XP Pro και το πρόβλημα σχεδόν λύθηκε.

Με το σχεδόν εννοώ πως, στα προγράμματα ήχου που χρησιμοποιώ συχνότερα, ο χρόνος απόκρισης είναι άμεσος. Εξακολουθεί να αργεί να ανάψει το λαμπάκι λειτουργίας του σκληρού, αλλά όσες δοκιμές έχω κάνει μέχρι στιγμής (Reason και Live) έγιναν απροβλημάτιστα.

Ελπίζω να συνεχίσω έτσι.

Ευχαριστώ για τις ιδέες και την ανταπόκριση παδιά!

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aφού βρήκες λύση καλό είναι.Τα προεγκατεστημένα πακέτα είναι λίγο μυστήρια,αλλά αυτό που νομίζω ότι είναι το πρόβλημα,είναι κάτι στο bios και μάλλον ότι δίσκο και να βάλεις θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.Μάλλον το κάνουν για να κρατάει πιο πολύ η μπαταρία του laptop.

 

 

 

Για όποιον έχει το ίδιο πρόβλημα με εξωτερικούς usb δίσκους,θα πρέπει να ανατρέξει στον Device Μanager -> Universal Serial Bus Controllers -> διπλό κλικ σε κάθε Usb Hub -> Power Management -> ξε-τικάρουμε το "Allow the computer to turn off this device to save power -> OK.

 

Λογικά το πρόβλημα θα λυθεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου