Προς το περιεχόμενο

O σκληρός μου πέφτει για ύπνο την ώρα που δουλεύω!


andsar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά γειάς σας! Αντιμετωπίζω ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα με το PC μου και με την συμπεριφορά του σκληρού. Συγκεκριμένα μετά από ένα χρονικό διάστημα φαίνεται σαν να πέφτει σε standby σε idle ή κάτι τέτοιο.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, ανοίγω το Reason (ή το Fruity Loops, το Cubase, ή το Live δεν έχει σημασία) κι αρχίζω να δουλεύω για κάποια ώρα –πάνω από 15 λεπτά. Αν πάω νΆ ανοίξω κάποιο άλλο πρόγραμμα ή απλά πάω να τρέξω κάτι, τότε το σύστημα συμπεριφέρεται σαν ο σκληρός να ήταν σε standby και περνάνε 2-3 δευτερόλεπτα μέχρι να «ξυπνήσει».

Εν ολίγοις, αν όλα είναι φορτωμένα στην RAM τότε κανένα πρόβλημα. Μόλις πάει να φορτώσει κάτι από τον σκληρό τότε γα^%$$@ ο Δίας.

Το χειρότερο συμβαίνει όταν δουλεύω στο Live και πάω να φορτώσω κάποιο αρχείο ήχου την ώρα που τζαμάρω ή την ώρα που απλά παίζει κάτι ήδη έτοιμο γιατί ο ήχος διακόπτεται μέχρι να ξυπνήσει ο σκληρός και να το φορτώσει στην RAM.

 

 

Το σύστημα μου:

Laptop Hp Pavilion

Pentium 4, 3Ghz

σκληρός Western Digital 120 Gb (αγορασμένος τον Ιούλιο)

κάρτα ήχου Presonus Inspire 1394

Midi keyboard Evolution MK-449 C

WinXP Home (sp1,sp2 και όλα τα update της Microsoft)

Οι πιο πρόσφατοι drivers για όλα (και για το BIOS από την HP)

 

 

Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για μουσική, έχω ακολουθήσει τις συμβουλές του www.musicxp.net ώστε το σύστημα να μείνει όσο το δυνατόν πιο «ελαφρύ» και απαλλαγμένο από περιττά προγράμματα, (οπτικά εφέ, screensavers, ταπετσαρίες).

Το Power Scheme είναι σε κατάσταση Always on (τίποτα να μην πέφτει σε κατάσταση energy saving).

Γεινκά ένα «στεγνό» και λιτό μηχάνημα.

Το πρόβλημα το έχω από την αρχή (2 μήνες τώρα) αλλά επειδή τον χρησιμοποιούσα κυρίως για να φορτώνω VST instruments για εκμάθηση –μαθαίνω αρμόνιο- το είχα αγνοήσει.

 

Anyway, έγραψα πολλά, σας ευχαριστώ που κάνατε τον κόπο να το διαβάσετε κι αν έχετε κάτι να προτείνεται (πριν κάνω επανεγκατάσταση) ευπρόσδεκτοι!

:)

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο Power Schemes, αν και έχεις επιλέξει Always On, βεβαιώσου ότι δεν έχεις αλλάξει τα settings στα Turn off hard disks και System standby, δηλαδή να είναι και τα δύο Never. Βάλε και το Turn off monitor στο Never καλού κακού. Βγάλε και το screen saver (θα ξέρεις από πού), μήπως κάτι γίνεται και με αυτό. Επίσης, τσέκαρε μήπως κάποιο antivirus ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα προκαλεί αυτήν την κατάσταστη. Μήπως, για κάποιο λόγο πατάς (ή πατιέται μόνο του) το sleep button και συμβαίνει αυτό?

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό σκέφτηκα και έγραψα και γώ στην αρχή αλλά μετά το έσβησα, γιατί το πιθανότερο να έχουν γίνει όλα σωστά αλλά το πρόβλημα να παραμένει.....

Όντως περίεργο...

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιθανόν να φταίει το laptop σου..Πήγαινέ το στην Hp, συμφωνώ με τον taq..Επίσης, πριν το πας, απλά τσέκαρε τις επιλογές που σου είπε ο φίλος michaelangel.. :wink:

 

καλή επιτυχία

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Στο Power Schemes οι ρυθμίσεις είναι στο never, αλλά είναι λες και υπάρχει μια άλλη -κρυφή- ρύθμιση που να στέλνει τον σκληρό σε standby στα 15 λεπτά και να μην την βρίσκω πουθενά! Στην αρχή συμπεριφέρεται μια χαρά και μετά...

Το μηχάνημα είναι παλιό (παλιό... δύο ετών είναι -πήρε ο αδελφός μου καινούριο κι έτσι κατέληξε σε μένα) οπότε η εγγύηση δεν ισχύει.

Θα κάνω μια προσπάθεια, επανεγκαθιστώντας τα XP (θα δοκιμάσω τα Professional) πριν τον στείλω για σέρβις...

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μην το κανεις. Εχω και εγω το ιδιο προβλημα. Λυση δεν εχω βρει ακομα, αλλα δεν ειναι χαλασμενο κατι. Ψαξε και στο bios για καμια ρυθμιση.

Ένα στουντιάκι στην Οίτη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Πόση RAM έχεις;

2. Πόσο είναι το paging file που έχεις ορίσει; (My Computer -> Properties -> Advanced -> Performance -> Advanced -> Virtual Memory)

3. Μπορείς να ελέγξεις τη χρήση της μνήμης τη στιγμή που σου κάνει το πρόβλημα (από τον Task Manager);

4. Ο δίσκος είναι SATA; Έχεις κάποιο RAID configuration;

5. Έχεις ενεργοποιημένο το Indexing Service στον δίσκο; (δεξί κλικ πάνω στο δίσκο από τον Explorer -> Properties)

6. Τσέκαρε το fragmentation του δίσκου σου (πάλι από τα properties -> Tools -> Defragment now...) καθώς και πιθανά errors που έχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Gerasimos, έχω:

1. 1GB + 256 του συστήματος (μοιραζόμενη με την κάρτα γραφικών 128+128)

2. Έχω ορίσει σταθερό μέγεθος pagefile (min=max) 1.5 GB

3. Την ώρα που συνέβη από τον Task Manager έβλεπα πως είχα περίπου 600 MB Physical Memory Available -ο δε επεξεργαστής δεν ξεπέρασε το 8%.

4. O δίσκος είναι EIDE -WD1200BEVE- της Western Digital (και μετά από αρκετό ψάξιμο στο Google, το μοναδικό πρόβλημα που έχουν αναφέρει διάφοροι χρήστες -και η ίδια η Western Digital- είναι ένας συχνός ήχος σαν "κλικ", κάθε 3-4 λεπτά τον οποίο έχω κι εγώ. Έχω δύο partitions, ένα με windows και προγραμματα κι ένα με τα αρχεία ήχου, samples, projects κλπ.

5. To indexing είναι απενεργοποιημένο

6. Μετά το τελευταίο defrag (σήμερα) έχω 73% ελεύθερο χώρο, με 7% fragmantetion (0% στον ελεύθερο), ενώ ο έλεγχος των σκληρών δεν έδειξε κανένα πρόβλημα.

 

Τσεκαρισμένο για ιούς, spyware, malware, trojan και το κακό το μάτι.

 

Konu57, δεν το πιστεύω! Ίδιο πρόβλημα; Σε τι σύστημα;

Για πες, να δούμε τι κοινά έχουμε, μπας και βγει τίποτα...

 

Και πάλι thanx παιδιά.

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου