Προς το περιεχόμενο

Πως ξεκίνησε η επαφή με τη μουσική και η πορεία σας


xidoulis1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από λίγο ψάξιμο στα αρχεία του noiz βρήκα κάποια σχετικά θέματα όπως το Αυτο-προσδιοριστείτε από gerasimos και το Πόσοι ξεκίνησαν με διαφορετικό όργανο; από blue αλλά δεν είδα ένα ολοκληρωμένο που να αναφέρεται στο ποιά ήταν η αφορμή ή η αιτία που μας οδήγησε ή και μας ώθησε στη μουσική με τον εκάστοτε τρόπο για τον καθένα.

 

Έψαχνα να βρω ποια ήταν τα βήματα του καθενός από την αρχή μέχρι και σήμερα στη μουσική.Ποιό ήταν το πρώτο όργανο εντυπώσεις απ'αυτό στην αντίστοιχη ηλικία αν υπήρξε αλλαγή οργάνου ο λόγος και τα λοιπά..

 

 

ΕΓΩ:(το ψώνιο..)Από σπόρος δλδ από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού παρακαλούσα τους δικούς μου να μου με πάνε να μάθω πλήκτρα, είχα φάει τρελό σκάλωμα, έπαιζα στο σπίτι μ'ενα μικρό σύνθι του 80 (να το κάνει κάποιος σύνθι) και ταυτόχρονα βαρούσα τουμπερλέκι (φαίνεται ήθελα να γίνω σκυλάς??).

Σε κάποια φάση ακόμα δημοτικό στην Ναυαρίνου ένα βράδυ γινόταν μια συναυλία και βγαίνει ένας τυπάς και παιζει ένα πράγμα που πρώτη φορά άκουγα στη ζωή μου.Μετά από λίγο βγαίνει κι ένας άλλος αλλά τι να κανει κι αυτός ο καημένος;Ρωτάω τη μάνα μου τι όργανο ήταν το πρώτο και μου λέει "μπάσσο αλλά το άλλο δε σου άρεσε περισσότερο που ήταν κιθάρα;"  >:( Εκείνο το βράδυ κατάλαβα τι όργανο γούσταρα κι από κει και πέρα κόλλησα!!!!!

Περνάνε τα χρόνια και μετά από αποτυχημένες προσπάθειές μου να γραφτώ σε κάποιο ωδείο αφού πάντα πήγαινα στη μέση της χρονιάς φτάνω 3η γυμνασίου που παίρνω την πρώτη μου κιθάρα (σκ@@@@@@τ@@@@@!!!). Μια κλασσική από γνωστό μαγαζι ακουστικών οργάνων στη Θεσ/νικη αξίας του θαυμαστού ποσού των 30 ναι 30 χιλιάδων δραχμών!! :-[ Εκεί ξεκίνησα με τη βοήθεια ενός φίλου ως αυτοδίδακτος μαθαινοντας μόνο συγχωρδίες... Εν συντομία  :P δευτέρα λυκείου παίρνω μια ηλεκτρακουστική Fender και φτάνω στο πρώτο έτος όπου μετα από μισό καιπλέον χρόνο οικονομίας (με χίλια ζόρια και τη βοήθεια των δικών μου) κατάφερα να πάρω το πολυπόθητο μου μπασσάκι.  ;D ;D ;D

Μετά τα πράγματα πήραν την πορεία τους έμαθα κάπως να παίζω!! ;D Μπήκα σε μπόλικες μπάντες κι έβγαζα τα γούστα μου στο πολυτεχνείο της Θεσ/νικης στη μουσική ομάδα στην αρχιτεκτονική, όπου έμαθα να παίζω και τύμπανα με τη βοήθεια κάποιων παλιότερων και νέων παιδιών εκεί πέρα. Πλέον κάνουμε συναυλίες κάθε άνοιξη στο πολυτεχνείο και μαζευόμαστε και παίζουμε κάθε παρασκευή βράδυ (Disco, Blues, Pop, Reggae και φυσικά σκυλάδικα... ;) χιχι)

 

Η μουσική είναι ένα κεφάλαιο στη ζωή μου που ελπίζω να μην κλείσει εύκολα με το βάσανο της δουλειάς που με περιμένει..

 

 

Μάλλον είναι θέμα για έκθεση αυτό εε;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 74
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ωραίο θέμα ψηλέ.

 

Εγώ όταν πήγαινα Τετάρτη δημοτικού είχα πετύχει κάτι CD του πατέρα μου(κλασσική περίπτωση εεε;).Ήταν το Morrison Hotel(The Doors) και το Rock 'n' roll music(The Beatles).Από τότε που τα βρίκα τα άκουγα συνέχεια,ειδικά το Morrison Hotel.Σιγά σιγά βρίκα και κάτι άλλα CD του πατέρα μου(κάτι Elvis και τέτοια) και τα άκουγα και αυτά.Στην 6η δημοτικού και 1η Γυμνασίου είχα γραφτεί πιάνο και τα πήγαινα σχετικά καλά αλλά όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν βαριόμουνα να μελετήσω και το άφησα(δεν μετάνιωσα...αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).Εντωμεταξύ όπου έβρισκα κάποιο μουσικό όργανο,είτε ήταν κιθάρα είτε μπουζούκι,μπαγλαμαδάκι,οτιδήποτε έβγαζε ήχο το γρατζούναγα...αλλά δεν είχα σκεφτεί να πάρω ποτέ δικό μου...Στο υπόλοιπο γυμνάσιο με συνεπήρε η μάζα.Στην αρχή άκουγα κάτι hip-hop που ακούγαν κάτι φίλοι μου και μετά "ξέπεσα" στα ελληνοράδια που άκουγε και ακούει ο Τάκης(σσ:όνομα του Ελληναρά).Ώσπου πάω Λύκειο και μπλέκω με κάτι ροκόπαιδα και ξαναμπαίνω στο παιχνίδι(ψςςςςς).Αρχίζω να παίρνω CD από όποιον έβρισκα και να ακούω τα κλασσικά(Black Sabbath,Deep Purple κτλ.κτλ.).Σιγά σιγά άκουγα και πιο καινούρια πράγματα(Nirvana,Foo Fighters και τέτοια)και άρχισε να μου αρέσει ακόμα περισσότερο η μουσική.Όσπου μου έρχεται φλασιά και δευτέρα λυκείου παίρνω μια ακουστική κιθάρα(την οποία μου έκανε δώρο η αδερφή μου).Από κει και πέρα δεν έπαψα ούτε στιγμή να ασχολούμαι με τη μουσική(να παίζω και να ακούω δλδ).Φτιάξαμε ένα συγκρότημα με ένα φίλο(το οποίο φυσικά έχουμε ακόμα 4,5 χρόνια μετά :'() και σιγά σιγά πήρα ηλεκτρική,μπάσσο,ενισχυτές πετάλια κτλ.κτλ και δε συμαζεύεται.Πρόπερσυ(2α πανεπηστημίου δηλαδή μιας και μιλάμε με εκπαιδευτικές χρονιές... ;D ;D ;D) γράφτικα και drums αλλά δεν έχω πάρει ακόμα(είναι όμως ένας μελοντικός στόχος).Έτσι έγινε και για μένα η μουσική ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.Ψςςς τώρα που τα έγραφα έκανα μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και με έπιασε μια συγκίνιση...

 

Περιμένουμε και από άλλους...

Μυστικό:Τα 80's είναι κιτς πλεον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

          Σπιτι ακουγονταν συνηθως αρκετη κλασσικη μουσικη, Θεοδωρακης, Χατζηδακης, αραια και που λιγη τζαζ κ.λ.π κ.λ.π αλλα φυσικα ποτε των ποτων rock, blues ποπ ;D ;D ;D ;D ;D.....Οι δικοι μου ειχαν καλη μουσικη παιδεια (ο πατερας μου επαιζε 4 οργανα αρκετα καλα) και φυσικα δεν γλιτωσα την επαφη μου για 8 χρονια με την κλασσικη μουσικη παιδεια (ξερετε βαρετες ωρες πιανου με προσοχη στα πουανιε, κλασσικουρες του κερατα, πολλες παρωπιδες και ολα τα συναφη ανατριχιστικα......)....ευτυχως η εφηβεια εφερε και μια σχετικη ανεξαρτητοποιηση οποτε το πιανο αρχισε να σκονιζεται ολο και περισσοτερο οι καθηγητες να φωναζουν ακομα περισσοτερο με την αδιαφορια μου και η κιθαρα που υπηρχε σπιτι  να χρησιμοποιειται (με ανορθοδοξους, οσο και φαλτσους τωρα που το θυμαμαι τροπους) συχνοτερα. Ε τα υπολοιπα ειναι η κλασσικη πορεια καθε 15χρονου, κασσετες (αντιγραφες με πολυ φυσημα), οι πρωτες μεταδοσεις του MTV στην Ελλαδα (ακομα θυμαμαι ποση εντυπωση μου ειχε κανει το thunderstruck  ;D ;D ;D ;D). Ευτυχως συντομα εφυγα εκτος Ελλαδας, με την ενηλικιωση ανοιξε και το μυαλο λιγο περισσοτερο, πλεον μπορουσα να δω και αυτα που τοσο καιρο ακουγα και που μενοντας στην Ελλαδα δεν θα ειχα δει ουτε κατα φαντασια, γκρουπακια και οτι αλλο κανει καθε φοιτητης που σεβεται τον εαυτο του  ;D ;D ;D ;D ;D

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολα ξεκίνησαν όταν άκουσα σε μία συλλογή με disco επιτυχίες (έτσι την έλεγαν) το 2 minutes to midnight και έπαθα πλάκα με το πόσο διαφορετικό ήταν σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ψάχτηκα λίγο με συμμαθητές και παιδιά από μεγαλύτερες τάξεις ώσπου ξαφνικά παθαίνω το σοκ της ζωής μου όταν ακούω για πρώτη φορά το Bestial Invasion!!!

 

Εκεί παραδίδω όπλα και λέω εδώ είμαστε. Από τότε βέβαια πέρασαν αρκετά χρόνια με ανούσια μαθήματα ακκορντεόν!!!!, αρμόνιο και κλασική κιθάρα. Ποτέ δεν πήρα κάποιο χαρτί, ποτέ δεν έδωσα εξετάσεις. Είχα μάθει μόνο να παίζω μερικά κομμάτια γνωστά ελληνικά και το let it be. Τα παράτησα μέχρι που βρέθηκα Αμερική αρχές 90 και έπεσα πάνω στην έκρηξη του grunge. Είχα εντρυφήσει ήδη με soundgarden, mother love bone, green river κ.λπ. αλλά το grunge με επηρρέασε γενικότερα καθώς το έζησα από κοντά. Αγόρασα κιθάρα, ενισχυτή, πεταλάκια και πολλά καρό πουκάμισα!

 

Διάφορες μπάντες και πολλά live μέχρι το 96 που γύρισα Ελλάδα.

 

Καταλυτικό ρόλο στα μετέπειτα μουσικά γούστα μου έπαιξε και το πρώτο άκουσμα του Blues for the red sun, ενώ έχω τρέλλα και με blaxploitation soundtracks. Τώρα σε ερασιτεχνικό πάντα επίπεδο μαζευόμαστε με φίλους, τζαμάρουμε και ηχογραφούμε για την πλάκα μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα άρχισαν σχεδόν τυχαία!

το χόμπυ μου ήταν να παίζω μπάλα σε μια ομάδα. Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα με τη μέση μου (πρώτη γυμνασίου), όμως και έπρεπε να κόψω την μπάλα. Ε, έτσι και οι γονείς μου, για να μην είμαι όλη μέρα μες στο σπίτι, και μια και ένα ωδείο ήταν κοντά στο σπίτι, μου πρότειναν να αρχίσω μουσική. Εγώ διάλεξα την κιθάρα και πήρα μια κλασική και ξεκίνησα. Ο πατέρας μου εν τω μεταξύ, ροκάς στα νιάτα του -μπλουζάς και τζαζάς τώρα- το είχε πάντα κρυφό καημό να ασχοληθώ με τη μουσική, γιατί αυτός δεν είχε την ευκαιρία να το κάνει ποτέ. Δεν με πίεσε, όμως. Και αυτό έχω να το λέω... :) Η πρόοδός μου ήταν απρόσμενα γρήγορη και έφτασα σε σημείο να χρειάζομαι μια ηλεκτρική κιθάρα (τρίτη γυμνασίου). Ο πατέρας μου, που είχε χεστεί από τη χαρά του που τα πήγαινα καλά, μου έκανε δώρο την αγαπημένη μου έως και τώρα Gibson les paul! Ε, από τότε δεν έπαψα στιγμή να ακούω και να παίζω μουσική. Ξεκίνησα με ροκ, πέρασα στα μπλουζ, και έφτιαξα μια μπάντα. Τώρα πια, νιώθω ότι δεν θα σταματήσω ούτε στιγμή να ασχολούμαι με τα blues, καθώς θα ήθελα να εντρυφήσω και στη τζαζ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωχ καλό θέμα.

Εγω δεν έχω να πω τιποτα σπουδαίο καθώς είμαι ατην πρώτη λυκείου και ούτε έχω παίξει ποτε σε μπάντα ούτε  live ούτε τπτ.

Εν πάσι περιπτώση ας γράψω

 

Όταν ήμουν στο νηπιαγωγείο είχα τρέλα με την μουσική.Οτι μουσική να ήταν (τοτε ακουγα βεβαια πιο πολύ αχ κουνελάκι και τέτοια, αλλα γενικά ότι τραγούδι άκουγα με μελωδία μου άρεζε).

Πηγαίνοντας στο δημοτικό τόσο η θεία μου όσο και ο παππούς μου έπαιζαν πολύ πιάνο και μου τρελενόμουν να τους ακούω να παίζουν.Στην δευτέρα δημοτικού άρχισα σε ένα ωδείο πιάνο.Συνέχειζα κάνονικά κάθε χρόνο μέχρι που έφτασα στην 1η γυμνασίου.Εκει βαρέθηκα να κάνω bach oesten και τι αλλα χαζά μαθαίναμε, και έτσι αρχίσαμε με την κυρία μου να κάνουμε άλλες φορες με βιβλία άλλες με το αυτί τραγούδια που άκουγα και μου άρεζαν (κυρίως παλιά τραγούδια 60s 70s 80s ροκ και μπαλλάντες κυρίως).

Μετα έναν χρόνο έχω ξεχάσει τις νότες!Αφου τις μαθαίνω απο την αρχή δυσκολεύομαι να τις διαβάσω (χωρις να ξέρω το γιατι).Τελος παντων επειδή και η κυρία που με έκανε μάθημα ήταν οικογενιακή μας φίλη μιλούσαμε πολύ στο μάθημα με αποτέλεσμα να μείνω και λίγο πισω.Στην αρχή της νέας χρονιάς (θα πήγαινα  3η γυμνασίου) μου έφερε ο μπαμπας μου στο σπίτι χωρίς να μου πει τίποτα μια παρα πολύ καλή κυρία η οποία έκανε και ιδιέτερα αλλα και έπαιζε σε διαφορα μαγαζιά,μπαρ ξενοδοχεία (υψηλού επιπέδου...).Στην αρχη ήμουν πολύ δυστακτικός αλλα τελικά με έπεισε ο μπαμπάς μου να κάνω μάθημα μαζί της.Αν δεν μοθ άρεζε την σταματούσαμε.

Πραγματικά ήταν απο τις...πολλές(!!) φορές που ο μπαμπας μου είχε δίκιο.Αυτη η κυρία με την οποια κάνω μέχρι και σήμερα ήταν σκέτο λαχείο.Όχι μόνο έμαθα παρα πολλά πραματα μεσα σε 2 χρόνια (μη σας πω οσα δεν έμαθα μεσα σε 7...) αλλα και άνοιξαν τα χερια μου με αποτέλεσμα να παίζω παρα πολύ καλά.

Βεβαια αν και κάνω και αρμόνιο και πιάνο, το έχω ρίξει περισσότερο στο αρμόνιο γιατι μου αρέσει η όλη φάση με τις ορχίστρες τους ήχους και τα styles.

 

ηθελα να πω και κατι ακόμα αλλα το ξέχασα...τεσπα...

...αυτά τα λίγα ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν η μητερα μου ηταν εγγυος σε μενα απ οτι μ λεει της δημιουργηθηκε η επιθυμια να μαθει πιανο.(αλλα ποτε δεν το εκανε). αργοτερα επαιζα με πολους ηχους οπου συναντουσα κατι που παρηγαγε ηχο με συνεπερνα κ το εξερευνουσα(η αλλες φορες εβγαζα εγω κατι ηχους,ως μωρο)

οπου πηγαιναμε σε φιλικα σπιτια κ υπηρχε κανενα πιανο ,κανενα μπουζουκι.,..εκει.μετα ετων 6 ακουσα απο κοντα να παιζει οκουμπαρος των γονιων μου μια  ντο ματζορε . κ αυτο ηταν.ζητησα να με γραψουν ωδειο ..(κ εκανα στα 6 μου το 1ο επισημο live,κ απο οτι μ πανε το παιξα αρυθμα..αλλα κανενα αγχος)στο δημοτικο ηταν ενα παιδι θυμαμαι μαλλον απ τη αλβανια (να ναι καλα)επαιζε στο θρανιο κατι ρυθμους κ κει εγινε το κλικ κ με το groove!xa .

συνεχισα κλασσικη κιθαρα μεχρι και την 1η γυμνασιου(αν και δεν ημουν κ ιδιαιτερα μελετηρος) οπου σταματησα λογω διαβασματος σχολειου. μετα απο 1 χρονο πηρα μετα απο παρομοια κινηση φιλου την 1η μου ηλεκτρικη.το σχολειο π ημουν μ εδωσε την ευκαιρια να μοιραστω την ιδια σκηνη με αξιολογους μουσικους κ ανθρωπους, (μικης θεοδωρακης,μιμης πλεσσας κα)

τεσπα μετα πλακωθηκα στην μελετη(αρχισα να ακουω με πολλους διαφορετικους τροπουσ μουσικη κ γενικοτερα ανακαλυψα οτι απο παντα ειμαι στο χαος της σκεψης μου,και εχω τη μουσικη πανω απο μενα) μεχρι σημερα(καθηγητες->πελεκανος,κριατσιωτη,σινογιαννης,μπαρμπερης,μπαλταζανης).

τωρα ,εχω μαζεψει πολλες μουσικες ,γραφω δικα μ (που σκοπος μου ειναι να παιζω τη δικια μου μουσικη ,).αυτη την περιοδο παιζω σε μουσικες σκηνες (τωρα architecture ζωγραφου,με μια band που εφτιαξα ,www.hob-nob.tk :)),επισης με ενα νεο τραγουδοποιο Οδυσσεα Νικολοπουλο ,εχω συλλεξει πολλες εμπειριες και θελω να εξελισσομαι συνεχως σ αυτο π εχω αναγκη να κανω.α και θελω να παω στο εξωτερικο για σπουδες(προς το παρον προσπ[αθω να τελειωσω τη γεωλογια αθηνας π εχω μπλεξεικαταστροφικη σχολη-->φερνει εμπνευση ομως ατελειωτη..περασα φρικες μ αυτη αλλακατεληξα να την τελειωσω ..εκτος απροοπτου..γιατι στην ελλαδα ειδα απο κοντα..οτι μπορει να χρειαστει να πεις αντε γ***σου στο καθε σκουλικι κ να μην το εχεις αναγκη ) .τελος διαδασκω ηλ.κιθαρα κ τελειωνω το εντ προγραμμα μοντ.μουσικης στο Νακα.

και ειμαι πολυ  χαρουμενος ρε παιδες που ειμαι μελοςςςςς του Ν  Ο  Ι Ζ !!!!!!!!!!!!!!!!!!2008-01-02-85070.jpg

www.mariolaz.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν,

 

Ο πατέρας μου ήταν (και είναι) φανατικός των Pink Floyd και όσο με θυμάμαι από πολύ μικρός μεγάλωσα ακούγοντας Pink Floyd (και γι αυτό θα τους ευγνωμονώ αιώνια που με έμπασαν στα ροκ ακούσματα....και τώρα που το σκέφτομαι ποτέ πιο πριν δεν είχα ακούσει κάτι που να με άγγιξε τόσο όσο αυτοί οι τέσσερις τύποι....). Εν τω μεταξύ τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια μου άρχισαν να ασχολούνται με τη μουσική (κιθάρα, πιάνο και τύμπανα αντίστοιχα), ενώ ο πατέρας από παλιά ήταν γνώστης της μουσικής (είχε ασχοληθεί με διάφορα περί μουσικής) οπότε μεγάλωσα σε σπίτι μουσικών... 8)  Τα προαναφερθέντα τρία αδέρφια φτιάχνουν ένα γκρουπάκι (οι WEiRD). Εγώ είχα ήδη αρχίσει να ακούω (με παρότρυνση των τελευταίων) κάποια πράγματα (λίγα όμως) από δεκαετία 60 και 70 όπως The Doors, Deep Purple, Scorpions, Led Zeppelin, Ηendrix κλπ Αυτό που έλειπε πάντα απ το γκρουπ ήταν το μπάσο και είτε το κάλυπτε ο ένας εκ των δύο κιθαριστών (ήταν και ένα παιδί ακόμα στην κιθάρα) είτε ένα παιδί το οποίο έφυγε αργότερα. Πηγαίνω λοιπόν σε έναν δάσκαλο να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο μπάσο. Παρ 'όλα αυτά το εγκαταλείπω αφού μου φάνηκε ψιλοαδιάφορο έως βαρετό (και το όργανο και το μάθημα). Περνάνε κανα δυο χρόνια και πλέον είμαι φανατικός ακροατής μεταλ-ροκ και δε συμμαζεύεται ναουμ. Πριν ενάμισι χρόνο ακριβώς μου δανείζει ένας γνωστός μου το μπάσο και τον ενισχυτή του αφού το είχε παρατήσει.....Παράλληλα ένας ξάδερφός μου μου πρότείνει να φτιάξουμε ένα γκρουπάκι. Επιπλέον γίνομαι μέλος στο νοιζ (δε κάνω πλάκα....με βοήθησε απεριόριστα). Ε, γίνομαι μέλος των WEiRD και τώρα ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο demo της μπάντας (καθαρά progressive rock).

 

Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε απ'την αυτοβιογραφία μου όταν γίνω διάσημος και οργώσω όλη την υφήλιο με τη γκρουπάρα μου....μπουαχαχαχαχαχα ;D ;D ;D ;D 8) 8)

Βass is a state of mind...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο δικός μου πατέρας ήταν επαγγελματίας μουσικός από τα 14 !!! Άρα η αγάπη για την μουσική δεδομένη.... Λαικός τραγουδιστής και αυτοδίδακτος κιθαρίστας από τους πολύ καλούς. Εμένα η μουσική μπήκε στην ζωή μου με ένα πιάνο Accord στα μέσα της δεκαετίας του 70, έξι με επτά χρόνια στο ωδείο χρειάστηκαν για να καταλάβω ότι δεν τρελαινόμουν γι αυτό το όργανο που έπαιζα μηχανικά και μόνο....... αν δεν έπαιζα μπάλα με τους φίλους μου θα χάιδευα την EKO του μπαμπά με τον Reverb Pro και θα βυσμάτωνα τίποτα μικρόφωνα για να τραγουδάω διάφορα.... Κάποια στιγμή ο πατέρας (1979-1980) βαρέθηκε τα ξενύχτια για ένα φεγγάρι και άνοιξε ένα δισκάδικο.... νατο λοιπόν το στέκι μου....όλη μέρα μουσική άκουγα και έπαιζα συνεχώς.... ξαφνικά με την μουσική μου άνοιξαν δρόμοι, ερασιτεχνικοί σταθμοί, τραγούδια αφιερώσεις, φίλοι παρέες κλπ. Οι παιδικοί μου φίλοι και γείτονές μου είχαν κολλήσει κι αυτοί το μικρόβιο, ένα αρμόνιο, μιά κιθάρα, κανένα αυτοσχέδιο κρουστό, μετά και δεύτερη κιθάρα και πρόβες απανωτές στα τραγούδια που αγαπούσαμε.

Κάποια στιγμή και με χίλια ζόρια αγοράστηκαν και τα όργανα.... αρχίσαμε ξανά τις πρόβες σε ατομικό επίπεδο αλλά και ομαδικό.... Κιθαρίστες είχαμε τρείς, μπασίστα έναν, ντράμερ έναν, και πλήκτρα εμένα. Το κακό είναι ότι δεν υπήρχε άλλος να τραγουδάει εκτός από εμένα..... που όμως δεν μπορούσα να τραγουδάω και να παίζω.... έτσι τα πλήκτρα πήγαν σπίτι κι έμειναν εκεί. Ο επίσημος λοιπόν τραγουδιστής κάποια στιγμή μετά από αρκετές Live εμφανίσεις αποφάσισε να ασχοληθεί πιό σοβαρά με τον χώρο.... Τραγούδι σε οικογενειακό κέντρο διασκέδασης με συντροφιά τον πατέρα που επέτρεψε στον χώρο.... Στον Στρατό ήμουν στην ορχήστρα της Σετήλ στην ορχήστρα της 6 TΑΞΥΠ και στην ορχήστρα της 16ης και τραγουδούσα και σε ένα κεντράκι στα Κόμαρα (Εύρος). Ηχοληψία σε μουσικές παραγωγές, μουσικές παραγωγές στο ραδιόφωνο κλπ με κράτησαν στον χώρο.... και τώρα ο μικρούλης μου υιός (12) έχει ζαχαρώσει τα Fenderakia μου και παίρνει μαθήματα μουσικής σε αυτά. Ας μάθει και εγώ ότι γουστάρει το παληκάρι μου θα του το δώσω....

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα με έστειλε ο πατέρας μου στη φιλαρμονική του δήμου μας για να "μάθω νοτες" ;D

Πρώτη γυμνασίου άρχισα πιάνο αλλά στα 15 μου ένα video του Chuck Βerry ήταν αρκετό για την αγορά τις πρώτης κιθάρας ;D ;D ;D

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου