Προς το περιεχόμενο

Πως ξεκίνησε η επαφή με τη μουσική και η πορεία σας


xidoulis1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ άκουγα από μικράκι τον πατέρα μου να .....''ψέλνει'' κ'μου ΄κανε τρομερή εντύπωση το ''ακαταλαβίστικο''των ψαλμών κ'το αύστηρό ύφος [δεν ήθελε να τον διακόπτουν].....αργότερα ήρθε στο σπίτι ως δώρο το Ritchie Blackmores Rainbow....η πρώτη κιθάρα το ωδείο τα γκρουπάκια κ'αργότερα κ' το ούτι....γιατί προφανώς η πρώτη επιρροή είναι πάντα πολύ ισχυρή!!!! :)

XL1000V MK2 BLACK

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 74
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  Ας πω κι εγώ τη μικρή ιστορία μου. Λοπόν, όταν είμασταν μικρά με την αδερφή μου, κάπου 2α  δημοτικού εγώ, της είχε φέρει κάποιος δώρο ένα πολύ cool μικρούλι αρμόνιο με μικροφωνάκι. Χωνόμασταν λοιπόν πίσω από κάτι έπιπλα και παρiστάναμε πως κάνουμε ραδιόφωνο. Αυτή έλεγε το μπλαμπλα (βάζαμε και διαφημίσεις λολ), κι έγώ έπαιζα τραγούδια, ότι μου ερχόταν δλδ πάταγα. Μπορόυσα όμως να ξεχωρίζω τις ψηλές νότες απ'τις χαμηλές κι έτσι έβγαινε κάποιο λίγο αποτέλεσμα. Μετά ως την 6η, αν και μάρεσε η μουσική δεν έκανε εντύπωση κάτι ιδιαίτερα να ασχοληθώ.

Ώσπου κάπου στη 1η γυμνασίου, μου κόλλησε στο άσχετο ένα ωραίο πρωί να μάθω μπουζούκι."Πάρτε μου ένα μπουζουκάκιιιι" παρακαλούσα καθημερινά, και μια μέρα βρήκα ένα όργανο πίσω απτή πόρτα μου. Στο μεταξύ είχα αρχίσει και μαθήματα στο ωδείο του δήμου. Γρατζούναγα λοιπον στο μπουζουκάκι, ευδοκίες,φραγκοσυριανές κλπ όλο χαρά στην αρχή, αλλά μετά από λίγο καιρό μου έγινε αγγαρεία το ωδείο, ούτε όμως κι εγω μελετούσα αρκετά. Δε με είχα φανταστεί μεγάλο μπουζουξή ποτέ, ήταν για μένα απλά το μέσο για να σκαρώνω ότι κομμάτι άκουγα και μάρεσε. Επίσης έκανα και λίγα μαθήματα αρμονίου στο ωδείο ώς βοηθητικά για τη θεωρία.

Εκείνη την εποχή 96-97 το mtv ήταν στις δόξες του, αφού το πιάνε η tv όλη μέρα (No doubt - Don't speaaak κλπ),σκάει οπότε και βλέπω κλιπ των

Prodigy - firestarter και κάποια άλλα songs, από τα λεγόμενα ρειβάδικα και λέω: εδώ είμαστε. Η ηλεκτρονική μουσική εξέφραζε τα συναισθήματα μου περισσότερο από όλα τα άλλα είδη.

Όλoi τότε στη τάξη μου άκουγαν λαικά ή μέταλ οι πιο προχωρημένοι, κι εγώ να ένα μικροκαμωμένο-ήσυχο παιδάκι να λέω οτι μαρέσουν αυτά ήταν λίγο άκυρο και μάλλον αστείο;p.  Όταν πήγα λύκειο μετά είχε αρχίσει να εκπέμπει ο bluesky fm και το uplfting ήταν η νέα μόδα. CDια συνέχεια και δώστου πιριρι πιριρι να χορoπηδάω. Και σιγα σιγα psychedelic trance.

  Το 2001 περνάω στη σχολή μου, μακριά απτο σπίτι και χάρις στο pc που παίρνω και το ιντερνετ ψάχνομαι μέ όλα ανεξαιρέτως τα είδη μουσικής, ανάλογα τη φάση μου κάθε φορά. Έτσι σήμερα ακούω με την ίδια άνεση σχεδόν τα πάντα. Μόνο τα σκυλέ δε μπορώ να ακούσω για πολύ ώρα και να χορέψω ελληνικά γενικώς:D.

Πειραματίστηκα και με την παραγωγή όλο αυτόν τον καιρό, εντελώς ερασιτεχνικά και με αργούς ρυ8μούς βέβαια, και έμαθα να φτιάχνω πλέον κάποια κομματάκια στο ableton live. Πρόσφατα αγόρασα και το 1ο μου midi και τον ελεύθερο χρόνο μου παίζω, άμεσα πια, όποια μελωδία με κάνει να νιώθω κάτι εκείνη τη στιγμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Εγω δεν εχω ιδέα απο μουσικη, αλλα μ' αρεσει να μπαινω στο φορουμ και να σπαω πλάκα!!!

Έσβησ' αέρας το κερί που κράτουνα στη χέρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

egw akousa to prwto kommati tou rock stin hlikia twn 6 (smoke on the water)

kai apo tote mou arese to eidos kai rwtousa sunexeia ton aderpho mou

pws vgainoun aftoi oi hxoi kai na mou deiksei ki alla...

kai arxisa na akouw meta kai doors kai ola ta pio gnwsta sugkrothmata

tou hard rock..

sta 8 mou i daskala tis mousikis mas eixe pei na ftiaksoume ena organo opws theloume

emeis..

kai phra ena kouti ena isio fardi ksilo apo ta skoupidia

to ta kolhsa metaksi tous tripontas to kouti evala lastixakia

kai panw ekei evgala to prwto mou kommati to smoke on the water..

argotera kathws megalwna me ayta

stin hlikia twn 12 phra tin prwti kithara kai mexri twra spoudazi hlektriki

kai asxoloumai akoma....

einai wraia i zwi otan exeis kati na KALO na kaneis...!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Εγώ θυμάμαι οτι απο πιτσιρίκι , όταν με κουβαλούσαν οι γονείς μου σε διάφορες γιορτινές εκδηλώσεις , αντί να χορεύω μου άρεσε να κάθομαι σε μια άκρη και να χαζεύω την ορχήστρα ! Αργότερα (σε ηλικία περίπου 10 ετών) ζαχάρωνα μια μπλέ ηλεκτρική κιθάρα αλλα δυστυχώς ποτέ δεν εξέφρασα την επιθυμία να την αποκτήσω , πράγμα που φυσικά το σκυλομετάνιωσα αργότερα . Αντι για κιθάρα λοιπόν , σε ηλικά 13 ετών ξεκίνησα να να μαθαίνω ακορντεόν , γιατί αυτό υπήρχε σπίτι ! Αυτό κράτησε για 3 χρόνια , έμαθα απο τα "κύματα του Δουνάβη¨μέχρι ποντιακά τικ και σταμάτησα την καριέρα μου , πριν προλάβω να νοιώσω την χαρά του να μου παρασημοφορήσουν 5χιλλιαρα στο κούτελο σε κανα γάμο  :D Στη συνέχεια , έπαιξα για αλλα 3-4 χρόνια στη μπάντα του χωριού μου στη Δράμα , σαξόφωνο σε κηδείες και παρελλάσεις και μέχρι τα 19 μου το πράγμα "πάγωσε" μέχρι που γνώρισα την μουσική του Mike Oldfield και συνειδητοποίησα οτι ενα άτομο μόνο του μπορεί να παράξει απίστευτο μουσικό έργο . Άρχισα να την ψάχνω την δουλειά (ευτυχώς υπολογιστές γνωριζα απο πιτσιρικάς να παίζω στα δάχτυλα) , έμαθα μόνος μου κιθάρα , ξεκίνησα ωδείο (τελείωσα αντίστιξη) και σήμερα δουλέυω ως μοντέρ διαφημιστικών σποτς και τα μουσικά μου κατορθώματα μπορείτε να τα ακούσετε στο myspace.com/entropiamusic . Το ταξίδι συνεχίζεται ...

He,that he knows the much and his mind downloads..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαϊος 1982:

 

βγαινοντας απο το σπιτι που εκανα τα πρωτα μαθηματα αγγλικων , ειχα δει το γιο της δασκαλας μου , να καθεται στο κρεβατι του , και να παιζει μια κλασσικη κιθαρα , με το βιβλιο επανω στο αλλο του ποδι. - ΖΗΛΕΨΑ - με την καλη εννοια του ορου , την ευχαριστηση που ενιωθε ο φιλος μου , δημιουργωντας μουσικη.

 

η πρωτη μου κουβεντα οταν πηγα σπιτι ηταν

"μαμα , θελω να μαθω κιθαρα"

"καλα , θα το πουμε στον πατερα σου το βραδυ που θα γυρισει απο τη δουλεια"

 

μολις πηρα ενδεικτικο απο την 2α δημοτικου , πηγαμε οικογενειακως στην Αθηνα για διαφορες δουλειες , μεταξυ των οποιων και η αγορα ενος κοντραπλακεδενιου κατασκευασματος , αξιας 5.000 δρχ , απο μια "τρυπα" στην φιλολαου - παγκρατι.

και μαλιστα ειχε και ενα σετ χορδες δωρο.

 

ξεκινησα μαθηματα με εναν "πρακτικο" γερακο στην γειτονια μου (RIP),

εκεινο το καλοκαιρι , και μολις "εβγαλα" , "το χρυσο βιβλιο της κιθαρας" τηλεφωνησε στη μανα μου και της ειπε πως δεν μπορει να με προχωρησει αλλο και να παω σε καποιο ωδειο.

 

ετσι αρχιζοντας απο το νησι , περνωντας απο την πατρα για καμποσα χρονια καθε σαββατο (πηγαινελα αυθημερον -λεωφορειο - καραβι - λεωφορειο και αντιστροφα)

και καταληγοντας στην Αθηνα , βρεθηκα το 1994 μαζι με το απολυτηριο Λυκειου , να εχω πτυχιο - ο Θεος να το κανει- Αρμονιας / Αντιστιξης και να βρισκομαι μετα απο πολλες συμπληγαδες ωδειακων δασκαλων ,  στην 1η Ανωτερα κλασσικης κιθαρας.

 

το πτυχιο κιθαρας ηρθε το 97 μαζι με το πτυχιο Φυγης.

μετα απο 15 μερες εφυγα για φανταρος , και γυριζοντας , το 1999 , αρχισα να δουλευω σε σχολειο σαν ωρομισθιος , ιδιαιτερα μαθηματα , και νυχτερινος κιθαριστας....

 

δυστυχως για μενα , ακομα δεν εχω ακουσει τιποτ αλλο πλην της δισκογραφιας των Pink floyd , και καποια πολυ κλασσικα κομματια απο guns , scorp.. , queen ....κλπκλπκλπ.....

 

αυτο που προσπαθω να κανω ειναι να "ξεστραβωθω" με διαφορα στυλ μουσικης πλην της κλασσικης που μου "εφαγε" 17 συναπτα ετη απο την ζωη μου , και να εμβαθυνω οσο μπορω τις γνωσεις μου ωστε να τις μεταδωσω στα παιδια......οσο πιο ανωδυνα και ευχαριστω γινεται....συνεχιζοντας μονιμα πλεον την εργασια μου στο μουσικο σχολειο.

 

κατα τ αλλα , εχουμε φτιαξει με φιλους τους showhat band με διασκευες rock soul blues funk , και συμμετεχω σε παραδοσιακο επτανησιακο σχημα ,"Τραγουδισταδες τση Ζακυθος"

αναμενοντας την κυκλοφορια του 3ου μας cd , του οποιου εχω αναλαβει σχεδον ολοκληρωτικα την μουσικη επιμελεια , με τιτλο

"Διονυσιος Σολωμος : Ποιηση & Μελωδια"

 

"I'm a proud noizer"!!! 8) 8)

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'ότι βλέπω όλοι σας έχετε πολλά χρόνια παιξίματος στις πλάτες σας..Μπορείτε να μου πείτε πόσα χρόνια σας πήρε να παίζετε αυτά που θέλετε χωρίς λάθη;Γιατί εγώ είμαι στην αρχή ακόμη..  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ παίζω (διάλειμμα ολίγων λεπτών για να υπολογίσω) 26 χρόνια και ακόμα λάθη κάνω...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λαθη παντα θα γινονται.

το θεμα ειναι ,

 

1.

πως πρεπει να μελετησει ο καθενας συμφωνα με την μουσικη και οχι μονο ιδιοσυγκρασια του

 

2.

ποσο εγκεφαλικα  , μουσικοθεωρητικα , η ποσο "παπαγαλια" ξερουμε το κομματι , τραγουδι κλπ

 

3.

αν γινει λαθος , ποσο "επαγγελματικα" μπορουμε να το "καλυψουμε".

 

θα μπορουσα να αναφερω κι αλλα , μα δεν θελω να βγω off topic.

 

:-X

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα Late 70's (καθότι γεννηθείς το '72) άκουγα beatles, rolling stones & rod stewart από τα lp's του πατέρα μου. Στη συνέχεια στα early 80's άρχισα να ανακαλύπτω τα διάφορα mainstream ποπ και ροκ ακούσματα της εποχής (Police, Duran, Michael Jackson κτλ.κτλ.κτλ.) και στο τέλος με κέρδισε το hard rock και το heavy metal (το '83 ακούγοντας τα jump, no one like you, freewhell burning, run to the hills, holy diver κτλ.κτλ.κτλ.). Αργότερα προς τα μέσα-τέλη των 80's άρχισα να ανακαλύπτω και το progressive rock. Από μαθήματα μουσικής τα παράτησα στη μουσική προπαιδεία, ενώ θυμάμαι στο δημοτικό να τραγουδάω σολφέζ με τον παππού μου ο οποίος έπαιζε μαντολίνο. Το πρώτο μου συγκρότημα το έφτιαξα το 1990. Παίζαμε heavy/power metal εγώ τραγουδούσα και έπαιζα κάποια πλήκτρα (απλά patterns και πλάτες τότε) και αυτό κράτησε ως το 1997. Τέλος το 2000 έφτιαξα το συγκρότημα με το οποίο παίζω ακόμα και σήμερα (τραγούδι και additional keys) και ασχολούμαστε με ένα κράμα Progressive Rock και Metal. Ελπίζω απλά να μη τα παρατήσω ποτέ...

YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου