Προς το περιεχόμενο

yamaha cs1x!!! HELP!


paqq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν γράφει πάνω στο όργανο στην υποδοχή πόσα V DC θέλει? Αν όχι μέτρα πόσες μπαταρίες παίρνει (αν παίρνει) και κάνε το άθροισμα για να δεις. Συνήθως ή 9 ή 12 Volt είναι.

 

Δεν είναι ανάγκη να ψαρώνεις με αυτό που λέει ο κατασκευαστής και να αναζητάς το τροφοδοτικό της YAMAHA. Πήγαινε πάρε ένα τροφοδοτικό πολλάπλών εξόδων σε ενα κατάστημα ηλεκτρονικών με 10€ και μαζί με αυτό θα σου δώσουν και ανταπτοράκια που κουμπώνουν στους ακροδέκτες της εξόδου του. Ενα απο αυτά σίγουρα θα κάνει για την έισοδο ισχύος του yamaha σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις και να ζητήσεις είναι το τροφοδοτικό να είναι σταθεροποιημένο.

 

Θα επιλέξεις απο τον μεταγωγό του τροφοδοτικού τα volt που θέλεις είσοδο και το κατάλληλο βύσμα και θα το συνδέσεις στο όργανο. Αν το όργανο δεν δουλέψει εφόσον έχεις κάνει τις σωστές ρυθμίσεις τότε κλείστο αμέσως, άλλαξε την πολικότητα του αντάπτορα και ξαναδοκίμασε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εεεε....

 

Δεν έχει να κάνει κ με τα αμπέρ? Διαφέρουν απο τροφοδοτικό σε τροφοδοτικό και απο συνθ σε σύνθ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε lambrosgg το amperage όσον αφορά την τροφοδοσία είναι μια παράμετρος που εξαρτάται απο το εκάστοτε φορτίο (εν προκειμένω το όργανο). Δεν στέλνει το τροφοδοτικό τα amper. H κατανάλωση τα "τραβάει". Έχει να κάνει άμεσα με την ισχύ που ζητά το όργανο η οποία είναι συγκεκριμένη. Oποιο τροφοδοτικό και να βάλεις το όργανο θα τραβήξει τα ίδια amper.

 

Στη χειρότερη των περιπτώσεων πράγμα που δεν θα συμβεί ποτέ γιατί όλα είναι τυποποιημένα στο εύρος των dc συσκευών θα καεί το τροφοδοτικό αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ισχύ του φορτίου.

 

Το θέμα είναι να μπορεί να αντεπεξέλθει το τροφοδοτικό πράγμα που συμβαίνει για την κατανάλωση ενός synth και ας γράφει μεγαλύτερη ονομαστική ένταση (Amper). Η ένταση αυτή αναφέρεται στα Amper που μπορεί να αποδόσει με ασφάλεια το τροφοδοτικό σε μέγιστη ζήτηση κατανάλωσης.

 

Στην τάση πρέπει να είσαι προσεκτικός διότι όπως ίσως έχεις ακούσει...η τάση είναι το αίτιο και το ρεύμα είναι ενα μέτρο του αποτελέσματος το οποίο εξαρτάται απο το φορτίο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλα αν το τροφοδοτικό δίνει λιγότερα αμπερ απ ότι τραβάει το συνθ?

 

δεν είμαι ειδικός στα ηλεκτρονικά, απλα έχω προσέξει και αυτήν την παράμετρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως τα τροφοδοτικά και ειδικά αυτά με τον μεταγωγικό διακόπτη που σου επιτρέπει να επιλέξεις την τάση τροφοδοσίας παρέχουν ικανό amperage για να ανταπεξέλθουν σε κάθε dc κατανάλωση όπως έγραψα και παραπάνω.

 

Αν όχι (πράγμα που σπανίως ισχύει) τότε θα την πληρώσει το τροφοδοτικό και όχι το όργανο. Δεν κινδυνέυει το όργανο οταν του δίνεις λιγότερο απο οτι πραγματικά θέλει. Απλά ή δεν λειτουργεί ή υπολειτουργεί. Αντιθέτως κινδυνεύει η συσκευή η οποία δεν μπορεί να αποδόσει ο,τι της ζητάνε...δηλαδή το τροφοδοτικό.

 

Φιλικά Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα

 

το τροφοδοτικό του είναι

 

Model: Yamaha PA-3B

Input: AC230V 50Hz ~ 16VA

Output: DC12V 700mA

 

Η εσωτερική ακίδα του βύσματος είναι θετική (+) και η εξωτερική επιφάνεια αρνητική (-) :

+ --ο)-- -

 

Δε κάνεις καμιά βόλτα από το Νάκα... μπορεί να το'χει σε καμιά λογική τιμή (!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία τώρα που ξέρουμε και τα πλήρη στοιχεία του γνήσιου τροφοδοτικού από τον sunrise 106 σε διαβεβαιώνω οτι αυτά που βρίσκεις στα καταστήματα έχουν τα περισσότερα 1000mA και DC έξοδο 1,5-3-4,5-6-7,5-9-12 Volt και μεταβαλλόμενη πολικότητα. Η φαινόμενη ισχύς στο πρωτεύον δεν έχει σημασία αλλά είναι 12 VA και η πραγματική αποδιδόμενη στη συσκευή έως και 23.5W.

 

Με λίγα λόγια αν δεν το βρεις στο Νάκα πάρε ένα απο αυτά που σου λέω. Θα δουλέψει σίγουρα.

 

Το μοντέλο των τροφοδοτικών αυτών είναι το MW-79.

 

Κρίνεις και αποφασίζεις

 

Φιλικά Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου