Προς το περιεχόμενο

gain loose?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

μια ερωτηση χαζη αλλα αν μπορειτε δωστε μου τα φωτα σας .....εχετε ποτε αντιμετωπισει ενα γεγονος ...ενω παιζεται σπιτι  ή αλλου το γκαζι που βγαζει ο ενισχυτης ή το πεταλι σας να ειναι αρκετο  ενω οταν πηγαινετε σε μεγαλες αιθουσες studio να αισθανεστε οτι δεν επαρκει :-\ :-\αισθηση μου ειναι ή ειναι πραγματικοτητα? παντως το νιωθω εντονα στα δακτυλα οτι δεν ειναι το ιδιο....Συμβαινει στην πραγματικοτητα ή χρηζει ιατρικης παρακολουθησης...δεν μπορει θα συμβαινει και σε αλλους..οχι??? Στο σπιτι εχω ογκο και gain και χρησιμοποιω μονο του το πεταλι ενω στο studio για να εχω το ιδιο ηχητικο αποτελεσμα πρεπει να υπεροδηγηθει και απο αλλο πεταλι!

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Welcome to our world !!

Ο ήχος στο σπίτι δεν θα έχει ποτέ την ίδια χροιά με τον χρήσιμο ήχο μέσα στην μπάντα. Τα πάντα ακούγονται διαφορετικά όταν αρχίζουν να ...βαράνε και οι υπόλοιποι, γι' αυτό εδώ και χρόνια πολύς κόσμος "φωνάζει" πως όταν θα επιλέγουμε μηχανήματα θα πρέπει να τσεκάρουμε σοβαρά το πώς αυτά θα ανταποκρίνονται σε ...real life συνθήκες. Ανέβασε τα μεσαία στον ενισχυτή σου, και ξαφνικά θα αρχίσεις να ακούς τον εαυτό σου καλύτερα. Το gain μπορεί να σου φαίνεται πιο λίγο αλλά δεν είναι, απλά δεν το ακους σωστά  ;)

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια ερωτηση χαζη αλλα αν μπορειτε δωστε μου τα φωτα σας .....εχετε ποτε αντιμετωπισει ενα γεγονος ...ενω παιζεται σπιτι  ή αλλου το γκαζι που βγαζει ο ενισχυτης ή το πεταλι σας να ειναι αρκετο   ενω οταν πηγαινετε σε μεγαλες αιθουσες studio να αισθανεστε οτι δεν επαρκει :-\ :-\αισθηση μου ειναι ή ειναι πραγματικοτητα? παντως το νιωθω εντονα στα δακτυλα οτι δεν ειναι το ιδιο....Συμβαινει στην πραγματικοτητα ή χρηζει ιατρικης παρακολουθησης...δεν μπορει θα συμβαινει και σε αλλους..οχι??? Στο σπιτι εχω ογκο και gain και χρησιμοποιω μονο του το πεταλι ενω στο studio για να εχω το ιδιο ηχητικο αποτελεσμα πρεπει να υπεροδηγηθει και απο αλλο πεταλι!

 

ιγνατιε, ειναι και θεμα χωρου και αντανακλασεων του ηχου. Ενας ενισχυτης σ'ενα συγκεκριμενο χωρο μπορει να τον γεμιζει επαρκως η υπερβολικα, ενω σε αλλο (ενδεχομενως μεγαλυτερο) να μην "φτανει"...

 

απ'την αλλη, αν το πεταλι μοιαζει να μην εχει gain, ισως να φταιει και η τροφοδοσια του. Αν πχ στο σπιτι το παιζεις με μια μπαταρια που αρχιζει να "πεφτει", θα μοιαζει οτι εχει πιο πολυ drive (αλλα λιγοτερο headroom). Αν τωρα, πας στο Studio και το βαλεις σε τροφοδοτικο (που ειναι και λιγο πιο γενναιοδωρο σε ταση...) ισως σου φανει οτι δεν "βρωμιζει" τοσο πολυ...

 

Αυτα βεβαια, ειναι λιγο "ψιλολογια" και πιστευω οτι κυριως το θεμα πρεπει να ειναι με τους ενισχυτες και το πως "γεμιζουν" τον εκαστοτε χωρο.

Ασε που και τα πεταλια, αλλιως "γκαζωνουν" τον "Α" ενισχυτη και αλλιως τον "Β"...

 

Πχ ενας Marshall "παιρνει φωτια" πολυ πιο ευκολα απο εναν Twin reverb με Ultra linear μετασχηματιστη...  ;D

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+10000

 

Πιο ευκολο ειναι να πετυχεις το ΤΖΟΚΕΡ παρα να βγαλεις τον ηχο που εχεις στο ωραιο σου δωματιο πανω στη σκηνη.... :) (μαζι με αλλα 4 οργανα...και τραγουδιαρη...) :)

 

Για αυτο παρα πολλοι παιχτες χρησιμοποιουν τους ιδιους δοκιμασμενους συνδιασμους εδω και ....αιωνες.:)

 

Γενικα παντως μιλωντας οσο ΛΙΓΟΤΕΡΟ Gain βαζεις τοσο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ θα ακουγεται ο ηχος σου ζωντανα (το υπερβολικο gain βλάπτει την...υγεια του ηχου.... ;D)

 

Οπως πολυ σωστα γραφει και ο Silot τα ΜΕΣΑΙΑ ειναι ο καλυτερος σου φιλος ....μη τα ξεχνας...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...γι' αυτό εδώ και χρόνια πολύς κόσμος "φωνάζει" πως όταν θα επιλέγουμε μηχανήματα θα πρέπει να τσεκάρουμε σοβαρά το πώς αυτά θα ανταποκρίνονται σε ...real life συνθήκες.

 

Συμφωνώ μαζί σου 100% αλλά...αυτό στην πράξη πώς μπορεί να το κάνει όμως κάποιος...?  :-\

 

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς υπαρχουν 2 τρόποι :

Αρχικά, εμπιστεύεσαι πράγματα τα οποία παραδοσιακά "δουλεύουν" και δευτερευόντως όταν αρχίσεις να διαμορφώνεις κριτήριο επιλέγεις αυτό που (φαντάζεσαι) πως δουλεύει καλύτερα.

Οσα χρόνια και να περάσουν όμως, όση εμπειρία και να κουβαλάς, αυτό είναι ενα συνεχές trial and error  ::)

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα διαβάσει σε συνέντευξη του Paul Gilbert ότι προσαρμόζει το rig του ανάλογα με το venue. Aν σας ενδιαφέρει θα κοιτάξω να βρω το περιοδικό με τη συνέντευξη να παραθέσω τα σχόλιά του.

 

Τα τελευταία χρόνια πάντα προσπαθώ στο στούντιο να αφιερώνω τουλάχιστον 20 λεπτά σε ένα στούντιο να προσαρμόσω τον ήχο μου και ειδικά όταν παίζει και 2ος κιθαρίστας για να ταιριάξουμε σωστά. ;)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
παντως το νιωθω εντονα στα δακτυλα οτι δεν ειναι το ιδιο....

 

νομιζω οτι αυτα που ανεφεραν τα παιδια πιο πανω ισχυουν (για την ακουστικη του χωρου, και για τα αλλα οργανα που ξαφνικα "μπαινουν" στο ηχητικο τοπιο). με το χρονο και τα παιξιματα γινεται ολο και πιο ευκολο να βγαλεις καλο ηχο, αλλα καθε φορα το αποτελεσμα ειναι λιγο διαφορετικο.

 

ενα αλλο πραγμα που ισχυει ειναι οτι και η αποκριση κιθαρας-ενισχυτη μεταμορφωνονται οταν ανεβαινουν οι εντασεις, ειτε παιζεις καθαρα, ειτε βρωμικα. προσπαθησε να παιζεις και στο σπιτι με καποια ενταση που και που (αν σε παιρνει), για να μην ειναι τοσο "ξενη" η αισθηση στο στουντιο (και γιατι ειναι καλυτερος τροπος να μελετας).

 

γενικως, προβαδικο και live ειναι και ο χωρος οπου τελικα θα καταλαβεις τι ειναι ο καλος ηχος, καλα μηχανηματα, τι ηχο θελεις τελικα να βγαλεις, πως βγαζεις ακρη με τον ηχο μιας μπαντας και τετοια πραγματα.. στο σπιτι ειναι παντα λιγο θολα τα πραγματα. που να προγραμματιζες και πολυεφε (με ολα τα patches αχρηστα μετα στο live)... ;D ;D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια σε ολα δικιο εχετε και στο πισω μερος του μυαλου μου ειναι γνωστα και αντιληπτα.....οσο για το αν αυτα που χρησιμοποιω ειναι δοκιμασμενα τι ν πω .....για drive sansamp ,ενα wah crybaby dunlop,chorus boss ce-5,dd-5 boss digital delay,κιθαρα fender american deluxe hss-ibanez qfm s series με αλλαγμενους μαγνητες seymour duncan (2 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΙΧΕ Η ibanez) ,τι να πω ρε παιδια αν αυτα δεν ειναι δοκιμασμενα τοτε λαθος κανουν τα αυτια μου! ....Δεν λεω οτι ειναι τα καλυτερα αλλα πιστευω οτι ειναι απλα καλα!...Τωρα οταν τα αγορασα και ειδικα τα sansamp που τα εχω ολα, τα ακουσα αρκετα δυνατα. Τι να πω ισως βοηθουσε ενα equalizer αλλα φοβαμαι μηπως ειναι και αλλα πεταμενα λεφτα τα οποια θα τα χαιρομαι μονο στο σπιτι μου :'(οσο για τον τιτλο εχεις δικιο αλλα ηθελα αλλο να γραψω και αλλο εγραψα (ηταν και 7.00) και στο τελος εμεινε ;D σημασια εχει οτι με καταλαβατε ειτε με loose ειτε με loss....

 

 

p.s οταν πας και αγοραζεις κατι το οποιο το δοκιμαζεις και βλεπεις οτι ειναι πολυ καλο στο μαγαζι....και πας στο studio και δεν τοτε τι φταιει μηπως επρεπε να παρεις αυτο που δεν στο μαγαζι μηπως οταν πας στο studio σε εκπληξει ευχαριστα ;D

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου