Προς το περιεχόμενο

Hum με Telegun M.S.D.


IraklisZS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα!

 

πριν λίγες μέρες αγόρασα το telegun MSD, το οποίο όντως είναι πολύ ωραίο πετάλι (θα γράψω λεπτομερείς τις εντυπώσεις μου όταν βρω χρόνο)

 

δυστυχώς στο μαγαζί που το δοκίμασα γινότανε χαμός απο θόρυβο/φυσημα λόγω φωτισμού κλπ και δεν μπόρεσα να εντοπίσω το hum που προέρχεται απο το πετάλι.

 

στο παρακάτω βίντεο που τράβηξα, το volume της κιθάρας είναι στο μηδέν, η προενίσχυση του Blues Jr στο 2 και η ενίσχυση στο 3, και η αλυσίδα των εφέ είναι:

 

marshall ed1 (compression στο 10:00) >> sd-1 (gain στη μέση) >> barber ltd (gain στο 10:00) >> MSD telegun (παιζω με το gain απο τη μεση ως το τέρμα) >> equalizer >> carl martin classic chorus

 

το MSD όταν ενεργοποιείται παράγει ένα πάρα πολύ δυνατό φύσημα. Το χαρακτηριστικό είναι πως το κάνει με το βολιουμ της κιθάρας στο 0.

 

έχω ξενερώσει γιατί το πετάλι είναι πολύ καλό, αλλα σε high gain συνδυασμούς (amp=B/T, high/medium gain) το knob του gain δεν μπορεις να το πας πέρα απο τη μέση ::)

 

έχει κανείς καμια ιδέα πού μπορεί να οφείλεται αυτό?

για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με το σεταπ, ρωτήστε με

 

http://www.youtube.com/watch?v=Z0pkRickaGc

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα Ηρακλη και καταρχην καλοπαιχτο.Για μενα,πριν κανεις το οτιδηποτε,καλο θα ειναι να παρεις το πεταλι και να πας στο μαγαζι που το αγορασες και να επαναλαβεις live μια ακομη δοκιμη,στην περιπτωση που φταιει κατι με το πεταλι να στο αλλαξουνε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια χαρα! καταρχην οταν το συνδεεις μονο του το πεταλι (δηλαδη,κιθαρα-msd-ενισχυτης) πως συμπεριφερεται? στα καθαρα? σε μεσαιο gain? σε περισσοτερο gain?

 

μαλλον κατι τρεχει με το πεταλι παντως...

 

στη θεση σου  θα επαιρνα τηλ τον ιδιο τον τελεg

 

http://www.telegun.com/main.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα!

 

λοιπόν επικοινώνησα με τον δημιουργό και ακολουθώντας τις συμβουλές του κατάλαβα οτι το πρόβλημα το δημιουργούν όλα τα καλωδια μπροστά απο το MSD.

 

το πετάλι πραγματικά "πιάνει" και αναδεικνύει τα πάντα στην αλυσίδα, επομένως αν υπάρχει κάτι άσχημο, όπως στη δική μου περίπτωση το καλώδιο της κιθάρας και οι συνδεσμοι, θα φανει κι αυτό.

 

Ο telegun μου πρότεινε να το τοποθετήσω στην αρχή της αλυσίδας, όπως και έκανα και ο θόρυβος εξαφανίστηκε.

 

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, και επίσης τον Jim Telegun που ήταν εξυπηρετικότατος, φιλικότατος και αποτελεσματικός, ακόμα και απο το τηλέφωνο. ;)

 

 

Από βδομάδα, που θα έχω τελειώσει με κάτι εργασίες για τη σχολή, θα ετοιμάσω ένα ολοκληρωμένο ριβιου με τις εντυπώσεις μου! ;D

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου