Προς το περιεχόμενο

pa 50


volan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάτσε ρε συ Εδεσσαίε τον αποπήρες κατευθείαν τον άνθρωπο. Εσύ δηλαδή όταν ξεκινάς μια πρόταση γιατι δεν βάζεις κεφαλαίο??

 

Volan ποντιακοί ρυθμοί υπάρχουν αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο. Πάντως μόνος σου μπορείς να φτιάξεις αρκετά καλούς αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς. Βρές ένα καλό ακουστικό drumkit και ξεκίνα

 

Όσο για ήχους μπουζουκιού μην ψάχνεις άδικα. Μόνο σαμπλαρισμένοι ήχοι μπουζουκιού υπάρχουν (με glissando ή χωρίς) αλλά το Pa50 σου δεν διαβάζει samples. Οπότε θα πρέπει να αρκεστείς στα δείγματα της Rom σου και να προσπαθήσεις να πλησιάσεις όσο περισσότερο γίνεται. Και πάλι όμως θα απέχεις πολύ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνωμη ρε φιλε Εδεσσαιε αν εγραψα οπως εγραψα. Φιλε Νικο ολα καλα αλλα δεν εχω ιδεα πως φιαχνουν ρυθμους.Για πες ρε Εδεσσαιε τωρα που εγραψα ελληνικα εχεις τιποτα? η μηπως πρεπει να βαλω και οξιες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλά αλλά οι άνθρωποι του φόρουμ αγώνα κάνουν για αυτό το πράγμα.παντού το λέει.ναι έχω έτοιμους ρυθμούς,κανά 15αριά δισκέτες,έχω και κάποιες με ποντιακά.Αλλά ρε νίκο τώρα που το έφερε η κουβέντα έστω ότι καταφέρνω να φτιάξω έναν(γιατί μου είναι δύσκολο να συγχρονίσω τα χέρια μου με τον μετρονόμο και δε μου βγαίνουν ακριβώς.τι να κάνω?Μήπως πρέπει να αλλάξω το tempo του μετρονόμου)αλλά πως βάζουμε μετά να κάνουμε fill intro ending και variations?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλά ρε νίκο τώρα που το έφερε η κουβέντα έστω ότι καταφέρνω να φτιάξω έναν(γιατί μου είναι δύσκολο να συγχρονίσω τα χέρια μου με τον μετρονόμο και δε μου βγαίνουν ακριβώς.τι να κάνω?

 

Μόλις θα ολοκληρώνεις το κάθε track και έχοντας παίξει όλα τα μέτρα απο τα οποία θα αποτελείται η λούπα σου και έχοντας θέσει το μέτρονόμο στο σωστό μέτρο (πχ μην φτιάχνεις ρούμπα και έχεις το μετρονόμο στα 9/8) θα κάνεις αυτό που λέμε quantize. Ανάλογα με το βάθος πολυπλοκότητας του κάθε track θα θέσεις το quantize μεταξύ των τιμών 1-1, 1-2, 1-4, 1-8, 1-16, 1-32 ή 1-64. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στο arranger να "σκανάρει" όλο το παίξιμό σου και όπου βρει αξία τοποθετημένη εκτός χρόνου να την φέρει ακριβώς στο σωστό μέτρημα.

Ανάλογα με τις επιλογές που σου παρέθεσα παραπάνω το quantize χωρίζει το μέτρο σου σε ολόκληρα, μισά, τέταρτα, όγδοα, δέκατα έκτα, τριακοστά δεύτερα, και εξηκοστά τέταρτα. Αν πχ παίξεις κάποια αξία ελάχιστα εκτός χρόνου το quantize θα την μεταφέρει στο επόμενο ολόκληρο, μισό, τέταρτο....κ.ο.κ ανάλογα με το τι έχεις επιλέξει. Επίσης δεν είναι ανάγκη να παίζεις εσύ όλα τα μέρη των track σου αλλά μπορείς να φτιάξεις style με τον step editor που σου επιτρέπει να τοποθετήσεις εσύ την κάθε αξία (και νότα αν πρόκειται για ακκόρντα ή μπάσο) όπου ακριβώς τη θες.

 

Mπορείς να φτιάξεις όλα τα variations (1,2,3,4) κι επίσης intro 1,2 και ending 1,2. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνεις ένα ολόδικό σου style.

 

Διάβασε καλά το manual και θα δεις οτι τα πράγματα είναι απλά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε volan σχετικά με τον ήχο του μπουζουκιού ένα πράγμα που θα μπορούσες να κάνεις ειναι να βάλεις και στις τρείς θέσεις για ήχους οταν παίζεις με ρυθμό τα vintage str στο -1.Βγαίνει αρκετά κάλος ήχος.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε charles1 θα το δοκιμασω ευχαριστω. παντως παιδια οι ρυθμοι οι ποντιακοι που κυκλοφορουν μαλλον ειναι οι ιδοι παντου ειναι λιγο φολα αλλα τι να κανουμε αυτα ειναι .ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου