Δεν εχω σκοπο να ασχοληθω σοβαρα,αρχαριος ειμαι στα ρεμπετικα και θελω να γρατζουναω λιγο για παρτη μου ετσι για να ξεχνιεμαι λιγο απο τα ροκαδικα που παιζω με τη μπαντα,για αυτο και θελω να κανω τη λαμογιά με τις χορδες.
Δεν εχω χρονο για να ασχοληθω σωστα με το οργανο οποτε προσπαθω να κανω παπατζηλικια.
Το κουρδισμα που θελω να κανω ειναι του 3χορδου τζουρα+1 χορδη Σολ.
Δηλαδη Ρε Λα Ρε Σολ(απο πανω προς τα κατω).
Αυτο που θα προσφερει η τεταρτη χορδη ειναι ευκολια στο παιξιμο καθως εχω βγαλει καποια κομματια στο μπασο με ολες τις πενιες και τα σολο,το οποιο σημαινει οτι αν παιξω 3χορδο τζουρα θα ειναι φτου κι απ' την αρχη ολα τα κομματια.
Κοινως βαρεμαρα και ελλειψη χρονου.Για αυτο γινονται ολα.
Οχι και αμεση προφυλακιση
Μαλλον θα με πανε κατευθειαν στο αποσπασμα χωρις δίκη

με το πάνω κάτω δεν κατάλαβα πάλι...σολ κάτω εννοείς τονικά η υψομετρικά;

σολ ψηλή θέλεις; τι να την κάνεις αφού τα μπουζουκοειδή έχουν 24-27 τάστα, να φωνάζεις το σκύλο σου με τους υπερήχους

επειδή παίζω και μπάσο και μπουζούκι, η τεχνική που χρησιμοποιώ στο ένα με το άλλο δεν έχει
καμία απολύτως σχέση. καλό είναι που ξέρεις τις μελωδίες, αλλά από την τεχνική μην κρατήσεις τίποτα. Στο μπάσο παίζω κυρίως α λα Simandl στις χαμηλές θέσεις (1-2-4 τα ημιτόνια), ενώ στο μπουζούκι όπου μπορώ να βάλω τόνο ανάμεσα στα δάχτυλα 1-2 το κάνω, και ό,τι μπορώ το παίζω στην 1η χορδή,. Και όχι μόνο εγώ, όλοι οι μπουζουξήδες και μπασίστες αυτό κάνουν

Και λογικότατα, αφού άλλο μέγεθος έχουν τα όργανα και άλλες τεχνικές απαιτήσεις το κάθε είδος μουσικής. Μουσική δεν είναι μόνο οι νότες, άμα δε "φραζάρει" που λέμε, τι να το κάνεις

Μην το φοβάσαι το όργανο, ξεκίνα επιθετικά και όλα θα βγουν