Προς το περιεχόμενο

Κάρτες επέκτασης EXB-PCM σε KORG TR;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Δε βρήκα κάποια επέκταση με όνομα EXB-CM.

 

Οι επεκτάσεις για τις οποίες προφανώς μιλάς λέγονται EXB-PCMxx (οπού xx είναι αριθμοί από 01-09) και δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία επέκταση της ήδη υπάρχουσας Rom.

 

Η Κάθε μία από αυτές τις επεκτάσεις παρέχει 16ΜΒ με δείγματα που δεν υπάρχουν στα όργανα Triton Classic/Studio, Karma καθώς και ήχους που στηρίζονται στα δείγματα αυτά.

Αντιθέτως, το Extreme διαθέτει τους παραπάνω ήχους συνεπώς και τα δείγματα. Δυστυχώς το Tr όπως είπε και ο φίλος Korgy δε δέχεται τις επεκτάσεις αυτές.

 

Αν όμως δε σε ικανοποιούν τα εργοστασιακά δείγματα του Tr γιατί δε βάζεις τις 2x32MB μνήμες που δέχεται το όργανο; Θα μπορέσεις να φορτώσεις έτσι τα δικά σου δείγματα που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πολύ καλύτερα από αυτά που παρέχει η Korg στις επεκτάσεις για τις οποίες μιλάμε.

 

Αν θες τη γνώμη μου δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο, ειδικά αυτές με δείγματα πιάνων είναι πραγματικά πεταμένα χρήματα... Διατηρώ μία επιφύλαξη για τις Pad-Lead επεκτάσεις....

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχας ευχαριστω για την ανταποκριση.

 

Θα φανω αρχαριος με αυτο που θα ρωτησω αλλα >

1) Πως μπορω να βαλω τις extra καρτες rom 2x32?

2)Πως και με τι ηχους μπορω να τις φορτωσω...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι κάρτες για τις οποίες μιλάμε είναι Ram και όχι Rom και μάλιστα μιλάμε για μνήμες.

Τονίζω τη διαφορά γιατί η μνήμη Rom κρατάει τις πληροφορίες ακόμα και όταν σβήσεις το όργανο ενώ με τις μνήμες Ram είσαι υποχρεωμένος να φορτώνεις τα δείγματα σου κάθε φορά που ανοίγεις το όργανο, ό,τι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και στις μνήμες Rom και Ram του ηλεκτρονικού υπολογιστή σου καθώς και σε όλα (με πολύ λίγες εξαιρέσεις) hardware samplers και workstations.

 

Μπορείς να βρείς τις δύο μνήμες από διάφορα καταστήματα, σε pm σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο για να μη δώσεις μία περιουσία. Η εγκατάσταση είναι σχετικά απλή διαδικασία όμως στο TR δυστυχώς πρέπει να βγάλεις όλες τις βίδες στο πίσω μέρος του οργάνου και να ανοίξεις το καπάκι. Όταν το κάνεις αυτό πιστεύω ότι θα εντοπίσεις εύκολα τα δύο slots που μπαίνουν οι μνήμες, είναι ακριβώς ίδια με αυτά του υπολογιστή. Όταν τις τοποθετήσεις και το βάλεις ξανά σε λειτουργία θα πρέπει στην πρώτη οθόνη που δείχνει όταν ανοίγει να βρίσκει τις μνήμες.

 

Το TR διαβάζει δείγματα ΑΚΑΙ, wav, aiff. Στο εμπόριο κυκλοφορούν εκατομμύρια CD με δείγματα για κάθε είδος μουσικής. Θα μπορέσεις επίσης στο διαδίκτυο να βρεις πολλά και καλά πραγματάκια και free και μετά πληρωμής άλλα η έκφραση ό,τι πληρώνεις παίρνεις δυστυχώς ισχύει σε μεγάλο βαθμό και εδώ.

 

Για τι είδος ακριβώς ενδιαφέρεσαι και τι ήχους σε ενδιαφέρει να αναπαράγεις;

 

Ίσως μπορέσω να βοηθήσω.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Τις μνημες δεν τις βρισκεις καινουριες στην Ελλαδα..πως γινεται ,μεταχειρισμενες η με παραγγελια απο ιντερνετ,αλλα ποσο 8α κοστισει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπολόγισε 30Ε το πολύ μαζί με μεταφορικά από γερμανία για 3x32MB RAM.

 

Αν έχεις LE ή TR θα χρειαστείς 2x32MB που προφανώς κοστίζουν ακόμα λιγότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να μου στειλεις καμια σελιδα που να ειναι φερεγγυα?Εσυ τις μνημουλες τις αγορασες απο το ιντερνετ,η εχεις καποιο γνωστο που τις εχει παρει απο κει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου