Προς το περιεχόμενο

Sampler ή Rompler ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, θα ήθελα την γνωμη σας :

 

Γράφω κοινά τραγουδια (σε midi) (όχι ηλεκτρονική μουσικη) ,σαν αυτα που ακουγονται στο ραδιο ας πούμε, αρα χρειαζομαι σχετικά κλασικους ηχους, λιγο μοντέρνους λιγο κλασσικους δηλαδή. (μεχρι τωρα τα εγγραφα σε midi και τα ακουγα απο το εξωτερικο synth μου μεσω midi-out, ηρθε ομως ο καιρος για soft-ηχους)

 

Τι να αγορασω? Sampler η Rompler?

 

Ερασιτεχνης ειμαι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θελω ποιοτητα στους ηχους.

 

 

Οι samplers (ΚΟΝΤΑΚΤ2 / ΗΑΛΙΟΝ3 η κατι αλλο) εχουν επαρκη ετοιμη βιβλιοθηκη με την αγορα τους?

 

Oi Romplers (π.χ. Ηypersonic2 η οτι αλλο) , εχουν καλη ποιοτητα ετοιμων ηχων?

 

Μπορω να δωσω, ας πουμε μεχρι 400 ευρω περιπου, αν εχετε να προτεινετε κατι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με θέμα ποιότητας ήχων, τα samplers τελευταίας γενιάς είναι φανταστικά (ειδικά για ορχηστικούς και συναφείς ήχους) και στην πλειοψηφία τους έρχονται με μια δική τους βιβλιοθήκη (π.χ. το Kontakt 2 έρχεται με βιβλιοθήκη των 15 Gb με δείγματα) την οποία μπορείς να επεκτείνεις ανάλογα με τις συμβατές βιβλιοθήκες που θα βρεις να κυκλοφορούν. Αυτό όμως μόνο όταν πάρεις το original πρόγραμμα, αν το βρεις σπασμένο θα πρέπει να ψάξεις εξ' αρχής και για βιβλιοθήκες καθώς συνήθως δεν πάνε πακέτο.

Τα romplers όπως τα αποκάλεσες (δεν ήξερα αυτή την ονομασία) είναι επίσης πολύ καλά σε ποιότητα ήχων αλλά για φυσικούς ήχους δεν φτάνουν την ποιότητα των samplers. Αν θέλεις να έχεις όμως πολλούς (αλλά πάρα πολλούς) ήχους από τελείως διαφορετικές κατηγορίες θα πάρεις κάτι σαν το Hypersonic 2 και θα κάνεις μικρές παραχωρήσεις στην ποιότητα γιατί το προηχογραφημένο δείγμα είναι άλλο πράγμα!

 

Πάντως σκέψου και την απόδοση του καθενός γιατί ένα sampler σαν το Kontakt είναι απαιτητικότατο σε πόρους του υπολογιστή και ειδικά για RAM και σκληρό δίσκο. Ένα rompler από την άλλη θέλει κι αυτό RAM αλλά σε λογικότερα επίπεδα και έναν άνετο επεξεργαστή.

 

Υ.Γ. Η σοβαρή κάρτα ήχου εννοείται! :wink:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως με 400 ευρώ νομίζω ότι μπορείς να πάρεις και τα δύο. Εγώ προτείνω το Korg Legacy Collection Digital Edition και το Kontakt 2.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον φίλτατο προλαλήσαντα αλλά μόνο το Kontakt 2 κάνει κοντά 400 ευρώ, ή έτσι έχω δει τουλαχιστον. Μήπως κάνω λάθος; :?

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωχ, ναι, ζητώ συγνώμην. Απλά είχα κατά νου την τιμή για το update που είχα πληρώσει πρό καιρού. Τέλος πάντων, η πρότασή μου ισχύει αν θέλεις να ξοδέψεις γύρω στα 550 ευρώ (και μιλάμε για δύο πολύ καλές λύσεις).

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ παιδια για την συμβουλη σας.

 

Ενημερωνω ομως οτι το Korg Legacy Collection εχει 450 ευρω απο μονο του.

 

Οσον αφορά το ΚΟΝΤΑΚΤ 2, αληθεια που το αγοραζει κανεις?

 

Μην μου πειτε για GrooveFactory, γιατι ειναι κλειστα, και τα τηλεφωνα δεν απαντουν !

 

Τι συμβαινει? Οταν καποιος θελει να αγορασει προιον της Νative Instruments στην Ελλαδα, από που το παιρνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είπα το Legacy Collection αλλά το Legacy Collection Digital Edition, το οποίο κάνει 150 ευρώ.

 

Native Instruments, καλύτερα αγόρασε από το site, οι άνθρωποι είναι άψογοι.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

Σχετικά με το δίλλημα sampler ή rom-pler, εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις ακριβώς. Με το sampler χοντρικά μπορείς να φορτώνεις οτιδήποτε ήχους θελήσεις, να τους επεξεργαστείς και να φτιαξεις νέα "όργανα" (εκτός από αυτά που υπάρχουν ήδη στη βιβλιοθήκη που συνήθως τα συνοδεύει) - the sky is the limit ή μάλλον the ...memory is the limit!

 

Με το rom-pler (ROM = Read Only Memory) στην ουσία έχεις ένα sampler (playback-only / player) που δεν μπορείς να φορτώσεις δικά σου δείγματα παρά μόνον αυτά που έρχονται στο πακέτο (άντε και τα τυχόν expansion packs). Η ποιότητα του εξαρτάται από την ποιότητα του engine που χρησιμοποιεί (πχ. Intakt / Kompakt / Halion player / ή οτιδήποτε άλλο) και φυσικά από την ποιότητα των δειγμάτων της βιβλιοθήκης.

 

Η επιλογή δική σου !!!

 

Μια άλλη παράμετρος που ίσως πρέπει να τσεκάρεις είναι αν θες η βιβλιοθήκη του sampler/rompler να είναι GM συμβατή, οπότε τσέκαρε και romplers τύπου ΝΙ Bandstand

 

Μια φθηνή σχετικά λύση (~130¤) είναι και το halion player όπου έρχεται με τη φουλ βιβλιοθήκη του Halion 3 αλλά είναι playback-only. Σχετικά με την ποιότητα της βιβλιοθήκης του προσωπικά δε μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά από ότι έχω ακούσει είναι καλή.

 

Για τη βιβλιοθήκη του kontakt 2 θεωρώ ότι είναι πολύ καλή (τουλάχιστον για τα ερασιτεχνικά γούστα και αυτιά μου :mrgreen: ) Επαρκής? Με τίποτε δεν είναι ευχαριστημένος κανείς αλλά θα μπορούσα να πω ότι είναι :roll:

 

Για το Kontakt 2 τσέκαρε και το παρακάτω site. To είχα πάρει πριν μερικούς μήνες πακέτο με το Vapor στην ίδια τιμή.

 

Τώρα το δίνουν πακέτο με το Stormbreaks (Intakt engine) συν το upgrade σε Kontakt 2. Υπολόγισε συν 30 λίρες περίπου μεταφορικά. Έχω ψωνίσει 2 φορές στο παρελθόν και οι τύποι είναι επίσης άψογοι με παράδοση σε 3-4 εργάσιμες. Νομίζω ότι είναι φθηνότερα από το site της ΝΙ και σου μένει και το Stormbreaks. Αν έχεις ήδη κάποιο samplecd/rompler με μηχανή NI σε συμφέρει μάλλον να κάνεις upgrade από το site της NI. Τώρα για αγορά από Ελλάδα δε ξέρω τι παίζει...

 

Αα.. μια πιθανή λύση θα ήταν και ένα υβριδικός συνδυασμός (!) hardware/software τύπου Emu ProteusX (playback-only) ή Emu EmulatorX (full sampler). Έρχονται μαζί με τη βιβλιοθήκη του Proteus και μερικά επιπλέον καλούδια.

 

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο...

C U

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανεπιφυλακτα προτεινω σαμπλερ...το νεο kontakt2 ερχεται κ με μια πολυ ωραια βιβλιοθηκη ηχων 15 GB(με λιγες απαιτησεις απο θεμα RAM αυτοι οι ηχοι..)...εκτος αυτου μπορεις να ''φορτωσεις'' ηχους απο οποιαδηποτε βιβλιοθηκη της akai,kurzweil,gigasampler,emu κ.α...το kontakt τα παιζει ολα αυτα κατευθειαν...υπαρχουν ακομη προγραμματα που μπορεις να μετατρεψεις οποιονδηποτε ηχο σε kontakt..αν ψαχτεις θα βρεις καταπληκτικης ποιοτητας ηχους..Ολων των ειδων..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου