Προς το περιεχόμενο

Fryette Valvulator GP/DI


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και συγγνώμη αν εχει ξαναποσταρηστεί αλλά εδώ και λίγες μέρες είδα το kickstarter campaign της fryette.Εδώ και καιρό σκέφτομαι να πάρω ένα ΑxeFx όχι τόσο για τα πολλά εφέ και τα amo models αλλά για το γεγονός ότι μπορείς να βγάλεις τρελό ήχο με διαστημικά γκάζια σε ελάχιστες εντάσεις.Αρχικά έψαχνα κάτι μέχρι 20 watts που να ακούγεται σαν VHT ultralead ή Diezel hagen κάτι που δεν έχω δεί ως τώρα. Τσεκάρετε το μηχάνημα και πείτε αν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για τέτοιο σκοπό (σούπερ γκάζια/χαμηλές εντάσεις) και γενικά την άποψη σας και αν θα το επιλέγατε

Υ.Γ. Κάτι μου λέει πως φέτος ή του χρόνου θα βγει καινούριο axe.Μιας και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και μαζί με το axe για να του δώσεις tube feel δε θα ήταν φρονιμότερο να πάρω το fryette και να περιμένω;Από ότι έχω δει τα μηχανήματα που βγάζει είναι διαχρονικά γενικά (δε βγάζουν κάτι 3ς την ώρα) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...ίσως γιατί δεν έχει βγει, ή γιατί δεν είδαν αρκετοί το θέμα σου ακόμη?

 

Είχα δει το σχετικό βίντεο όταν πρωτοβγήκε, και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Όμως δεν αλληλοεπικαλύπτεται με το Axe σε σχεδόν καμία περίπτωση. Το Axe είναι μια ολοκληρωμένη λύση με ό,τι μπορείς να χρειαστείς (και άφθονες δυνατότητες που μπορεί να μην χρειαστείς και ποτέ). Από dirt άλλο τίποτα, και βεβαίως τα εφφέ του είναι 1ης τάξεως. Ακόμη, έχει άφθονο tube feel και δεν του λείπει πχ. ένα Fryette για να το φέρει εκεί που θες. Με άλλα λόγια και έτσι όπως το βλέπω εγώ, αυτό το Fryette θα το πάρεις για να πειραματιστείς χωρίς κανονικό ενισχυτή+καμπίνα σε συνθήκες silent practicing ή direct recording του ήδη υπάρχοντος σετάπ σου σε συνεργασία με τον ενισχυτή που θα χρησιμοποιούσες (αλλά χωρίς αυτόν). Όμως από τη στιγμή που έχεις κάτι της τάξεως του Axe, κατά τη γνώμη μου (και σε αντίθεση με τo εταιρικό promotion στο λινκ που παρέθεσες) είναι σχεδόν εντελώς άχρηστο. (Εδώ που τα λέμε, γιατί να περιμένεις το καινούργιο Axe? Ξέρεις ακριβώς πότε θα βγει? Ακόμη κι έτσι, θα υπάρξει κύμα πώλησης μεταχειρισμένων Axe εκείνη την εποχή σε καλές τιμές, κι έτσι θα ξοδέψεις πολύ λιγότερα χρήματα)

 

Άλλο καλό που έχει είναι το DI/tube buffer τμήμα, το οποίο βασίζεται στο γνωστό VHT Valvulator που έχω χρησιμοποιήσει παλιά και που μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση, αν και ενίοτε ακουγόντουσαν προβλήματα θορύβου (πιθανόν από υπερθέρμανση του μηχανήματος να συμβαίνουν διάφορα στην πλακέτα, ή ίσως δεν έχει καλή απομόνωση από ground loops - πιθανόν όμως τα προβλήματα αυτά να έχουν λυθεί από τότε).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε το έβλεπα σαν ολοκληρωμένη λύση αλλά πια θα ήταν πιο φθηνή λύση απο το axe και να μπορείς να βγάζεις γκάζια τυπου ultralead σε πάρα πολύ χαμηλές εντάσεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως το κοιτάς υπό λάθος πρίσμα. Δεν είναι μια πρόταση της VHT του τύπου "πάρε γκάζια Ultralead σε εντάσεις δωματίου". Είναι μια ολοκληρωμένη λύση που προσανατολίζεται σε ειδικές χρήσεις που αναλύονται στην σελίδα. Εκεί μεν αναφέρεται πως τo preamp του βασίζεται στην σειρά Deliverance και πως υποτίθεται πως έχει μεγάλο εύρος στο gain πηγαίνοντας από crunch μέχρι... αποκεφαλισμούς, αλλά όπως το βλέπω η ευελιξία του είναι πολύ περιορισμένη για γκάζια, ειδικά μάλιστα αν σκεφτείς το πόσο εξωγήινα εξελιγμένο είναι ένα Axe σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντάς σου ό,τι μπορείς να φανταστείς και σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία (χώρια τα εφφέ). Αν θες και διαθέτεις το μπάτζετ να ταιριάξεις αυτά τα δυο νομίζω πως θα ήταν ωραία ιδέα (αν και κάπως άχρηστη μιας και το Axe αναλαμβάνει τα πάντα), αλλά το VHT αντί του Axe? Nah.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου