Προς το περιεχόμενο

Ακουστικά για ορχηστρικές ψηφιακές συνθέσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ακουστικά προτείνετε για συνθέσεις συμφωνικών ορχηστρικών έργων με υπολογιστή και με καλές βιβλιοθήκες ορχηστρικών ήχων. Έχω ήδη ένα ζευγάρι ακουστικά AKG K240 mKII και είναι καλά. Όμως, ενώ με αυτά τα ακουστικά ακούω τα κομμάτια μου μια χαρά, ωστόσο διαπιστώνω αρκετά μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του ήχου όταν ακούω τα κομμάτια μου με άλλα φτηνότερα ακουστικά. Σας το ρωτάω διότι σε πάρα πολλά μουσικά έργα ξένων συνθετών που ακούω με τα φτηνότερα ακουστικά, τα κομμάτια αυτά ακούγονται μια χαρά. Φοβάμαι λοιπόν μήπως τα καλά ακουστικά που έχω, είναι μεν καλά, αλλά όχι για το είδος μουσικής που τα θέλω. Μήπως δηλαδή δεν μου δίνουν την σωστή ακουστική εικόνα για αυτό το είδος μουσικής. Ωστόσο, να προσθέσω, ότι όταν ακούω τα κομμάτια μου στο στερεοφωνικό ή στο αυτοκίνητο ακούγονται πολύ καλά. Το πρόβλημα είναι όταν τα ακούω με φτηνά ακουστικά και φτηνά ηχεία.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας το ρωτάω διότι σε πάρα πολλά μουσικά κομμάτια ξένων συνθετών που ακούω με τα φτηνότερα ακουστικά, τα κομμάτια αυτά ακούγονται μια χαρά.

Eνω τα δικα σου κομματια ακουγονται χαλια. Μάιστα. Εχεις σκεφτει την περιπτωση τα κομματια των ξενων συνθετων που ακους να εχουν ηχογραφηθει απο επαγγελματιες ηχοληπτες με κανονικη ορχηστρα στα στουντιο της, πχ, Deutsche Grammophon? 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρώ ότι όσο καλά ακουστικά κι αν έχεις, το ενδεδειγμένο είναι να μιξάρεις και με ηχεία monitor. Έτσι οι τελικές μίξεις σου θα ακούγονται ισορροπημένα σε μεγάλο αριθμό ηχείων και ακουστικών. Δεν είναι δυνατόν βέβαια να περιμένεις η μίξη σου να ακούγεται τέλεια αν την ακούσεις σε ψείρες του πεντάευρου, αλλά τουλάχιστον να είναι ισορροπημένη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα συγκεκριμενα ακουσικα που έχεις ειναι κατα τη γνωμη μου απο τα πλεον καταλληλα για να αποδωσουν την ορθή και λεπτομερη ηχοφασματικη  εικονα μιας μιξης, σε οποιοδηποτε ειδος μουσικης.

 

(Αλλιως δεν θα τα ειχα και εγω λολ)

 

οπως ειπωθηκε το αν ακους επαγγελματικες μιξης απο φθηνοτερα ακουστικα καλυτερα, ειναι τελειως διαφορετικό θέμα και δεν φταινε τα συγκεκριμενα ακουστικα.

 

ΤΟ πιο πιθανο ειναι, πολλοι απο αυτους που κανουν τις επαγγελματικες μιξεις που ακους να χρησιμοποιουν τα ιδια ακουστικα , η αναλογα απο την γκαμα της εταιριας

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και για τη βοήθεια!

Αγαπητέ Waterfall-K, το έχω υπόψη αυτό που αναφέρεις: Όλοι αυτοί είναι επαγγελματίες και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Αγαπητέ cyclops, ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή για τα ηχεία monitor! Έχετε υπόψη κάποια καλά για αυτό το είδος μουσικής, ή χρειάζεται να ανοίξω ειδικό θέμα για αυτά ή να ψάξω σε παλαιότερες αναρτήσεις;

Αγαπητέ cos_dr, σε ευχαριστώ κι εσένα πολύ που με βοήθησες ως προς τις άδικες "υποψίες" μου για τα ακουστικά μου!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Και εγώ τα ίδια έχω και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Αυτό που έχω παρατηρήσει αν δουλεύω πολύ π.χ βράδια κτλ ότι αρχίζω να το χάνω λίγο ως προς τη μίξη και εκεί νομίζω το καλύτερο είναι να σταματάς και την επόμενη συνεχίζεις με τα μόνιτορ καλύτερα ή και με τα ακουστικά!

myspace.com/figurantinyesterdaysplay

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου