Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Είναι η τελευταία μέρα του χρόνου και κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, καταλήγω στο ότι τελικά είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις ανοικτή και ελεύθερη μια κοινότητα που ο καθένας μπορεί να γίνει μέλος της.

 

Όποιος θέλει γίνεται ακόμα κι αν δεν έχει τις παραμικρές προυποθέσεις.

Τουλάχιστον να έχει κάτι κοινό με τους υπόλοιπους...

 

Ευτυχώς η θεματολογία μας είναι πολύ ειδική και ξενίζει τους περισσότερους περαστικούς.

 

Πρέπει να 'χεις το μικρόβιο της μουσικής δημιουργίας και να ψάχνεις άτομα που χάνουν την ίδια ποσότητα λαδιού σε μόνιμη βάση, για να σε καταλάβουν και να μοιραστείς αυτά που σκέφτεσαι.

 

Και τελικά μ' αυτά και μ' αυτά, μαζευτήκαμε αισίως, πάνω από 3500 μέλη. 3000 μοναδικοί επισκέπτες ψαχουλεύουν καθημερινά!

 

Γιατί όλοι βοηθούν εδώ.

Όλοι έχουν την καλή διάθεση και η άμυλα που υπάρχει είναι μοναδική.

 

Εδώ όμως τίθεται ένα θέμα.

Τι περιμένει να διαβάσει ο επισκέπτης του Noiz.gr;

 

Αυτά που τον απασχολούν με το αντικείμενο του σαν μουσικός, τραγουδοποιός ή ηχολήπτης ή προσωπικές διαμάχες και διλήματα για την ύπαρξη της αρειανής πεταλούδας;

 

Σίγουρα το πρώτο. 'Ετσι ξεκίνησε και έτσι θα συνεχίσει.

 

Και για να μπορεί ο επισκέπτης να χρησιμοποιεί σαν σημείο αναφοράς τον χώρο αυτό, οι πληροφορίες που θα πέρνει από δω δεν θα πρέπει να είναι παραπλανητικές.

 

Θα πρέπει να είναι κοντα στη συνολική αλήθεια.

 

Το Noiz έχει μέλη με κύρος στον χώρο μας. Είναι καταξιωμένοι μουσικοί, ηχολήπτες, επαγγελματίες στη δισκογραφία, το ραδιόφωνο ή και πανεπιστημιακοί.

 

Δυστυχώς όσοι γνωρίζουν πιό πολλά, είναι συνήθως φειδωλοί στα γραπτά τους. ('Οσο πιο πολλά ξέρεις τόσο καταλαβαίνεις πόσα δεν ξέρεις!)

 

¶λλοι πάλι γράφουν λες και δεν τους διαβάζει κανείς.

Πολλές φορές είναι έτοιμοι να καταρίψουν και τους νόμους της φύσης, πολύ απλά γιατί δεν τους ξέρουν, ή γιατί το σκεπτικό τους δεν έφτασε ποτέ μέχρι εκεί. Ευτυχώς είναι λίγοι.

 

Δεν υπάρχουν αυτόφωτοι "προφήτες".

 

Γνώστες είναι αυτοί που έχουν σωστές βάσεις (βλέπε διαβασμένοι) και συνεχίζουν να ενημερώνονται. Δεν μπορείς να πάρεις ένα θέμα από τη μέση και να δώσεις λύση χωρίς να ξέρεις από που ξεκινάει.

 

Το δυσκολότερο για τον απλό παρατηρητή, είναι να διακρίνει τον γνώστη από τον ημιμαθή guru.

 

Και αυτό συμβαίνει λόγω της ανωνυμίας που διατηρούμε.

 

Εδώ λοιπόν είναι που θα πρέπει να παρέμβει το Noiz φέτος γιατί πληθύναμε.

 

Γιατί υπάρχουν τελικά κάποια μέλη που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην κοινότητα.

 

Πως θα το πετύχουμε;

 

Θα δημιουργηθούν αυτονόητες ενδείξεις για όσους είναι αναγνωρισμένοι γνώστες του αντικειμένου τους, χωρίς να σημαίνει ότι είναι moderators.

 

Έτσι στο εξής θα ξέρετε ότι αυτός που σας απάντησε, ξέρει τι λέει και θα μπορείτε να ζυγίσετε καλύτερα τον όγκο των πληροφοριών που δέχεστε.

 

Θα δημιουργηθούν εθελοντικά γκρουπ μελών με συγκεκριμμένες αρμοδιότητες που θα κατατοπίζουν και θα βοηθούν τα νέα μέλη αλλά και θα βοηθούν σε θέματα νοικοκυριού, όπως στη δημιουργία σχετικής Εγκυκλοπαίδειας και ειδικού FAQ.

 

Όσοι παραπληροφορούν, και δεν μιλώ για τον κόσμο που έχει κάποια λάθος εντύπωση, αλλά γι αυτούς που επισταμένα κάνουν τον παντογνώστη, μετά από προειδοποίηση θα αποβάλλονται.

Το ίδιο ισχύει και γι αυτούς που δεν σέβονται τους συνομιλητές τους και ψάχνουν καβγά.

 

Δεν θέλουμε να γίνει το Noiz ελιτίστικο κλαμπ.

Δεν θέλουμε αστυνομοκρατεία.

Θέλουμε να συζητάμε ελεύθερα.

Θέλουμε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση.

Και θέλουμε, για να μη βαριόνται κι οι παλιοί, να υπάρχει θετική εξέλιξη στην κουβέντα ώστε να λειτουργεί προσθετικά στα δεδομένα.

 

Αυτά θέλουμε και θα τα πετύχουμε!

 

Σας ευχαριστώ όλους.

 

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2007!

 

Yameth

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου