Προς το περιεχόμενο

Τι χορδές για δύο τονους κάτω ?


Aris Spa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους,

 

Τι χορδές να πάρω για 2 τόνους κάτω ? Είμαι μεταξύ σε 50αρες, με την πάνω χορδή να ναι 120 και σε σετ πενταχορδου μπάσου και να πετάξω την σι (η πάνω χορδή θα είναι 130).

Έχω ένα Squier precision, scale δεν ξερω.

Γενικά θέλω να έχει καλό tension και να μην είναι χαλαρές αλλά να ακούγονται bright κι όχι εντελώς muddy, αν θέλετε να μου προτείνετε και ποια μάρκα κλπ.

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυο τόνους κάτω εννοείς Ντο φαντάζομαι. Έχε υπ'όψιν πως θα χρειαστεί να "φας" και το nut για να χωρέσουν οι μεγαλύτερες χορδές, κι αν δεν είναι μόνιμη η αλλαγή θα θες νέο nut αν αποφασίσεις να επιστρέψεις σε Μι.

Για χορδές ένα πεντάχορδο σετ lights (125 θα'λεγα εγώ) θα'ναι μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

50, 75, 95, 120 για αίσθηση tension παρόμοια με 40-95 set.

 

60, 85, 100, 125 για 45-100.

 

60, 85, 110, 135 για 45-105. (η 60άρα θα μπορούσε να 'ναι και 55).

 

Είτε πας για αγορά ανάλογου 5χορδου σετ είτε σε αγορά μεμονωμένων. Ό,τι σε βολεύει περισσότερο.

 

Δυστυχώς στο μπάσσο ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τόσο μεγάλες αλλαγές σε κουρδίσματα (τόνος κάτω) χωρίς να επηρεαστεί σημαντικά το μανίκι. Θεωρώ καλή ιδέα να κατασταλάξεις σε ένα std κούρδισμα και το πολύ να πηγαινοέρχεσαι σε drop της 4ης χορδής.

 

Καλή αναζήτηση

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπε κι ο προλαλήσαντας, όταν μεταπηδάς από κούρδισμα σε κούρδισμα θα... τρελάνεις το μπράτσο. Αν κατέβεις σε Ντο με τις ανάλογες χορδές ίσως χρειαστεί μια μικρορύθμιση με το truss rod για την αλλαγή της τάσης (αν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή τέλος πάντων). Αν όμως αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο δύσκολα να σου "κάτσει" σταθερά κάπου. Θα πρότεινα αγορά ενός ακόμα μπάσσου για άλλο κούρδισμα, αν φυσικά έχεις την οικονομική δυνατότητα. Ειδάλλως, δες τι γράφεις-παίζεις περισσότερο και μείνε σε ένα κούρδισμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δεν είναι ακατόρθωτο, απλά θα συμβιβάσεις ένα από τα δύο σεταπ. Με άλλα λόγια, σετάρεις κανονικά για το C πχ, αλλά όταν πας σε D θα έχεις ψηλότερο action και αρκετά relieved μανίκι. Το ανάποδο δεν συνιστάται, πιθανόν να έχεις σοβαρό πρόβλημα buzz.

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

 

Θα παρω 125αρες για Ντο, ετσι κι αλλιως μπασο παιζω μονο για τις ηχογραφησεις απο αυτα που γραφω. Και το 95% στη κιθαρα ειναι παντα σε ντο οποτε δεν νομιζω να υπαρξει καποιο αν μια στο τοσο το βαλω σε Ρε. Το μονο σιγουρο ειναι πως δεν παιζω ποτε σε ΜΙ.

 

Μου φαινεται επρεπε να παρω 5χορδο απο την αρχη  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα αν δεις εδω πχ

http://www.daddario.com/DADProductDetail.Page?ActiveID=3769&productid=177&productname=EXP170_5SL_Coated_Nickel_Wound_5_String_Bass__Light__45_130__Super_Long_Scale

θα δεις πως η Β εχει μικροτερο tension απο την G.

Οποτε θεωριες περι στραβοματος μπρατσου κτλ ειναι παραμυθια.Τοτε το 6χορδο θα σκεβρονε μονοπατα με τετοια διαφορα αναμεσα στην 1η και την 6η.

Οποιος λεει πως οσο πιο χοντρη χορδη τοσο πιο πολυ τραβαει,δεν εχει δοκιμασει τιποτα.

Εχω κουρδισει 6χορδο 10 τονους κατω με ισοροπιμενο tension 40-42lbs που οπως βλεπεις ουτε η dadario δεν εχει ολες τις χορδες τοσο κοντα  το tension της μιας με την αλλη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου