Προς το περιεχόμενο

Street of dreams βοηθεια σε arpeggiator


Stoyo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν γνωριζει η αν μπορει κανεις να καταλαβει τι παιζει το arpeggiator στο chorus επειδη εγω δε μπορω να ακουσω ακριβως τι γινεται μεσα στο χαμο.

 

Μηπως να μη κουραζομαι αδικα και να βαλω κατι που ακουγεται παραπλησιο;

 

Στα σημεια 1:00, 2:00, 3:00

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ποιο όργανο προσπαθείς να παίξεις το arp?

 

Είναι κλασσικό up&down octave αλλά πρέπει να βρεις σωστό shuffle & quantize ratio στις ρυθμίσεις του arp και να κάνεις το tempo match.

 

Αν παίζεις με full band χρειάζεται κανονικά click out o drummer αλλιώς θα φλαμάρει και θα χαθεί, δεν ξέρω σε τι περίπτωση αναφέρεσαι αν θες να το παίξεις με πιάνο, synth, μόνος σου κτλ

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις παρατηρησεις, με το Korg X-50 θα παιξω το κομματι, δε γνωριζω περι shuffle - quantize (εχει καμια σχεση με τον τονισμο; γιατι αυτο νομιζω θελει προσοχη) αλλα ηδη καταλαβα πως δυσκολα να βγει με arp. για τους λογους που ανεφερες.

 

Με μπαντα παιζω, σκεφτηκα να διορθωσω το ρυθμο στη γεφυρα λιγο πριν το chorus, αν εχουμε βγει εκτος (που δεν υπαρχει περιπτωση να μην :P) , αλλα παλι ειναι ρουλετα αφου αν εχουμε φυγει αρκετα θα χτυπησει ασχημα.

 

Μια αλλη λυση ειναι να βγαλω τους αρπισμους και μια ακομα πιο απλη, να το παραλειψω τελειως αφου σε πολλα live που ειδα, ορισμενοι παιζουν ακομα και με εναν μονο ηχο (!) κατι σε strings/organ.

 

Το εβγαλα τελικα, απο το να φαω κανα δυωρο να ρυθμιζω το arp. γιατι δεν ειμαι πληκτρας και πιο λιγο χρονο πηρε και δε θα υπαρχει θεμα με το ρυθμο.

 

Ευχαριστω πολυ παιδια και τους δυο, ο mauromouris μου βρηκε τι θα παιξω και ο stavros με βοηθησε στο πως. Χρονια πολλα και με υγεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν παίζεις μόνο με το X50 χωρίς άλλο δεύτερο όργανο μπορεί να υπάρξει θέμα λόγω ότι για να παίξεις το arpegio θα πρέπει να βάλεις ένα synth lead ενώ πχ θα κρατάς πλάτες και αυτό θα χρειαστεί πολύ γρήγορη αλλαγή από combi σε prog και αυτό μπορεί να σε πετάξει ή να σου αφήσει κενά. Γίνεται και με split σε combi αλλά θέλει πολύ γρήγορο χέρι στο on/off του arp... :-\

 

Θα έπρεπε δηλ να υπάρχει άλλο όργανο σαν 2ο να αναλάβει όλο το κομάτι και το X50 να έχει μόνο το κομάτι του arp σε αυτό το μέρος, με ότι συνεπάγεται όμως η χρήση arp ντράμμερ όπως ανέφερα πριν... ένα milsec να σου φύγει πάει σε πέταξε....

 

Κατά τα άλλα το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεις τον σωστό ήχο και το σωστό arp setting το κάνεις save στο σωστό tempo ώστε να είναι αποθηκευμένος ο ήχος να παίζει με arp και αυτό είναι όλο από θέμα τεχνικής άποψης.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αληθεια ειναι πως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οσο νομιζα ;D γιατι ενω ειχα βαλει σε ενα combi τους 3 ηχους που χρειαζομαι (saw, organ, strings), αφου δε μπορω να εχω το arp. λογω tempo, τωρα δε μου φτανουν οι οκταβες για να παιξω το arp.

 

Δυνατοτητα 2ου synth δεν υπαρχει οποτε σαν τελικη λυση, αντι το να το παραλειψω, θα πρεπει να κανω αλλαγη combi. Εχω ηδη σιχαθει να το ακουω και ακομα δεν το οργανωσα στο πως θα το παιζω χαχαχα ✌

 

Για το arp που λες οτι θελει γρηγορο χερι στο on/off, δε μπορουσα να το εχω παντα στο on και να λειτουργει το πληκτρο σαν press/release; Οποτε το παταω να ξεκιναει, οταν το αφηνω να σταματαει, ετσι το σκεφτομουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου