Προς το περιεχόμενο

Bugera V55 - REVIEW


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μολις παρελαβα τον v55 και τον παρκαρα στο προβαδικο. Ειναι λιιγο μεγαλυτερος σε σχεση με τον mv50 που εχω πανω στην πεταλιερα μου, αλλα θα το ξεπερασω. Επισης ειναι πολυ μεγαλυτερος απο την 1x12 καμπινα που εχω για τα live, αλλα απ' οτι φαινεται θα τον βαζω στο πατωμα. 

 

Ειναι ο τριτος, και μεγαλυτερος, bugera που εχω στη συλλογη μου, και προκειται ενισχυτη με αρκετα στιβαρη κατασκευη. Καταλληλη, θα ελεγα, για στραπατσο σε προβες και live.

 

Τον δουλεψα κανα μισαωρο χωρις πεταλια με telecaster. Ο καθαρος ηχος ειναι πολυ ποιοτικοτερος σε σχεση με το mv50 clean, και ειναι και πολυ πολυ πιο δυνατος. Εχει αρκετα ποιοτικο ηχο ωστε με τερμα clean και master volume, να ειναι ευχαριστος ο ηχος και να διατηρει τα χαρακτηριστικα του. Επισης, με τους low gain μαγνητες της tele, με τερμα τα knobs, ο ηχος ισα που σπαει. Εαν γυρισω το vol pot στο 9,5, ο ηχος γινεται crystal clean. Αρα εχει οσο headroom θελω ακομα παραπανω...

 

Το βρωμικο καναλι ειναι αρκετα μετριο. Δυσκολευτηκα να  βρω ηχο που να μου αρεσει. Του λειπουν ψηλομεσαιες συχνοτητες. Με ενα tube screamer θα ειναι μια χαρα, αλλα δεν θα το χρησιμοποιω ετσι και αλλιως.

 

Το eq δεν ειναι τοσο δραστικο οσο θα ηθελα. Παρεμβαινει σχετικα λιγο στον ηχο. Αλλα την κανει τη δουλεια του. Επισης, να αναφερω πως λογω του master volume, μπορει να παιξει μια χαρα σε πολυ χαμηλες εντασεις για σπιτι, ακομα και στην pentode ρυθμιση. Κατι που πχ δεν μπορει να κανει σε καμια περιπτωση ο ac10 μου. 

 

Αποψη μου ειναι πως προκειται για εναν εκπληκτικο ενισχυτη για οσους θελουν δυνατο και ποιοτικο καθαρο καναλι. Για τα 289 που τον αγορασα, δεν υπαρχει κατι που να με πεισει otherwise. 

 

20190125_100823.thumb.jpg.3c3b57f5742956ae670c402fddccdcc2.jpg

 

Μολις κανω προβα, θα ακολουθησει αναλυτικοτερο review και με πεταλια πανω.

 

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημερα δουλεψα με πεταλια τον ενισχυτη σε συνθηκες προβας. Τον ειχα στο καθαρο καναλι με gain 6 και master vol 5. Ο ηχος ειναι πολυ διαφορετικος απ' οτι τον εχω συνηθισει. Σε σχεση με τον MV50 clean, με τον bugera:

1. Ολα τα πεταλια εχουν λιγοτερο gain και εχουν μεγαλυτερη διαυγεια. Εχω πολυ καθαροτερο, πιο "λεπτοκομμενο", με λιγοτερο sustain ηχο, και ελαχιστο feedback. Το τελευταιο ειναι πολυ καλο διοτι στο τελευταιο live δεν μπορουσα να συγκρατησω το feedback σε πολλες περιπτωσεις. 

2. Υπαρχει τεραστια διαφορα στο πως καθαριζει ο ηχος με το vol της κιθαρας. Απο high gain ηχο παω σε σχεδον crystal clean με ενα στριψιμο του pot.

3. Ολα τα πεταλια λειτουργουν υποδειγματικα. Εξαιρετικη πλατφορμα. 

 

Χρειαζεται αρκετη δουλεια για να ρυθμισω ενισχυτη και πεταλια. Επισης πρεπει να βαλω το καταλληλο booster που θα μου παχαινει ελαφρως τον ηχο, και θα μου διδει ενιοτε και low gain ηχους. Νομιζω το καταλληλο πεταλια ειναι το mojo mojo.

 

Θα ακολουθησουν περαιτερω εντυπωσεις απο την μεταβαση αυτη. Σιγουρα ειναι τεραστια η διαφορα σε σχεση με τον vox.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνηθως τετοιους (fender like) ενισχυτες πως πρεπει να τους δουλεψω? Ποιο ειναι το sweet spot τους? Εκει που κανει το breakup απο την προενισχυση, ή απο το master volume? Γενικοτερα, εχω την δυνατοτητα να τον δουλευω στη μιση ενταση στις προβες και σε μεγαλυτερη οταν εχω live.

 

Δεν εχω τον ενισχυτη σπιτι και δεν εχω δυνοτητα ελευθερων δοκιμων.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

 Το βρηκα το "G spot" του ενισχυτη, αλλα θα πρεπει να κανω υπομονη μεχρι το καλοκαιρι για το χαρω, καθως ειναι με τερμα το volume και gain στο 6...

 

Προς το παρον το δουλευω στο 5. Στην ενταση αυτη ακουγεται πιο δυνατα απο τα κεντρικα ηχεια. Αρα ειναι και αψογο μονιτορ με φανταστικο, διαυγη, bright ηχο.

 

Και επι τω εργω:

 

20190216_164041.thumb.jpg.426963130590812dd2475e020d8679df.jpg

Επεξεργασμένο από gkourmoul1
  • Like 3

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου