Προς το περιεχόμενο

Squier Classic Vibe 70s Telecaster Custom - Review


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Yannis Methenitis
Το post επιλέχθηκε από τον Yannis Methenitis.

"Ευχαριστούμε για τα ωραία reviews!"

Στον gkourmoul1 απονεμήθηκε το badge 'Reviewer' και 10 πόντοι συμμετοχής.

 

 

Μετά από το “φιάσκο” της προηγούμενης παραγγελίας (G&L ASAT), όπου ήταν ελαττωματική, προχώρησα στην αγορά της “plan B” κιθάρας, ή αλλιώς της κιθάρας που είχα επόμενη στη λίστα μου. Αυτή τη φορά την παράγγειλα από Νάκα, όπου την τσέκαρα στο κατάστημά τους, πριν την παραλάβω. Είδα αυτά που ήθελα να δω, παρά τα μικροπροβλήματα που είχε, την έβαλα στην θήκη που κρατούσα μαζί μου, και έφυγα με προορισμό την οικία μου…

 

 

1634292171486.thumb.jpg.bd1632e12c81d2b516a56defe4957c25.jpg

1634292171480.thumb.jpg.7ae114445d9faf96cdb41757b8d9a56c.jpg

 

 

Πρώτες εντυπώσεις:

 

Πρόκειται για μια πανέμορφη, πανάλαφρη (γύρω στα 3300γρ), και καλοφτιαγμένη κιθάρα. Έχει άψογο ζύγισμα, εξαιρετικό μανίκι, και all around ήχο. Είχε και τα προβληματάκια της, βέβαια, καθώς ήταν εντελώς ασετάριστη, σε σημείο που δεν θα μπορούσε να παίξει κάποιος. Επίσης, τα τάστα είχαν έντονα κοφτερές άκρες, στην κάτω πλευρά, πρόβλημα που πιθανότατα εμφανίστηκε μετά την κατασκευή της (το παθαίνω συχνά σε άλλες maple neck κιθάρες μου, με την πάροδο του χρόνου). Tα προβλήματα αυτά τα έλυσα μέσα στις πρώτες ώρες που ασχολήθηκα μαζί της. Κατά τα άλλα, είναι άψογη. Καλό leveling στα τάστα, πολύ καλά κομμένο nut, ωραία ποιότητα κατασκευής και πολύ καλοί οι μαγνήτες.  Έχει εξαιρετικό ακουστικό ήχο και μπορώ να πω ότι είναι από τις κιθάρες που θα παίρνω σε πρόβες και λάιβ. Περίμενα να με προβληματίσει το διαφορετικό layout των χειριστηρίων, αλλά λόγω του ότι παίζω και με les paul, μου φάνηκε απολύτως φυσιολογικό. To μόνο που με ξένισε ήταν πως ο 3-way switch είχε φορά από δεξιά προς τα αριστερά, και όχι το συνηθισμένο πάνω-κάτω, αλλά ήταν κάτι που το διόρθωσα εύκολα.

 

1634292171459.jpg.90e237b2eb55b04df50947861cc99137.jpg

 

Ποιότητα κατασκευής:

 

Η Squier έχει τη φήμη περί υψηλής ποιότητας κατασκευής στα ακριβά μοντέλα της, και η συγκεκριμένη classic vibe δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολύ προσεγμένο όργανο, με άριστο φινίρισμα. Το poplar σώμα μοιάζει να είναι φτιαγμένο από δύο κομμάτια, και η ένωσή τους δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή. Το μανίκι μοιάζει πολύ με εκείνο από την Squier 51, όπου δίδει την αίσθηση του στενού και με πάχος μανικιού. Είναι “στιβαρό” και “γεμάτο”, ακριβώς όπως μου αρέσει, κάτι που δεν συμβαίνει στην “αδελφή” 60’s squier, όπου τo μανίκι είναι πιο λεπτό, και ελαφρύ στο χέρι (θεωρητικά, οι διαφορές είναι ελάχιστες, βέβαια). Τα narrow tall τάστα με βολεύουν πάρα πολύ, καθώς βοηθάνε ώστε να μην κολλά το χέρι μου πάνω στο λούστρο της ταστιέρας (κάτι που παθαίνω έντονα στην ταστιέρα της ΜΙΜ telecaster). Αρνητικό σημείο οι κοφτερές άκρες των τάστων, αλλά αυτό πιστεύω ότι οφείλεται πιο πολύ στο maple μπράτσο, στην δουλειά που έχει γίνει στα τάστα. Επίσης, σε μια γωνία του pickguard περισσεύει ένα πολύ μικρό "φύλλο" πλαστικό, το οποίο και αφαίρεσα εύκολα.

 

1634292171493.jpg.b94c64d4c248f0ff37762e6bea889109.jpg

 

 

Και τα περιφερειακά πολύ ποιοτικά. Τα vintage κλειδιά κουρδίσματος έχουν πολύ μαλακή, και ακριβή, λειτουργία (στην 60s είναι σκληρά). Σε συνδυασμό με το καλοκομμένο nut, όπου οι χορδές δεν κολλάνε, βοηθούν την κιθάρα να μην ξεκουρδίζει. Και τα χειριστήρια έχουν πολύ ποιοτική λειτουργία, με μόνη ένσταση την ποιότητα πλαστικού των. Φτηνιάρικη δεν τη λες, αλλά παίζει σημασία που σε les paul type χειριστήρια, έχουμε συνηθίσει σε πιο στιβαρά και φανταχτερά καπάκια. Τέλος, η γέφυρα είναι vintage style με τρία ατσάλινα twangy βαγόνια, η οποία κάνει τη δουλειά της μια χαρά.

 

1634292171431.jpg.f67f6f4d9f253ca63338ea64c39cf9ec.jpg

 

 

Μαγνήτες:

 

Οι μαγνήτες είναι σχεδιασμένοι από τη Fender. Στην θέση neck είναι τοποθετημένος ένας wide range humbucker (μεγαλύτερος σε μέγεθος σε σχέση με έναν κοινό διπλοπήνιο μαγνήτη), και στην γέφυρα υπάρχει ένας τυπικός telecaster μαγνήτης. Και οι δύο είναι alnico 5, με τον neck μετρημένο στα 7,8Κ και τον bridge στα 7,2Κ. Αρκετά hot και οι δύο. Την πιο πολλή ώρα, χθες που την παρέλαβα, την σπατάλησα στο να ρυθμίζω τα ύψη των μαγνητών, και κυρίως του WR. Κατέληξα στο να κατεβάσω αρκετά την μπάσα πλευρά του, ώστε να υπάρχει περισσότερη ευκρίνεια, και ώστε τα (πάρα πολλά)  μπάσα του neck να είναι κοντά στα επίπεδα εκείνων του μονού της γέφυρας. Παρότι, ο neck, χάνει αρκετά σε ευκρίνεια και είναι κάπως dark, ο ήχος τους δένει άψογα με τον έταιρο μαγνήτη. Ίδια χροιά, ίδιο επίπεδο gain. Και η ένταση είναι η ίδια, αλλά λόγω του έντονου compression που έχει ο humbucker, υπάρχει μικρότερο δυναμικό εύρος. Εάν ο μονός φτάνει από το 1 μέχρι το 10, ανάλογα με τον πόσο δυνατά χτυπάμε τη χορδή, ο WR πάει από το 3 στο 8. Και είναι κάτι το αισθητό μόνο σε καθαρό κανάλι.

Ο bridge μαγνήτης είναι πολύ ισορροπημένος, διαυγής και έχει έντονο twang. Διακρίνεται, όμως, για το πόσο “ευγενικός” και “μαλακός” είναι, και σε καμία περίπτωση σκληρός και brutal, όπως άλλοι αντίστοιχοι alnico 5. Δεν μου έχει χαλάσει χατήρι, so far, και με δεδομένο ότι δένει πολύ καλά με τον neck, δύσκολα με βλέπω να τον αντικαθιστώ στην παρούσα φάση (δεν το συνηθίζω να κρατώ μαμά μαγνήτες).

Η μεσαία θέση θυμίζει αρκετά τη μεσαία θέση μιας τυπική telecaster. Εάν είχε λιγότερα μπάσα ο WR, ίσως να ήταν ακόμη καλύτερος  ο ήχος.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο που αξίζει να αναφερθώ, είναι το πόσο καλά καθαρίζει ο ήχος με το κλείσιμο των ποτενσιόμετρων. Θα είναι η μοναδική telecaster που δεν θα βάλω treble bleed. Θυμίζει πολύ το 50s wiring των les paul. Στο 6-7 έχει καθαρίσει εντελώς και στο 2-3 έχει πέσει πολύ χαμηλά και η ένταση, και στους δυο μαγνήτες. Πάρα πολύ βολικό για λάιβ συνθήκες.

Ο ήχος είναι ιδανικός για τζαζ, λόγω του dark διπλού μαγνήτη, μπλουζ, μέχρι και hard rock.

 

 

1634292171499.jpg.f5056e89228d1baf3bfbcf2b3dace7fb.jpg

 

 

Ηχητικά samples:

 

Η ηχογράφηση έγινε με τον Vox MV50 απευθείας (line out) στην κάρτα ήχου.

 

Καθαρός ήχος

tele70 clean.mp3

 

Crunchy ήχος

tele70 dirty.mp3

 

Overdrive

tele70 dirtier.mp3

 

Distortion

tele70 distortion.mp3

 

Clean-up με volume drop

tele70 volume drop.mp3

 

 

Pros and Cons:

 

+ Πανέμορφο look,

+ Εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής,

+ Πολύ ελαφρύ και βολικό όργανο.

 

 

- O neck μαγνήτης (ο οποίος θα μπορούσε να είναι και καλύτερος) είναι δύσκολο να αντικατασταθεί εάν δεν αρέσει σε κάποιον,

- Out of the box δεν μπορείς να παίξεις, καθώς θέλει setup.

 

 

Χαρακτηριστικά:

 

·         Classic Vibe Series

·         Body: Poplar

·         Bolted neck: Maple

·         Fretboard: Maple

·         Neck profile: C

·         Black dot fretboard inlays

·         21 Narrow Tall Frets

·         Scale: 648 mm (25.5")

·         Nut width: 41.9 mm (1.65")

·         Fretboard radius: 241 mm (9.5")

·         Three-ply black pickguard

·         Pickup: 1 Fender Designed Alnico single coil (bridge) and 1 Fender wide-range humbucker (neck)

·         Volume 1 (neck pickup), Volume 2 (bridge pickup), Tone 1 (neck pickup) and Tone 2 (bridge pickup) controls

·         3-Way switch

·         Bone nut

·         3-Saddle vintage-style string-through body Tele bridge

·         Nickel hardware

·         Vintage-Style machine heads

·         Original stringing: NPS .009-.042

·         Colour: 3-Colour Sunburst

 

 

1634292171473.jpg

Επεξεργασμένο από gkourmoul1
  • Like 8

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

. Αρνητικό σημείο οι κοφτερές άκρες των τάστων, αλλά αυτό πιστεύω ότι οφείλεται πιο πολύ στο maple μπράτσο, στην δουλειά που έχει γίνει στα τάστα.

 

Το maple δεν εχει σχεση απλα θενε λιγο στρογγυλεμα με μια λιμα,20 λεπτα δουλεια. Η εκτιμηση μου ειναι οτι οπως και στο 99% των κιθαρων που ερχεται απο πολυ υγρα μερη το μπρατσο "μαζεψε" μολις εφτασε σε ξηροτερα.Δεν υπαρχει περιπτωση να εφυγε απο το εργοστασιο ετσι.

19 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

- O neck μαγνήτης (ο οποίος θα μπορούσε να είναι και καλύτερος) είναι δύσκολο να αντικατασταθεί εάν δεν αρέσει σε κάποιον,

 

μπορει ,και η κιθαρα θα γινει πυραυλος....δυστυχως ομως ο.....αντικαταστατης κανει οσο...... ολοκληρη η κιθαρα 🙁

 

https://www.thomann.de/gr/fender_cunife_wide_range_humb._neck.htm

 

Παντως οι ψευτο WR των Squier ειναι ετη φωτος καλυτεροι απο τους ψευτο WR των MIJ & MIM tele.

 

KIΘΑΡΟΥΚΛΑ!

Να την χαίρεσαι! 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

39 λεπτά πριν, Superfunk είπε

 

Το maple δεν εχει σχεση απλα θενε λιγο στρογγυλεμα με μια λιμα,20 λεπτα δουλεια. Η εκτιμηση μου ειναι οτι οπως και στο 99% των κιθαρων που ερχεται απο πολυ υγρα μερη το μπρατσο "μαζεψε" μολις εφτασε σε ξηροτερα.

Πιστεύω ότι έχει σχέση, διότι μονο οι maple neck κιθάρες μου το παθαίνουν (σχεδόν όλες). Τα λίμαρα όλα τα τάστα και είναι οκ τώρα. Πιστεύω ότι μαζευει το ξύλο και συμβαίνει αυτό.

 

39 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Δεν υπαρχει περιπτωση να εφυγε απο το εργοστασιο ετσι.

Συμφωνώ.

 

Να 'σαι καλά Νικ!

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Πιστεύω ότι έχει σχέση, διότι μονο οι maple neck κιθάρες μου το παθαίνουν (σχεδόν όλες).

 

Μηπως οι μη maple neck εχουν binding?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να πω...μαλλον ετυχε, το εχω δει σε κιθαρες με rw/maple , rw/mahogany ,μονο σε ebony/με οτιδηποτε αλλο ξυλο δεν το εχω δει ποτε οπως φυσικα και σε κιθαρες με binding 

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η g400 που έχω δεν έχει binding, και δεν έχει παρουσιάσει θέμα. Αλλά μια κιθάρα δεν θεωρείται αξιόπιστο δείγμα...

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά, σίγουρα δεν αλλάζω μαγνήτες. Τους ρύθμισα και είναι απόλυτα ισορροπημένοι. Δεν ζητω κάτι περισσότερο από τον neck. Άψογος, καθαρός και διαυγής (μόνο οι μπάσες χορδές υπολοιπονται ευκρίνειας αλλά σε αυτή τη χρηματικη κατηγορια μη τα ζητάμε όλα). Και ο bridge περισσότερο από άψογος. Μου αρέσει πολύ. Δεν νομίζω να μπορεί να ταιριάξει κάποιος άλλος μαγνήτης περισσότερο.

 

Επίσης, παρότι είναι 7,2Κ είναι πολύ πιο hot από έναν αντίστοιχο στα 8,5Κ, και σχεδόν το ίδιο hot με έναν τρίτο που εχω σε άλλη tele στα 12,5K. Πολύ παράξενο πράγμα. 

 

Αύριο θα τη δοκιμάσω και σε πρόβα σε υψηλές εντάσεις, ώστε να δω εάν μικροφωνιζει κλπ. Από θόρυβο, πάντως, είναι εξαιρετική. Εντελώς αθόρυβος ο neck (στην g&l ο humbucker είχε πολύ hum), και ο bridge σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχεση το πολύ υψηλό του output. Και έχω και θέματα με τις γειώσεις στο σπίτι.

 

Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η κιθάρα. Την αγόρασα για το look και για τους διαφορετικούς ήχους που θα μου δίδει. Εν τελει, εκτός από τους βασικούς ήχους που μου δίδει μια tele, μου δίδει και κάποιες από τις δυνατότητες από μια les paul (humbucker και χειρισμός). Κοστίζει 390 ευρώ, και δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα (πολύ) καλό setup. Έχει όλο το πακέτο.

Επεξεργασμένο από gkourmoul1
  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

 

Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η κιθάρα

 

Και που να είχε και τον cunife....

 

 

Στα 56 μου και μετά από 40 χρόνια τελεενασχολησης και 100+ Tele under my belt σου υπογράφω ότι οι 70s custom Tele είναι σαφώς το καλύτερο μοντέλο τελε EVER.

Η δική μου American Original έχει γίνει πλέον σχεδόν η μόνη κιθάρα που παίζω. 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

 

Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η κιθάρα. Την αγόρασα για το look και για τους διαφορετικούς ήχους που θα μου δίδει. Εν τελει, εκτός από τους βασικούς ήχους που μου δίδει μια tele, μου δίδει και κάποιες από τις δυνατότητες από μια les paul (humbucker και χειρισμός). Κοστίζει 390 ευρώ, και δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα (πολύ) καλό setup. Έχει όλο το πακέτο.

Α ρε μπαγασα εγω τη ζαχαρωνα και υποτιθεται με duncan κατω και με προλαβες στη στροφη

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου