Προς το περιεχόμενο

Εμβέλεια ασύρματου μικροφώνου.


dtramp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας με ενδιαφέρει να καλύπτω αθλητικές  διοργανώσεις με ένα ασύρματο μικρόφωνο.

Εχω πάει ένα ασύρματο που μου δινει εμφέρεια 50 μέτρα αλλά οταν έχει κόσμο η εμβέλεια δεν  πάει περισσότερο από 10 μέτρα. Θέλω να καλύτπω αποστάσεις ως και 100 μέτρων ή και παραπάνω από την βάση του μικροφώνου. Υπάρχει  καποια λύση;

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Αν δεις τα specs κάποιου wireless της προκοπής, πχ κάποιου Shure, η εμβέλεια του είναι κοντά στα 100 μέτρα. Βέβαια το κόστος είναι κοντά στα 500 ευρώ και ανεβαίνει. 

Οπότε αυτό που έχεις, αν λέει 50 μέτρα και κουτσά- στραβά σου δίνει 10 είναι μέχρι εκεί. Δεν έχει παραπάνω. Προσωπικά δεν ξέρω λύση για αυτό το θέμα και αμφιβάλω ότι υπάρχει.

Η λύση (δυστυχώς) είναι ένα καλύτερο wireless με μεγαλύτερη εμβέλεια- και με ψάξιμο στα specs (να έχει αυτή την εμβέλεια) γιατί τα 100 μέτρα (και με εμπόδια να παρεμβάλλονται) είναι δύσκολη περίπτωση.

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
14 λεπτά πριν, dtramp είπε

Εναλλακτική λύση υπάρχει;

Πολύ φοβάμαι πώς όχι. Ελπίζω να δει το thread κάποιος ηχολήπτης μπας και του έχει τύχει και γνωρίζει κάποια "πατέντα"- αν και το θεωρώ απίθανο.

 

Παράλληλα, έριξα μια ματιά σε διάφορα wireless (audio technica, shure) και το μεγαλύτερο range που είδα ήταν τα 100 μέτρα, αλλά με την υποσημείωση ότι πιάνουν αυτήν την εμβέλεια αν δεν παρεμβάλλονται εμπόδια. Οπότε ακόμα αν πάρεις κάποιο τέτοιο wireless, τα 100+ μέτρα που θες και στις συνθήκες που θες να δουλέψεις, είναι δύσκολη περίπτωση. 

 

Το μόνο άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι αν μπορείς να έρθεις σε επαφή με κάποιον τεχνικό τηλεοπτικού καναλιού- που καλύπτουν αθλητικές μεταδόσεις και δουλεύουν με ασύρματα μικρόφωνα σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτοί όλο και κάτι περισσότερο θα ξέρουν. 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολοι οι ηχολήπτες που συνεργάζομαι σε εκδηλώσεις χρησιμοποιούν κεραίες μεγάλες σε ξεχωριστά stand.

 

Δες στο link  https://www.soundtech.co.uk/akg/news/akg-antenna-system-overview μήπως σε βοηθήσει.

 

Και ένα άρθρο με κανόνες τοποθέτησης των εξτρά κεραιών. https://www.shure.com/en-US/performance-production/louder/five-golden-rules-wireless-audio-antenna-placement

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Αν κοίταζες αυτά που σου πρότεινε ο @Vale Rossi θα έβλεπες πως υπάρχουν κεραίες εναλλακτικές. Μονο που κοστίζουν τα τριπλάσια απο το μικρόφωνο σου και δεν σου λύνουν το πρόβλημα του κόσμου.

Σου συστήνω να ακολουθήσεις κοινές πρακτικές και να τοποθετείς όσο πιο ψηλά μπορείς την κεραία για να αποφεύγεις τις διακοπές απο τον κόσμο ενδιάμεσα, όπως στην εικόνα παρακάτω.

 

AKG_Wireless_Slide-w1080.jpg

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ αρχήν να ευχαριστήσω για την προθυμία σας να βοηθήσετε.

Κάνω μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου και  μπασκετ και στο τελος του αγώνα πηγαίνει ο ρεπορτερ με το  μικρόφωνο να παρει δηλώσεις live απο παίχτες και προπονητές και εκείνη την ώρα γίνεται χαμός μέσα στον αγωνιστικό χώρο (εννοείται από τους νικητές).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου