Προς το περιεχόμενο

Rode NT1


musicbill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο Forum!

Ηθελα να ρωτησω μηπως ξερει καποιος για το Rode NT1 αν εχει καποια προστασια οταν παιρνει πολλα DB (δηλ.αν καποιος φωναζει κοντα στη καψα) γιατι το δικο μου κλεινει! συμβαινει και σε αλλους αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι οντως γιατι το ανοιξα και ειχε υγρασια στην καψα,επειδή μολις το πηρα και το δοκιμαζα.δηλ,ειναι φυσιολογικο αυτο?

Επεξεργασμένο από musicbill
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Γενικά ακόμη και σε πολύ ακριβά μικρόφωνα η υγρασία είναι μεγάλο πρόβλημα. Γι αυτό τα μικρόφωνα όταν τελειώνουμε την ηχογράφηση καλό είναι να ξαναμπαίνουν στη θήκη τους κι όταν χρησιμοποιούνται να μπαίνει μπροστά pop-up filter. 

 

Τώρα αν έχει ξεκινήσει να σου κάνει προβλήματα η κάψα με την υγρασία, πιθανότατα θα το καταβαίνεις και στον ήχο του μικροφώνου που θα έχει θολώσει κι αν το ανοίξεις η κάψα θα έχει εμφανή φθορά. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατα τη γνώμη μου είναι -όταν μπορέσεις οικονομικά- να αγοράσεις κάποια aftermarket κάψα και να του κάνεις έτσι ένα σοβαρό upgrade.

YΓ: Από ένα μικρό search στο gearspace φαίνεται όντως ότι τα συγκεκριμένα μικρόφωνα πάσχουν από ελλατωματικές κάψες. Οπότε η συμβουλή παραμένει. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί κάψα και τότε καλύτερα να μην ξαναγοράσεις την ίδια απ τη Rode (γιατί υπάρχουν τύποι που την ξαναπάτησαν) αλλά να πάς σε κάποια aftermarket Κινέζικη κόπια Neumann, που πλέον είναι αξιοπρεπέστατες.

 

Επεξεργασμένο από kpeyos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα kpeyos! εννοεις απο το microphone-parts.com?ναι αλλα δεν θα ειναι πια ενα budget μικροφωνο...παει μακρια η βαλιτσα!

 
 

μαλλον επρεπε να παρω καποιο AKG μια και καλη!σ ευχαριστω πολυ kpeyos!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου