Προς το περιεχόμενο

Κουφωτή κιθάρα...Ποια και γιατι?


Lukather

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν θα ήθελα στο άμεσο μέλλον να αγοράσω μια κουφωτή κιθάρα, ώστε να μπορέσω να πιάσω εκείνο το jazzy-bluesy ήχο και να δοκιμάσω διάφορα πράγματα. Σκέφτηκα να χτυπήσω μια Epiphone,  καθώς οι Gibson πέρα του άπιαστου της τιμής για τέτοιο project απ'ότι εχω ακούσει δεν αξίζουν τόσα λεφτά.

 

Σκεφτόμουν αρχικά για αυτήν

http://www.thomann.de/gr/epiphone_emperor_ii_joe_pass_16_nt.htm

 

αλλά τελευταία συνεχώς μου τραβάει την προσοχή τούτη

http://www.thomann.de/gr/epiphone_sheraton_ii_n.htm

 

Ωστόσο, έχοντας μηδενική εμπειρία πάνω στις κουφωτές, θα ήθελα κάποιος που ξέρει πιο πολλά να με καθοδηγήσει κάπως, ώστε να ξέρω περίπου που βαδίζω. Το budget  μου κυμαίνεται εκεί γύρω, δηλαδή 600-700 ευρώ.

Στον Τόμαν έχει πολλύ πιο φθηνές Gretch κουφωτές, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι τόσο jazzy αλλα πιο πολυ rock'n'roll φάση.

 

Για πείτε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Οι δυο κιθαρες που λινκαρες ειναι εντελως διαφορετικες μεταξυ τους.

Η JP ειναι full hollow body & εχει παχυτερο σωμα και ειναι ουσιαστικα μια κλασσικη ηλεκτρικη arched top "τζαζοκιθαρα" (τυπου ES175) με περιορισμενο sustain & "καθαρη" και γρηγορη νοτα.

Eιναι καλυτερη για καθαρο ηχο και λογικες εντασεις γιατι σε υψηλες εντασεις και με distortion εχει feedback

 

Η Sheraton ειναι μια semi hollow body σε στυλ ES335 και μπορει να χρησιμοποιηθει για ολα τα ειδη μουσικης ενω δεν χαμπαριαζει απο εντασεις & distortion.Επισης εχει περισσοτερο sustain απο μια full hollowbody (αλλα λιγοτερο απο μια solid body τυπου Les Paul)

 

Και οι δυο ειναι αξιοπρεπεστατες για τα λεφτα τους και βεβαια οπως ολες οι ηλεκτρικες κιθαρες μπορουν να απογειωθουν με καλυτερους μαγνητες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξεκινα με αυτους που ηδη εχουν πανω και αν δεν σου αρεσουν τα ξαναλεμε ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ούτως η αλλως δεν θα τους αλλαζα αμεσα, θεωρω ότι με αμεση αλλαγη χανεται το νοημα. Απλα επειδη δεν κατεχω τις κουφωτες, τι πρεπει να προσεξω? Γιατι καλες αυτες οπως ειπαμε, αλλα μπορει να περασει μπροστα απο τα ματια μου καποια ευκαιρια και να την χασω επειδη δεν θα ξερω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω έχω την Joe Pass και έιμαι πολυ ευχαριστημένος συναρτηση των χρημάτων που έδωσα και σαν αναβαθμιση σκεφτομαι και γω για αλλαγή μαγνήτη τον neck γιατι τον αλλο ουτε που τον χρισιμοποιω καθόλου ...Και σκέφτομαι να βάλω τον 57' τις gibson που αν δεν κάνω λάθος εχουν και οι ES 175. Ειναι λίγο ακριβος βεβαια αλλα με λίγη οικονομία όλα γινονται. Δεν ξέρω αν συμφωνούνε και οι αλλοι αλλα αν υπάρχει και αλλη πρόταση θα με ενδιέφερε να την ακούσω και γώ γιατι όσο αφορά τα "τεχνικά" δεν είμαι και πολύ γνώστης...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα απ' όλα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις hollowbody ή semi-hollowbody. Ηχητικά, οι δύο τύποι κιθάρας είναι ακριβώς όπως λέει ο Superfunk.

 

Για hollowbody: Εγώ έχω την Joe Pass και είμαι ευχαριστημένος από όλα εκτός από τους μαγνήτες οι οποίοι είναι ΠΟΛΥ μουντοί και κομπρεσαρισμένοι (βέβαια η μουντίλα δεν είναι πάντα κάτι κακό, μερικοί την επιδιώκουν!!!). Τους άλλαξα με PAF της Seymour Duncan και η κιθάρα ξεμπούκωσε εντελώς! Εναλλακτική επιλογή: Hagstrom HJ-500/HJ-600 (δες http://www.noiz.gr/index.php?topic=153820.0).

 

Για semi-hollowbody: Η Sheraton είναι στάνταρ επιλογή και είναι μάλλον απίθανο να την πατήσεις. Εναλλακτική επιλογή: Hagstrom Viking (δες http://www.noiz.gr/index.php?topic=152868.0).

 

Σκέφτηκα να χτυπήσω μια Epiphone,  καθώς οι Gibson πέρα του άπιαστου της τιμής για τέτοιο project απ'ότι εχω ακούσει δεν αξίζουν τόσα λεφτά.

Βασικά σκέφτηκες να χτυπήσεις μία Epiphone επειδή δεν διαθέτεις τα χρήματα που απαιτούνται για μία Gibson. Αν διέθετες τα χρήματα, μπορεί και να σε έπιανε μία φαγούρα, αξίζουν-δεν αξίζουν τα λεφτά τους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν καταλαβες. Αυτο που εννοω είναι ότι δεν θελω να διαθεσω τόσα πολλά λεφτά για ένα εγχείρημα που δεν θα είναι ο βασικος τρόπος που παιζω, απλά ένας πειραματισμός. Τα λεφτά τα διαθέτω, αλλά είμαι 90% σίγουρος ότι αν είναι να πάρεις Gibson καινουρια, η τιμη δεν αντικατοπτριζεται στην ποιοτητα.Για μοντελα πριν το 92, μαλλον αυτο που λεω δεν ισχυει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου