Προς το περιεχόμενο

Έχει βάλει κανείς Phenom ?


haryy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχω προσωπική εμπειρία οπότε μπορείς και να μη βασιστείς απόλυτα σε αυτό το post... ;D :P

 

Πάντως τα πρώτα τεστ από μεγάλα hardware sites στους Phenom δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά. Στα benchmarks οι επιδόσεις τους είναι απλά καλές (όχι τίποτα φοβερό), στο overclocking δεν έχουν πολύ ψωμί και ούτε σε θέματα κατανάλωσης και θερμικής απόδοσης έδειξαν ιδιαίτερα προσόντα. Σε απευθείας συγκρίσεις με τετραπύρηνους Intel, οι Phenom ήταν σε παρόμοια επίπεδα απόδοσης και έχαναν στα σημεία.

 

Το θέμα είναι ότι οι Intel των συγκριτικών ήταν Quad 6600 (γενιάς Conroe) και οσονούπω βγαίνουν οι νέοι Quad της Intel με αυξημένη L2 cache και αρχιτεκτονική 45nm (οι λεγόμενοι Penryn) οπότε η μικρή ψαλίδα ίσως αυξηθεί.

 

Και πάλι, όλα αυτά είναι συμπεράσματα από reviews και πρόχειρα tests και όχι προσωπικές εμπειρίες. Πάντως όλα τα reviews συμφωνούν στα συμπεράσματά τους...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι ευχαριστημένος πάντως από τον q6600. :-\

Mπορεί σε απόλυτα μουσική χρήση να είναι the best αλλά σε multitasking με έχει απογοητεύσει..πλήρως.

Για αυτό κοιτάω προς την παλιά καλή γνώριμη AMD και ας πηγαίνει λίγο πιο αργά. Mόλις σετάρισα ένα 3800 Χ2 και παρότι είναι παλιό μηχάνημα, ανέβασα...αδρεναλίνη. Πύραυλος. Οπότε μάλλον με βλέπω προς την AMD.

 

 

Κάποιος που να δουλεύει ήδη Phenom?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να σε προλάβω, αυτό συμβαίνει γιατί η AMD εδώ και χρόνια ενσωματώνει στους επεξεργαστές της ένα memory controller και με αυτό τον τρόπο το σύστημα εκμεταλλεύεται καλύτερα τη RAM. Γι' αυτό οι AMD είναι πιο άνετοι, πιο "αεράτοι" σε καθημερινές εργασίες. Μπορεί να είναι πιο αδύναμοι σε ωμή επεξεργστική ισχύ αλλά δίνουν την αίσθηση ότι τραβάνε παραπάνω.

 

Το παραπάνω τέχνασμα δουλεύει τόσο καλά που η Intel το έχει ήδη αντιγράψει και θα το δούμε λίαν συντόμως και στους δικούς της επεξεργαστές... ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, οι Penryn είναι ουσιαστικά βελτιωμένες εκδόσεις των Conroe στα 45nm, με περισσότερη L2 cache και σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν και μεγαλύτερο FSB. Ίδια πλατφόρμα με τους Conroe δηλαδή (πλατφόρμα Core) άρα δεν θα έχουν ενσωματωμένο memory controller.

Οι πληροφορίες όμως λένε ότι η γενιά επεξεργστών αμέσως μετά τους Penryn με την ονομασία Nehalem θα έχουν το περιβόητο controller μαζί με γενικότερες ριζικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική τους. Λέγεται ότι θα μας έρθουν τους τελευταίους μήνες του 2008.

 

Επίσης, μια λεπτομέρεια που ίσως αξίζει αναφοράς. Οι τετραπύρηνοι της σειράς Penryn (αλλά και οι απερχόμενοι της σειράς Conroe) είναι ουσιαστικά δύο διπύρηνοι τοποθετημένοι στην ίδια πλακέτα και αυτό θα αλλάξει όταν βγουν οι Nehalem οι οποίοι θα είναι native quad-core, δηλαδή με τέσσερις αυτόνομους πυρήνες στην πλακέτα.

Αντιθέτως, οι Phenom είναι η πρώτη σειρά τετραπύρηνων επεξεργαστών που είναι native quad-core και θα έπρεπε να έχουν προβάδισμα έναντι των τωρινών τετραπύρηνων Intel αλλά προφανώς η Intel έκανε πολύ καλή δουλειά όταν σχεδίαζε τους πυρήνες Core... 8)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλχημιστή μου όταν βγούν αυτοί, το ξανασυζητάμε.

Προς το παρόν, μετά την κουβέντα μας έκανα μια έρευνα και είδα ότι οι Phenom είναι μάλλον..Phenomενικά  επεξεργαστές παρά επεξεργαστές φαινόμενο.

 

Με πλήρη συνείδηση λοιπόν των όσων λέω  ;D, αύριο πάω για athlon 6400 Χ2 για να ξαναβρώ λίγο την..ψυχική μου υγεία.

 

 

Υγ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι ο athlon είναι καλύτερος του Q6600 προς Θεού, απλά για τον τρόπο που δουλεύω εγώ ένα computer, οι athlon μου προσφέρουν απλώς πιο γρήγορη ροή στο multitasking.Για μένα αυτό είναι κρίσιμης σημασίας γιατί η απόκριση σε κάθε κλικ είναι άμεση και όταν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα και η ταχύτητα απόκρισης δεν πέφτει, τότε αυτό είναι όλα τα λεφτα.That's all.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Very nice φίλε harry. Σαφώς και αν σε βολεύει να έχεις τα πλεονεκτήματα ενός Athlon θα πρέπει να τον αγοράσεις asap, άλλωστε είναι και αρκετά καλή ευκαιρία στις τιμές που παίζουν πλέον.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα στις αναζητήσεις σου, αν χρειαστείς κάτι άλλο είμαι right behind you! ;)

 

Υ.Γ. Στο είπα, οι Phenom είναι ελαφρώς φούσκα... ;D

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks για το guidance. Θα ρεπορτάρω μόλις σετάρω τα εργαλεία.

 

Υγ.Εννοείται ότι πωλούνται οι α) Intel Q6600 b) Abit IP35 pro. Όποιος ενδιαφέρεται μου λέει. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως κάνοντας αναβάθμιση του παλιού μου επεξεργαστή πήρα έναν Athlon X2 4800+

πό τον οποίο έχω μείνει ομολογουμένως εξαιρετικά ικανοποιημένος.

 

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ Intel αλλά αυτό μόνο που ξέρω είναι ότι μπορώ να έχω ανοικτά

καμιά 15αριά plug-ins (βάθη waves  κυρίως που είναι και πολύ βαριά) καθώς και 4-5 VST

instrumets (3xKorg M1, XNL, buttery) και η CPU βρίσκεται στο 50-60% max.

 

Εννοείται βέβαια ότι πλάι σιγοντάρουν 2GB RAM που τρέχουν στα 800MHz.

Σε κάθε περίπτωση πάντως για τα 80 ευρώ που έδωσα την θεωρώ ιδιαίτερα

πετυχημένη αγορά. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου