Προς το περιεχόμενο

ASIO Για Όλους !


CubMaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή έκανα ένα search στο φόρουμ και δεν βρήκα τίποτα, σκέφτηκα να σας γράψω για ένα πολύτιμο εργαλείο. Eίναι οι ASIO4ALL drivers , http://www.asio4all.com/.

Είναι ένα project που το θυμάμαι από το 2000, αλλά που δεν είχε και τόσο καλά αποτελέσματα τότε. Τι κάνει : απλά δίνει 4ms latency σε κάρτες ήχου χωρίς δικούς τους Asio. Τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον καταπληκτικά, ενώ μπορούν να φανούν χρήσιμοι και εκεί όπου δεν τρέχουν καλά οι εταιρικοί ASIO. Όσοι λοιπόν έχετε κάρτα onboard ή γενικά χωρίς ASIO και θέλετε να δείτε τη γλύκα του low latency, προσέλθετε ! Η τελευταία έκδοση Jan 2008  δουλεύει παντού χωρίς προβλήματα.

Υ.Γ. : Το καλύτερο είναι όταν κοιτάς στο Cubase το "Clock Source" λέει "Big Ben" !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι περισσότεροι στο noiz έχουμε κάρτες ήχου με τους δικούς τους ASIO drivers, οπότε η πληροφορία δεν είναι και πολύ χρήσιμη. Απ' την άλλη, νομίζω ότι είσαι υπερ του δέοντος ενθουσιώδης όταν λες ότι "τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά" ή ότι "δουλεύουν παντού χωρίς προβλήματα". Αυτά τα λέει ο τυπάκος που έχει φτιάξει τους drivers, αλλά μόλις προχθές είχα (άλλη) μία ευκαιρία να διαπιστώσω ότι δεν ισχύουν, καθότι έβαλα τους drivers σε ένα επιτραπέζιο pc με vista και τίποτε δε λειτουργούσε σωστά.

 

Η δε δήλωσή σου ότι "εκεί όπου δεν τρέχουν καλά οι εταιρικοί ASIO" είναι άκυρη. Οι εταιρικοί ASIO είναι πάντοτε (χωρίς καμία εξαίρεση) πολύ πιο κατάλληλοι για την κάρτα ήχου από οτιδήποτε άλλο - οπότε το Asio4All είναι χρήσιμο ΜΟΝΟ για κάρτες ήχου που δεν έχουν εταιρικούς drivers που να υποστηρίζουν ASIO.

 

Νομίζω ότι μέρος της παρεξήγησης είναι και ο τίτλος του thread: επέλεξες να μεταφράσεις το Asio4All σαν "ASIO για όλους", κάπως... συνδικαλιστικά θα έλεγα, σε στυλ "δώστε ASIO στο λαό". Η σωστή μετάφραση είναι βέβαια "Asio για όλες (τις κάρτες ήχου, εννοείται). Περί αυτού πρόκειται.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενδιαφερουσα η πληροφορια και ενδιαφερουσα επισης και η απαντηση.

 

οσο αφορα τον τιτλο παντως, ας προσπαθουμε ολοι για σωστους τιτλους θεματος ωστε να μη χανεται χρονος κλικαροντας σε κατι που τελικα δε μας ενδιαφερει, αλλα επισης να βρισκονται ευκολα οταν κανουμε αναζητηση

 

ο συγκεκριμενος τιτλος ειναι πολυ καλυτερος απο αλλους οπως "Ισιμπασι", "ηχος στην κιθαρα" κλπ κατα τη γνωμη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από αυτά μάλλον δεν έψαξες και ΚΑΘΟΛΟΥ στο φορου. Όταν κάποιος αναφέρει πρόβλημα με την κάρτα του και ιδίως πρόβλημα καθυστέρησης, πάντα κάποιος θα κάνει λόγω για asio4all.

 

Όσο για τον τίτλο, όντως σε σχέση με άλλους μια χαρά είναι!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περίεργο που δεν έβγαλε τίποτα το search γιατί έχει θιχτεί πολλάκις. Πάντα κάνουμε κλικ στο μικρό μεγεθυντικό φακό δίπλα στο κουτάκι για την αναλυτική αναζήτηση.

 

Εν τω μεταξύ να ρωτήσω αν αληθεύει κάτι που μου είπε ένας γνωστός: ότι αν πχ. έχεις δυο κάρτες ήχου με 2 εισόδους η καθεμιά και τις έχεις συνδέσει με USB και είναι ανοιχτές ταυτόχρονα και οι δυο, ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις τέσσερις εισόδους, με το Asio4All να βοηθάει στο να τις δηλώσεις και τις 4 σαν ins ανεξάρτητα πχ. στο Ableton. Δεν είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω ακόμη, ίσως δουλεύει... θα ήταν πολύ χρήσιμο.

 

Αν και το Asio4All πολλές φορές ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται και απλά υπάρχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή, μπαίνει στη μέση και κάνει μπάχαλο buffers, latencies κλπ (όπως πχ. στο Sonar).  >:(

 

 

Α, και το καλύτερο δεν είναι το εικονίδιο Big Ben, είναι το εικονίδιο του Bush για τα simple settings και το εικονίδιο του... Αινστάιν για τα advanced.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι εταιρικοί ASIO είναι πάντοτε (χωρίς καμία εξαίρεση) πολύ πιο κατάλληλοι για την κάρτα ήχου από οτιδήποτε άλλο - οπότε το Asio4All είναι χρήσιμο ΜΟΝΟ για κάρτες ήχου που δεν έχουν εταιρικούς drivers που να υποστηρίζουν ASIO

 

Μην το λες μην το λες... :-[ Για όλες εκτός από τη Mackie Spike της οποίας ο Asio Driver δεν έχει ενσωματωμένο εργαλείο μείωσης του latency κάτω από 21ms.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το έχω κάνει, ισχύει, αλλά δεν δούλεψε απροβλημάτιστα. Μάλιστα η cpu έφτανε στο θεό, κλικς, χρατς, χρουτς και άλλα ωραία, μαζί με ένα ωραίο κρασάρισμα, ήταν οι εμπειρία μου από μια φορά μ\που το έκανα. Ήταν στο tractor 2.1 αν έχει να πει τπτ σε σύστημα p4 3ghz, 2giga ram, που το ίδιο σύστημα τρέχει απροβλημάτιστα πολύ απαιτητικότερα projects, οπότε δε νομίζω να στέρεψε από δύναμη! Οι κάρτες ήταν μια Tapcolink usb και η mackie onyx satelite (μια προσπάθεια να δω αν θα κρατήσω την ταπκο). Ίσως να έφταιγε ότι η μια ήταν usb και η άλλη firewire.

 

Το bigben είναι αυτό πυ σου λέει για τον χρονισμό του συστήματος (το ποιο θα είναι το clock του) και δεν νομίζω να έχει σχέση με τις ρυθμίσεις του asio4ll

 

*tasso είσαι σίγουρος γιαυτό; Στη δικιά μου mackie (άλλο μοντέλο όμως) δεν έχει τέτοιο πρόβλημα!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

*tasso είσαι σίγουρος γιαυτό; Στη δικιά μου mackie (άλλο μοντέλο όμως) δεν έχει τέτοιο πρόβλημα!

 

Έχω την Mackie Spike και την Mackie Onyx Sat. Στη δεύτερη δεν το κάνει όχι αλλά στη Spike το control Panel δεν αναφέρει καν νούμερα σε milliseconds, παρά ενδείξεις όπως Low, Lower, Lowest, όπου Lowest είναι 21ms... Μόνο με τον Asio4All δουλεύει σε Latency κάτω από 10.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παντως εξακολουθω να εχω προβληματα με την USB καρτα μου παρ' ολο που χρησιμοποιησα και τους εταιρικους ASIO drivers αλλα και το ASIO 4ALL.

 

Βρηκα ομως αυτους τους ASIO drivers που ειναι φτιαγμενοι ειδικα για USB καρτες ηχου, και (απ' οτι λεει ο κατασκευαστης) δουλευει αψογα.

http://www.usb-audio.com/

 

Τους εχει κανεις?  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου