Προς το περιεχόμενο

Έρωτηση για hiphop production στο ableton live 7


edessaios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά προσπαθώ να κάνω μια hiphop παραγωγή και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Είμαι ακόμη στην βάση της δημιουργίας και έχω πάρει lounge κομμάτι το οποίο το έχω κάνει chop και midi assign στα πλήκτρα μου.Το θέμα είναι ότι τα samples παίζονται όση διάρκεια πατάω εγώ εκάστοτε πλήκτρο και όχι όλο.Δηλαδή αν το κάθε κομμάτι είναι 2 δευτερα και εγώ το πατήσω ένα δεν παίζεται όλο.Πως το αλλάζω αυτό?

Επίσης για drums έχω φτιάξει ένα pattern,με το impulse και δικά μου δείγματα(δεν ξέρω αν τα χω βάλει και σωστά) ικανοποιητικό θα έλεγα χωρίς να ναι τίποτα το ιδιαίτερο.Τι αλλαγές θα μπορούσα να κάνω μέσα στο κομμάτι ώστε να μην ακούγονται μονότονα?Το pattern το βρήκα σε ένα video στο youtube και τώρα πρέπει να κάνω και τίποτα fills ή τίποτα αλλαγές.Τι προτείνετε?

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε! ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προτείνω αν είσαι νέος στο ableton να σκεφτείς λίγο τη λύση fl studio.Νομιζω οτι χρησιμοποιείται περισσότερο σε ηλεκτρονική κ χιπχοπ μουσικη αυτό μαζί με το reason.

 

Το fl studio εχει πολλά βοηθήματα για τον ευκολο προγραμματισμό λούπας κ το παίξιμο των samples με πολλούς κ διάφορους τρόπους.Υπάρχουν βίντεο βοήθειας κ ολόκληρο βιβλίο μάνουλ εκτός της βοήθειας(help file εννοώ) που παρέχει στο σετάπ.Θα βρεις τις απαντήσεις για όλα τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν εκεί.Χρονια με το χιπχοπ κ γώ στο fruityloops 2.7 ξεκίνησα.Σκέψου προιστορία........:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω να το δοκιμάσω εγώ για να σου πω αλλα θα σου δώσω μια ιδέα.

Δοκίμασε να ανεβάσεις το release του κάθε sample στο τέρμα και μου φαίνεται πως θα παίζει μέχρι τέλους.

Nothing is said that has not been said before...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ έγινε με το sample αν και τώρα με δυσκολεύει λίγο το chop καθώς δεν ξέρω πως κόβεις το δείγμα στα σημεία που θέλω.Γίνεται κάπως με τα markers αλλά δεν κατάλαβα πως ακριβώς.Και παραμένει το άλλο ερώτηαμ με τα drums.Επίσης για bass θέλει να γράψω καμοιά ιδαίτερή φράση ή αρκεί κάτι απλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο απλό δεν γίνεται ρε φίλος...

Κοιτάς το waveform του κάθε chop και τοποθετείς το αριστερό και δεξί marker στα σημεία που θέλεις.

RTFM (Read The Fucking Manual) !

Όσο για τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου για το πως να είναι το drumloop ή το μπάσο αυτό εσύ θα το κρίνεις. Άκουσε τραγούδια που μοιάζουν στο στυλάκι που θέλεις και πάρε ίδέες και "έμπνευση" από εκεί. Επίσης υπάρχει και ο χώρος των clips στο forum όπου μπορείς να ανεβάσεις το δημιούργημα σου και να πάρεις γνώμες από τους υπόλοιπους χρήστες.

Nothing is said that has not been said before...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου