Προς το περιεχόμενο

Condensers σε πρόβα.......!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν..... είπα να ανοίξω νέο thread γιατί πιθανώς το θέμα να ενδιαφέρει και άλλους, καθώς κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ σημαντικό... Θυμάστε πριν κάποιες μέρες που κάτι ανέφερα για πυκνωτικά μικρόφωνα σε πρόβα/live και πέσατε να με φάτε γιατί θα μικροφωνίζουν, θα βγάζουν θόρυβο κλπ κλπ κλπ; Λοιπόν χθές είχα 4 ώρες πρόβα και τραγούδισα με το AKG c535eb. Τραγουδίσαμε από τραγούδια με χαμηλή (σε ένταση) και γλυκειά φωνή μέχρι πιο δυνατά κομμάτια (δεδομένης της φωνής μου δυνατά κομμάτια είναι για παράδειγμα τα κομμάτια των Muse, γιατί δε βγαίνει γρέζι με τίποτα....). Το αποτέλεσμα ήταν Τ Ε Λ Ε Ι Ο. Κατ'αρχάς, λόγω του πιο δυνατού σήματος, δε χρειάστηκε να έχουμε στο φουλ ούτε την ενίσχυση στην κονσόλα, ούτε τα monitors, ούτε τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι έπιανα το μικρόφωνο στο χέρι, περπάταγα γύρω γύρω, έκανα Ο,ΤΙ ήθελα και δεν είχαμε ούτε θόρυβο, ούτε σφυρίγματα, ούτε τίποτα. Σε επίπεδο που δεν το πίστευα!! Επιπλέον, οι δυναμικές στη φωνή μου ακούγονταν πολύ καλύτερα απ'ότι με τα δυναμικά. Μπορούσα να τραγουδήσω είτε πολύ δυνατά είτε πολύ σιγά και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου καλό (με ελάχιστο reverb πάνω στη φωνή). Και τέλος, φυσικά, φεύγοντας από την πρόβα ο λαιμός μου ήταν τόσο ξεκούραστος όσο όταν έφτασα στο studio! Εννοείται όλα αυτά χωρίς κανέναν ηχολήπτη πεσμένο πάνω στα faders, ρυθμίσαμε τις εντάσεις 5 λεπτά στην αρχή και μετά ούτε που τα ακουμπήσαμε ξανά.

 

Αυτά τα ολίγα, όσοι τα φοβάστε δοκιμάστε τα, γιατί πολλά ακούγονται αλλά πολύ λιγότερα ισχύουν ;) Δε λέω ότι θα σας βολέψουν όλους, αλλά αυτά που ακούγονται για το feedback είναι υπερβολές. Το πίστευα από πριν (δεδομένου του τι έχω διαβάσει και αλλού επί του θέματος) απλά τώρα το είδα να συμβαίνει κιόλας. Και επαναλαμβάνω ότι το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε. Καλύτερος ήχος και ΠΟΛΥ πιο "ασφαλής" απ'ότι με τα δυναμικά, λόγω της μικρότερης ενίσχυσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:) Πολύ χαίρομαι που τα πήγες τόσο καλά με το πυκνωτικό μικρόφωνο!

 

Έχω ακούσει ότι το πυκνωτικό μικρόφωνο πιάνει εύκολα τις αντανακλάσεις των ήχων του δωματίου σε αντίθεση με το δυναμικό μικρόφωνο που είναι λίγο πιο αναίσθητο σε αυτό το θέμα. Ίσως ο χώρος που κάνατε την πρόβα να είχε  ηχομόνωση και να αποφεύχθηκε κάτι τέτοιο.

 

Δεν ακουγόταν όμως πολύ έντονα το "π" για παράδειγμα; Φαίνεσαι πολύ ενθουσιασμένος, εμείς δεν έχουμε καθόλου πυκνωτικά λες να δοκιμάσουμε και για live?

 

 

Υ.Γ Παίζεται Muse!!!

 

 

www.travelforum.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε προβες δουλεύω με 3 πυκνωτικά για διαφορες καταστάσεις, το καθενα με διαφορετικο αποτέλεσμα

 

1-joemeek jm47  καλο αμα το εχεις ακίνητο

2-Bluε 8-ball  αρπαζει αμεσως οτι βρει μπροστά του.καλο για δυνατές πηγές μόνο

3-Rode M3  απιστευτη λειτουργια. νομιζεις πως ειναι sm57 .ελαχιστες διαρροες

 

καλο ειναι πιστευω να εχεις 2-3 πυκνωτικα μεσα στο χαος των δυναμικών

 

 

 

κ τελος, αμα ολοι ειναι με πυκνωτικα οι εντασεις τοτε ειναι ανθρώπινες ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου