Προς το περιεχόμενο

V-drums software


ex-nspanoud

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.

Αγόρασα πρόσφατα ηλεκτρονικά τύμπανα (rolans td-4) και ενδιαφέρομαι για λογισμικά που να ικανοποιούν τα παρακάτω:

1) να είναι σαν το guitar rig που έχουν οι κιθαρίστες, δηλαδή να μπορώ να συνδέσω τα τύμπανα με τον υπολογιστή και να χρησιμοποιώ έξτρα ήχους πέρα από αυτούς που περιέχει ο εγκέφαλος.

2) να μπορώ να ηχογραφήσω και μετά να διορθώσω τα λάθη μου. Αν γίνεται να αναλύει αυτά που παίζω σε αξίες.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Νικος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

 

Για αυτό που ζητάς υπάρχουν πολλά προγράμματα. Εξαρτάται φυσικά και από το τι υπολογιστή χρησιμοποιείς (PC ή MAC).

Όλη η διαδικασία που ζητάς είναι MIDI connection με τον υπολογιστή σου. Θα χρειαστείς σίγουρα κάρτα ήχου με MIDI IN μιας και η TD-4 δεν έχει σύνδεση USB. Βέβαια υπάρχουν και καλώδια MIDI -> USB (http://www.amazon.com/Cable-Converter-Music-Keyboard-Window/dp/B0017H4EBG) που μπορούν να βοηθήσουν. Αν θές να διορθώσεις τα λάθη, ηχογραφείς ότι ηχογραφείς με midi και έπειτα διορθώνεις τo midi με τον αντίστοιχο midi editor του εκάστοτε προγράμματος (π.χ. cubase, logic κλπ).

Give me the freedom to destroy,

Give me radioactive toy.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη και εγω εχω ακριβως τις ιδιες αποριες θα μπορουσατε επιπλεον να προσθεσετε αναλυτικα καποια παραδειγματα απο προγραμματα που θα χρειαστουν ; ??? πχ το cubase ειναι ενα απ αυτα απ οτι καταλαβα αλλα υπαρχουν πολλα διαφορετικα μοντελα και τιμες οποτε χαθηκα ! http://www.thomann.de/gr/sequencing_software_and_virtual_studios.html

 

ακομα ο φιλος μας νομιζω οτι χρειαζεται και κατι τετοιο :http://www.thomann.de/gr/toontrack_superior_drummer_20.htm απο το οποιο θα τραβαει ηχους!

 

περιμενουμε τα φωτα σας  ??? ;) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν για να σας λύσω όποια απορία...

 

Το πρόγραμμα που σίγουρα θα χρειαστείτε για να περάσετε το Midi μέσα στο pc, είναι κάποιο πρόγραμμα sequencer. Όπως δηλαδή το cubase, το logic κλπ... Για να βγάλετε ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ήχους από τους default βέβαια το πιο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείτε κάποιο VST πρόγραμμα, όπως π.χ. το Reason, το BFD κλπ κλπ...

 

Τώρα αν είναι κατεβάστε τα trial να δοκιμάσετε τα προγράμματα πριν τα αγοράσετε για να είστε σίγουροι πιο ακριβώς σας κάνει. Πάντως η διαδικασία είναι η εξής:

 

Drums -> μέσω midi -> κάρτα ήχου ->  PC -> Sequencer πρόγραμμα για καταγραφή του midi <- στο οποίο συνδέεται κάποιο VST για να γίνει αντιστοίχιση στο κάθε midi beat που περνάτε...

 

Στο internet μπορείτε να βρείτε άπλετη πληροφορία για όλα τα παραπάνω... Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για πολύ διάβασμα και αναζήτηση για να καταλάβετε ακριβώς τι παίζει για τα παραπάνω και ποιό είναι το καλύτερο configuration. Δεν νομίζω ότι μόνο από το noiz θα βγάλετε άκρη :)

Give me the freedom to destroy,

Give me radioactive toy.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Νομίζω ότι κατάλαβα τι χρειάζομαι από εξοπλισμό και λογισμικό οπότε για την ώρα είμαι καλυμμένος. όταν τα αποκτήσω θα επανέλθω με νέες απορίες.

Ευχαριστώ και πάλι.

Ν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου