Προς το περιεχόμενο

Play School αγγίζω και μαθαίνω...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα συμπέρασμα που έβγαλα χάρη σ’ αυτό το forum είναι το εξής: Είναι λίγο “χαζό” να ασχολείσαι με κάποιο μουσικό όργανο και να μη ξέρεις να κάνεις μερικές μετατροπές επάνω του. Δεν μιλάω για πολύπλοκα πράγματα αλλά μερικά απλά τα οποία πιστεύω ότι είναι εφικτά από κάποιον που δεν έχει και πολλές γνώσεις :wink: . Αρχίζω τώρα το Play School... :D Αγοράζω την εξής κιθάρα εδώ , το ξέρω ότι δεν είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αλλά είπα την αγοράζω για να μάθω να την πειράζω. Θέλω να της αλλάξω κλειδιά και μαγνήτη. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια μοντέλα από μαγνήτες και κλειδιά για να προσπαθήσω να τα περάσω μόνος ...

Κeep on F@$#<B>ing</b>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φίλε μου, με την ίδια λογική έκανα και εγώ την ίδια ακριβώς κίνηση πριν κανα μήνα, οπότε συμφωνώ με την ιδέα, κατ'αρχήν.

 

Τώρα, δεν θέλω να σε προβληματίσω, αλλά μπορεί να εκπλαγείς είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα με αυτό το όργανο. Έχω καταλάβει ότι είναι "ότι σου κάτσει". Η δικιά μου είναι άψογη (για τα λεφτά της) σε ότι αφορά στα ηλεκτρικά και το φινίρισμα αλλά είχε προβληματάκια με 1-2 τάστα. Αυτά δεν ξέρω αν μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου.

 

Θα έλεγα ότι το πρώτο που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις ένα κιτ shielding από Rockinger και να το περάσεις. Μπορείς να το κάνεις με την ευκαιρία που θα αλλάξεις χορδές. Δες αν χρειάζεται κάτι στα ηλεκτρικά (άλλα ποτενσιόμετρα και/ή επιλογέα) και αυτό είναι το επόμενο βήμα. Στη συνέχεια, ένα graphite nut και locking κλειδιά (τουλάχιστον εγώ αυτά έχω στο πρόγραμμα).

 

Τους μαγνήτες θα έλεγα να τους αφήσεις για μετά, αφού, με τις παραπάνω αλλαγές:

 

1) Θα έχεις ένα καλό practice/spare όργανο

2) Δεν έγινε και τίποτα αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα, τα κλειδιά κλπ που είναι κάπως ακριβά σου μένουν για άλλη κιθάρα αν χρειαστεί.

 

Σε πρώτη φάση μάλιστα θα έλεγα να βάλεις δοκιμαστικά κάποιον μαγνήτη που μπορεί να έχεις spare και ας είναι της πλάκας, έτσι για εξάσκηση. Τώρα αν βλέπεις ότι σου αρέσει το όργανο όλο και περισσότερο, ρίξε λεφτά για

καλούς μαγνήτες, κλπ.

 

Καλή επιτυχία!

 

:D

 

Υ.Γ. Όπως είδες δεν πρότεινα κάποια μάρκα κλειδιών, κλπ, γιατί οι επιλογές είναι πολλές, ρίξε μια ματιά στο stewmac και το rockinger. Οποιοσδήποτε μονός μαγνήτης (χωρίς coil split, κλπ) είναι εύκολος στην τοποθέτηση, βγάζεις/βάζεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά πρεπει να φοράει κλειδιά που μπαίνουν σε τρυπα διαμέτρου 10mm

 

τα 1951 της GOTOH ειναι φθηνα & πολυ καλα

 

http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guitar,_solid_peghead/Gotoh_Schaller-style_Knob_Tuners.html

 

για μαγνήτες αν ενδιαφέρεσαι εχω ενα συρτάρι γεμάτο με διάφορους ξεχασμενους SEYMOUR DUNCAN μπορω να ψαξω μηπως βρω τιποτα καλους για tele,στειλε μου mail :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

dienekes, συμφωνώ απολύτως μαζί σου για το τι θα σου κάτσει είναι και θέμα τύχης γι' αυτό και θα την δοκιμάσω :D , έτσι και αλλιώς με 100¤ δεν χάνεις και πολλά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, αλλά δεν ξέρω τι είναι το coil split :?: , αν μπορείς ρίξε για εξήγα για να καταλάβω.

 

SUPERFUNK, λεω να στείλω ένα mail για την διάμετρο για να είμαι σίγουρος. Τα τσέκαρα τα κλειδιά που μου είπες και μόλις μάθω την διάμετρο θα τα παραγγείλω από τον stewmac γιατί δεν τα βρήκα στο thomann. Σου έστειλα μήνυμα για τους μαγνήτες.

Ευχαριστώ παίδες .

Κeep on F@$#<B>ing</b>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

dienekes' date=' συμφωνώ απολύτως μαζί σου για το τι θα σου κάτσει είναι και θέμα τύχης γι' αυτό και θα την δοκιμάσω :D , έτσι και αλλιώς με 100¤ δεν χάνεις και πολλά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, αλλά δεν ξέρω τι είναι το coil split :?: , αν μπορείς ρίξε για εξήγα για να καταλάβω.

[/quote']

 

Coil splitting είναι η δυνατότητα ενός διπλού humbucker μαγνήτη να απομονώσει το ένα coil και να παίζει σαν μονός.

 

Για την Tele αν δεν κάνω λάθος βγαίνουν humbuckers και σε μέγεθος μονού, που συνήθως έχουν τη δυνατότητα splitting. Humbucker = όχι θόρυβος, με το splitting έχεις και πιο "παραδοσιακό" ήχο.

 

Με τη συγκεκριμένη πάντως (λόγω κόστους) μπορείς να πειραματιστείς, ας πούμε, αν χωράει να βάλεις έναν "πραγματικό" humbucker στη θέση neck, κλπ. Αυτό που σου προτείνει αυτός ο καλός άνθρωπος ο Funk είναι το καλύτερο, κανονίστε να σου στείλει κανέναν παλιό μαγνήτη να πειραματιστείς! :D

 

Α ναι, Funk αν σου περισσεύει και κανένας Lil'59 για θέση neck, εδώ είμαστε, μην πάει χαμένος! 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ dienekes που δεν με ξέχασες... Η κιθάρα σίγουρα χωράει πολλούς πειραματισμούς και πιστεύω πως έχω την διάθεση να τους κάνω :D. Φυσικά και ο SUPERFUNK με βόλεψε με μαγνήτες :lol: :lol:

Κeep on F@$#<B>ing</b>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθάρα σίγουρα χωράει πολλούς πειραματισμούς και πιστεύω πως έχω την διάθεση να τους κάνω :D. Φυσικά και ο SUPERFUNK με βόλεψε με μαγνήτες :lol: :lol:

 

Έτσι, έτσι, και πλάκα στην πλάκα μπορεί μετά από λίγο καιρό, όντως να την έχεις "κάνει πύραυλο" :wink: Το setup είναι το σημαντικότερο φυσικά, αλλά και αυτό είναι πεδίο εξάσκησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι' date=' έτσι, και πλάκα στην πλάκα μπορεί μετά από λίγο καιρό, όντως να την έχεις "κάνει πύραυλο" :wink: Το setup είναι το σημαντικότερο φυσικά, αλλά και αυτό είναι πεδίο εξάσκησης.[/quote']

 

Κοίτα για πύραυλο δεν την κόβω αλλά τουλάχιστον ένα μαγνήτη να μάθω να τον βάζω χωρίς να έχω την ανάγκη του κάθε εξυπνάκια τεχνικού (αυτό πάει

σε κάποια καταστήματα και εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο της αγοράς :evil: :evil: βλέπε Ηράκλειο Κρήτης).

Κeep on F@$#<B>ing</b>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοούσα πως, μιας και κάποια στιγμή θα τη "φέρεις στα μέτρα σου" μπορεί να διαπιστώσεις πως σε βολεύει να παίζεις όλο και περισσότερο μ'αυτή και να κάνεις όλο και περισσότερες "βελτιωσούλες". :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να καμνω και γω μιαν ερωτηξη? Τα μοντελα της Benton που ειναι στα 88 ευρα υπαρχει περιπτωση να ειναι ολιγον αξιοπρεπη ως ξυλα?Σκεφτομαι να παρω ενα ταυρακι Benton επιδη εχω τρελο σκαλωμα με την οπτικη του εμφανιση...και με τα χρονια να του φορεσω κανα emg..να του βαλω κανα κλειδακι...τετοια πραγματα..αλλα το θεμα ειναι αν αξιζουν τα φτηνα της μοντελα για να τους χωσεις φραγκα ..

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου