Προς το περιεχόμενο

Αγορά πεταλιών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε λίγο καιρό θα πάρω τα πρώτα μου σοβαρά πετάλια και έχω καταλήξει κυρίως σε ElectroHarmonix. Έχω κάποιες απορίες

i) Το Little Big Muff είναι το ίδιο ακριβώς (ηχητικά) πετάλι με το Big Muff αλλά σε compact έκδοση? Επειδή το κανονικό είναι τόσο μεγάλο που θα μου πάρει όλο το pedalboard!

ii) Χρειάζομαι ένα reverb και ενώ είχα αποφασίσει για το Holy Grail, βλέπω το Holy Stain με 10 ευρά παραπάνω και έχει αρκετά παραπάνω πράγματα όπως tremolo, phase shifter. Έχει κανείς αυτό το πετάλι? Είναι εύκολο στη χρήση και στην αλλαγή των εφφέ γιατί στο youtube δεν κατάλαβα πως ακριβώς αλλάζει τον ήχο ο τύπος.

Αυτά προς το παρον...

fuck you you fucking fuck

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήρθες Electric Wizard! Έπεσες και στην αγαπημένη μου εταρία ευρέως κυκλοφορούμενων πεταλιών...  :)

 

 

1) Όχι, δεν είναι το ίδιο. http://www.noiz.gr/index.php?topic=154636.msg184505#msg184505

 

Εκτός από αυτό που μπορείς να διαβάσεις και εσύ στο σάιτ της EH...

 

Housed in a compact, die-cast box with smooth corners, The Little Big Muff presents the classic, true-to-heritage, 1970 tone that falls somewhere between the current U.S. Big Muff and the Russian Big Muff.

 

... μπορώ να σου πω κι εγώ ότι το δικό μου συμπέρασμα μετά από προσεκτικές δοκιμές δίπλα - δίπλα είναι ότι το κανονικό (το αμερικάνικο δλδ) είναι πιο high gain και έχει πιο scooped sound, με λιγότερα μεσαία, περισσότερα μπάσα και πρίμα. Τo Little Big Muff το θεωρώ μια αποτυχημένη προσπάθεια να δοθεί ο vintage ήχος των παλιών Big Muffs, και προσωπικά δεν θα το αγόραζα με τίποτα, σε αντίθεση με το μεγάλο που το έχω ήδη (αν και... καμένο - περιμένει μάταια την επισκευή του από έναν φίλο).

 

 

2) Το Holy Stain το έχω δουλέψει και είναι ωραίο πετάλι. Χρησιμεύει σε πολλές περιπτώσεις. Είναι λίγο δύσχρηστο αλλά μπορεί να σου βγάλει πενήντα χιλιάδες ήχους. Αν όμως παίξεις λάιβ, η δικιά μου πρόβλεψη (επειδή έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση) είναι ότι θα το χρησιμοποιείς για ΜΙΑ μόνο του δυνατότητα, πχ. το tremolo ή το reverb ή το fuzz κλπ κλπ. Προσωπικά πιστεύω ότι το reverb του Holy Grail είναι ωραιότερο. Αν σε ενδιαφέρει προτίμησε το Holier Grail αντί για το απλό (τεράστιο αλλά θαυμάσιο και με πολλούς περίεργους ήχους):

 

electro_harmonix_holier_grail_s20188.jpg

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bloody_sunday ευχαριστώ για το ξεκαθάρισμα. Για το μεγάλο με βλέπω... Μιας κ είσαι γνώστης αυτών των πεταλιών λέω να πάρω κ το Double Muff & #1 Echo (δεν αντέχω οικονομικά για ένα Memory Man ή DL4 Line6). Ακόμα έχω ένα Metal Zone & ένα κομπρέσσορα Boss, νομίζω θα βολευτώ με αυτά προς το παρόν. Αν και γουστάρω περισσότερο doom/sludge καταστάσεις τα πετάλια τα παίρνω για μια μπάντα με φίλους που θα παίζουμε covers των Isis. Έχεις κάτι άλλο να πείς πιο κοντά σε αυτό τον ήχο?

fuck you you fucking fuck

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και γουστάρω περισσότερο doom/sludge καταστάσεις τα πετάλια τα παίρνω για μια μπάντα με φίλους που θα παίζουμε covers των Isis. Έχεις κάτι άλλο να πείς πιο κοντά σε αυτό τον ήχο?

 

There you go...

 

http://blogs.guitarworld.com/metalkult/videos/gear-tour-isis/

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταπληκτικό βιντεάκι Γιώργο, πού το ξέθαψες;  :)

 

H υπόθεση με τον ήχο του "τάδε" ή του "δείνα" συγκροτήματος είναι πολύ δύσκολη, όπως έχουμε δει πολλές φορές, γιατί απλούστατα παρεμβάλλονται τόσα, μα τόσα ενδιάμεσα στάδια στην παραγωγή, τόσες παράλληλες μιξαρισμένες ηχογραφήσεις και τόσα προηγμένα μηχανήματα που ο ήχος που ακούς καταλήγει να είναι προϊόν... γλυπτικής. Δες πχ. τι πανικός γινόταν στην ηχογράφηση του 10.000 Days των Tool: http://www.noiz.gr/index.php?topic=159113.msg227152#msg227152

 

Τώρα, απόπειρες να προσεγγιστεί ο ήχος αυτός μπορούν να γίνουν αλλά όπως καταλαβαίνεις, είναι λίγο... ουτοπικές. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ο ήχος των μεγάλων κατοστάρηδων VHT με τους οποίους παίζουν, και που τώρα τελευταία έχω αρχίσει να βλέπω όλο και συχνότερα σε λάιβ, κι από συγκροτήματα μακριά από το στυλ των Isis. Έχουν ένα πολύ ωραίο, βαρύ distortion αλλά spongy, όχι τόσο μεταλλικό & razor sharp όσο αυτό πχ. ενός Mesa Triple Rec ή ενός Rivera Knucklehead.

 

Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με την προσομοίωση του ήχου τους, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω (αφού δεν μας λες και τον εξοπλισμό σου), αν και το Big Muff ίσως βοηθήσει.

 

Α, μιας και ρώτησες για reverb προηγουμένως, ιδού ένα πολύ ωραίο από τη νέα σειρά "Hardwire" της Digitech το οποίο ετοιμάζομαι να χτυπήσω μόλις φτάσει στα μαγαζιά (όντας το πρώτο Digitech που θα αποκτώ γιατί μέχρι σήμερα τα σνόμπαρα ανελέητα)... Λέγεται RV-7, είναι stereo in-stereo out με ανεξάρτητη διακριτή επεξεργασία για το εκάστοτε κανάλι (πολύ σημαντικό αυτό και για άλλες εφαρμογές) και τα reverbs του έρχονται κατευθείαν από την φημισμένη Lexicon:

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου