Προς το περιεχόμενο

Επαγγελματική μουσική δραστηριότητα?



Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί το θέμα να έχει ξανατεθεί, αλλά πάντως όχι τελευταία, και, εν πάσει περιπτώσει έχουν προστεθεί πολλά καινούργια μέλη και θα ήταν καλή ευκαιρία να δούμε τι γίνεται.

 

Νομίζω ότι είναι αυτονόητες οι επιλογές.

 

Θα παρακαλούσα τους moderators αν γίνεται να κάνουν cross-posting το thread και σε άλλες ενότητες, ο μόνος λόγος που το έβαλα εδώ είναι γιατί φαίνεται πως είναι η ενότητα με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θέλω να απαντήσω αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω.

 

Έκανα 8 χρόνια μουσικές σπουδές εκ των οποίων τα 4 χρόνια ήταν εντατικά κυρίως πάνω σε θεωρία, αρμονία, ενορχήστρωση. σύνθεση, αυτοσχεδιασμός, ear training, site reading, λίγο πιάνο και πολλά γύρω από την ηλεκτρική κιθάρα που είναι το όργανό μου. Όλα τα παραπάνω σε μοντέρνα και jazz μουσική. Παίζω 10-12 χρόνια.

Παράλληλα, έκανα οικονομικά στο Παν.Πειραιά και διάφορα άλλα πραγματάκια που θα μπορούσα να εξασκήσω επαγγελματικά...όπως dj, μαθήματα αγγλικών ή μαθηματικών κτλ.

 

Σαν κιθαρίστας δεν μπορώ να παίξω πράγματα που δεν μου λένε τίποτα...και δυστυχώς αυτά είναι πολλά, ειδικά στην Ελλάδα.

Σαν οικονομολόγος (ιδιωτικός υπάλληλος), ενώ θα συνεχίσω τις σπουδές κάνοντας master, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Τα υπόλοιπα που ανέφερα ή και κάποια που παρέλειψα, οπως πχ δουλειές που έκανα και δεν σχετίζονται με τα παραπάνω, δεν είναι η πρώτη μου επιλογή.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι έντονα με την τεχνολογία, την παραγωγή και τα πάντα γύρω από αυτά μέσα από το πρίσμα του μουσικού.

Έχω στήσει μία πολύ καλή κατάσταση στο σπίτι και δουλεύω πραγματάκια κυρίως δικά μου αλλά κατά καιρούς και άλλων.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αποκτήσω εμπειρία δουλεύοντας σε κάποιο στούντιο, κάνοντας παράλληλα σπουδές γύρω από την ηχοληψία έτσι ώστε να κάνω κάποια στιγμή ένα δικό μου στούντιο παραγωγής-πρόβας.

Στην διαδικασία αυτή θα επιχειρήσω να προωθήσω και πολλά δικά μου πράγματα με την ελπίδα ότι κάτι θα λένε και σε άλλους.

Τα live και γενικότερα η συνεργασία με την κατάλληλη παρέα είναι η χαρά μου.

 

Που με κατατάσσεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κώστα θα έλεγα μάλλον στο (4), το ξέρω ότι είναι πολύ περιοριστικές οι επιλογές και προφανώς δεν εξυπηρετούν σε τίποτα άλλο παρά σε μία γενικότερη ομαδοποίηση/δημοσκόπηση.

 

Εννοείται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την μουσική παιδεία του καθενός, με τον τρόπο που βλέπει τη μουσική, κλπ. Π.χ. έχω παίξει κατά κόρον στο παρελθόν σε "μαγαζιά", πράγμα που ούτε με κάνει να ντρέπομαι (just a job) ούτε και το θεωρώ με κανένα τρόπο σημαντικό για τη μουσική μου παιδεία. Μπορεί να το ξανακάνω στο μέλλον. Ποιος ξέρει;

 

Προς moderators: help! πως μπορώ να προσθέσω μια επιλογή ακόμα;; Κατά λάθος δεν μπήκε αρχικά! :oops: (και αφορά φυσικά όσους δεν είχαν μέχρι τώρα καμιά επαγγελματική σχέση...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει κανένα θέμα για το εάν θα δουλέψεις σε 'μαγαζιά' ή όχι. Επιλογή σου είναι και δεν λέει τίποτα αυτό για παιδεία κτλ.

Επειδή ανέφερες την παιδεία θέλω να διευκρινίσω ότι τα παραπάνω τα είπα έτσι αναλυτικά γιατί ήθελα να τονίσω ότι την μουσική την αντιμετωπίζω πολύ σοβαρά ή και επαγγελματικά αν θελεις. Τον όρο επαγγελματικά δεν μου αρέσει να τον χρησιμοποιώ αλλά κάποιες φορές είναι απαραίτητο για να καταλαβαίνουμε τι λέμε.

Πάντως, έχω πληρωθεί πολλές φορές και για αρκετές περιόδους από το θέμα μουσική, εάν αυτό αποτελεί κριτήριο.

Νομίζω ότι μία κατηγορία που θα κάλυπτε πολλούς είναι το απλό : Ψάχνομαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το πάρουμε ετυμολογικά, η λέξη επ-άγγελμα, σημαίνει κάτι που το κάνεις "κατά παραγγελία", επομένως και κατά συνθήκη, κάτι για το οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο "εντολέας" σου.

 

Μου τη δίνει όταν ακούω για "επαγγελματικά όργανα", "επαγγελματική αντιμετώπιση", κλπ, αν και είμαι το ίδιο ένοχος στη χρήαη αυτών των όρων και εγώ, βλέπεις την έχουμε καταντήσει τη γλώσσα μας λάστιχο... :cry:

 

Ο όρος "ερασιτέχνης" από την άλλη είναι υπέροχος, "εραστής της τέχνης", τι πιο ωραίο θα μπορούσε να ισχυριστεί ένας μουσικός για τον εαυτό του;

 

Δυστυχώς φίλε Κώστα, θα έλεγα απ'αυτά που γράφεις ότι ανήκεις, όπως και πολλοί ακόμα, σ'αυτούς που ζουν σε λάθος χώρα. Όχι ότι αλλού είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά δεν είναι και στα δικά μας χάλια.

 

Το δημοψήφισμα έχει να κάνει λοιπόν με το αν και κατά πόσο αποκτά κανείς εισόδημα από τη μουσική. Και εξακολουθώ να μην ξέρω πως να προσθέσω μια ακόμα επιλογή, γμτ... Ρε μοντερέϊτοοοοοορς!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως μουσική σπούδασα, με τη μουσική ασχολούμαι από μικρός, από τη μουσική ζω. Ωδεία και ενορχηστρώσεις. ¶ρα μάλλον στην πρώτη κατηγορία. Μην ρωτάτε αν είαναι εύκολα ή δύσκολα, το ξέρετε όλοι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου