Προς το περιεχόμενο

Αγανάκτηση!Όλοι παιζουν metal;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το μεγαλο σας προβλημα ειναι οτι...προσπαθειτε να κανετε μπαντα με ανθρωπους που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ σας.

 

Μα νομιζα πως ο hetfield με τον ulrich δεν γνωριζονταν πριν τους metallica. Ουπς. Παλι μεταλ! Χεχε!

 

Παντως ο φιλος μας Stratocasterakias δεν εχει φιλους να μοιραστει το παθος του οποτε θα πρεπει να δεσει με το καιρο με μια μπαντα. Κι εμενα μου κανει εντυπωση η πληθωρα heavy metal αγγελιών (και μαλιστα του τύπου "Death metal Μπάντα ζητα 2 κιθαριστες, μπασιστα, brutal τραγουδιστή & πληκτρά. Έτοιμο υλικό"). Ποτε ομως δεν ημουν σιγουρος εαν προκειται για ενα ολοκληρο metal "κινημα" απο την πιτσιρικαρία ή εαν απλώς οι πιτσιρικάδες αδυνατούν να 'δεσουν' μια Heavy Metal μπάντα & διαρκώς τις διαλύουν με αποτέλεσμα διαρκώς να ψάχνουν μέλη & νεες μπάντες γεμίζοντας τον τόπο αγγελίες. Το λέω αυτό γιατι απο τα άτομα που βλέπω εγώ στα προβάδικα, οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν metal μπάντα. Και παράλληλα, οι τοιχοκολημένες αγγελίες στους τοίχους ειναι γεμάτες απο heavy metal αναζητήσεις μελών. Μπορει να φταίνε οι ώρες που εγω πάω για πρόβες, ή το κόστος των συγκεκριμένων προβάδικων...

 

Λοιπόν φίλε στατοκαστεράκια, δεν ξέρω πόσο πολύ το έψαξες. Οντως μια καλή μπάντα όπως θα την ήθελες ειναι πολυ πιθανό να ειναι πλήρης & να μην ζητα νεα μέλη, αλλα να ξερεις και οτι οι σοβαρές μπάντες, συνήθως αποφεύγουν τις αγγελίες & τις αφήνουν σαν τελική λύση διοτι ειναι τεράστιο χάσιμο χρόνου. Αν μια μπάντα δεν θέλει να χάσει τον χρόνο της, συζητάει για λιγο καιρό στόμα με στόμα ζητώντας άτομα εμπιστοσύνης απο το στενό και γνωριμο μουσικό περιβάλον της (π.χ. προβάδικο, liveάδικο, άλλες φιλικές μπαντες). Τα άτομα που γνωρίζουν πολλά για τέτοιες συζητήσεις ειναι οι καημένοι οι ηχολήπτες-ιδιοκτήτες των προβάδικων. Γνωρίζουν ολα τα καλά παιδιά (& τα κακα) & μπορούν να σε φερουν σε επαφή με μπάντες που ζητάν νεα μέλη. Φημες μάλιστα λενε οτι πρεπει να ρωτήσεις σε καλό προβάδικο, μιας και εκεί συχνάζουν οι μερακλήδες, αλλα δεν ειναι και νόμος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 228
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ποτε ομως δεν ημουν σιγουρος εαν προκειται για ενα ολοκληρο metal "κινημα" απο την πιτσιρικαρία ή εαν απλώς οι πιτσιρικάδες αδυνατούν να 'δεσουν' μια Heavy Metal μπάντα & διαρκώς τις διαλύουν με αποτέλεσμα διαρκώς να ψάχνουν μέλη & νεες μπάντες γεμίζοντας τον τόπο αγγελίες. Το λέω αυτό γιατι απο τα άτομα που βλέπω εγώ στα προβάδικα, οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν metal μπάντα. Και παράλληλα, οι τοιχοκολημένες αγγελίες στους τοίχους ειναι γεμάτες απο heavy metal αναζητήσεις μελών.

 

ακριβως αυτο που λες συμβαινει!!

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1. Το θέμα είναι ότι (σχεδόν) κανένας πιτσιρικάς δεν είναι διατεθειμένος να παρατήσει τις βόλτες και το κυνήγι του ποδόγυρου για να λιώσει στις πρόβες και να γίνει άνθρωπος. Και αυτό ισχύει σε όλα τα είδη μουσικής, όχι μόνο στο έρμο το μέταλ.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γενικα η φαση με Blues rock ειναι ντεμοντε δυστηχος!

λιγοι ακουνε κ λιγοτεροι ακομα θελουν να παιξουν! οι Μονοι που γουσταρουν κατι τετοιο ειναι οι κιθαριστες! γιατι πολυ απλα αμα δειτε σε Blues/rock αυτοι που παντα που ξεχωριζουν ειναι οι κιθαριστες! δλδ ολοι ξερουν τον SRV κ θελουν να παιξουν οπως αυτος αλλα κανεις drummer δεν θελει να παιξει οπως ο Chris Layton.

Εγω παντως θεωρω τον εαυτο μου υπερβολικα κολοφαρδο αλλα κ ατυχο συγχρονος! το πρωτο γιατι στο group που παιζουμε Blues/rock με βρηκανε τα παιδια κ ατυχος γιατι οσα Group εφτιαχνα εγω ο μπασσιστας παντα την εκανε σε καποιο νησι..... :P

Αυτο με την παρεα που ειπε ο παπουφανκ ειναι μαστ!

παντως ειμαι ετοιμος να πιασω μπασσο γιατι αλλιως θα παιζω παρεα μια ζωη με τους Band In A Box ;D

 

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κανεις drummer δεν θελει να παιξει οπως ο Chris Layton.

Σωστος, σωστος.

 

γενικα η φαση με Blues rock ειναι ντεμοντε δυστηχος!

λιγοι ακουνε κ λιγοτεροι ακομα θελουν να παιξουν!

 

Θα μπορουσε να εκμοντερνιστει ισως? Να φρεσκαριστεί?

 

Α! Και αλιμονο αν κάθε παιδί είχε το μεράκι και το παθος να ασχοληθει με καποιο μουσικο όργανο σοβαρα. Chicago θα γινόμασταν. Ανάμεσα στο πλήθος όμως, υπάρχουν και φιντανακια που ξεχωρίζουν και θα πάνε μπροστά στο μέλλον με αξιόλογα rock σχήματα που θα παρακαλάνε γονατιστοι για ένα live του κώλου & θα σιχτιριάζουν που φάγαν τα νιάτα τους πάνω στα τάστα αντί να περάσουν ΑΣΟΕ στην μπανανια. Ή πάλι μπορούν να γλύφουν κανέναν ΛαικόSKA μεγάλο ερμηνευτή μήπως και καταφέρουν να παιξουν Playback σε κανα mad music awards στο θεατρο βραχων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ήσουνα κοντά, ψηνόμουν για τέτοια φάση μπουζλικιάρη!

Αλλά θα παίζαμε και λίγο Peter Green κάπου-κάπου, ε;  ;)

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Στρατοκαστεράκια,

λύση δεν υπάρχει αλλά να ξέρεις ότι πολλοί έχουν ζήσει αντίστοιχες καταστάσεις με την δικιά σου. Ελπίζω λίγο να σου απαλύνει τον πόνο αυτό!

 

Η ταπεινή μου άποψη για το ποιος φταίει που διαλύονται οι μπάντες είναι η ίδια η φύση του μουσικού. Δυστυχώς οι πιο πολλοί είμαστε γκάου, θέλουμε να παίξουμε αυτό που μας έχει κολλήσει, και δεν κάνουμε υποχωρήσεις. Πολλοί είναι αυτοί που αντί να παίζουν με μπάντα κάτι που δεν τους αρέσει, προτιμάνε να παίζουν σπίτι μόνοι τους κάτι που τους αρέσει. Αυτά πάντα σε επίπεδο χόμπυ. Σε επαγγελματικό παίζουν άλλα..

 

Δεν θα βρεις ποτέ μια μπαντα που να είναι όπως την θες. Προσπάθησε να βρεις κάτι που να είναι κοντά στις ορέξεις σου. Και επειδή τα πιο πολλά γίνονται στόμα με στόμα, θα σου συνιστούσα να παίζεις με όσο πιο πολλές μπάντες γίνεται. Γνωρίζεις κόσμο ετσι, και όταν σε έχουν δεί και είσαι καλός, θετικός και ομαδικός, όταν θα βγεί μια ανάγκη θα σε προτείνουν.

Και θα περάσεις καλά. Βέβαια αν γνωρίζεις πολυ κόσμο μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια να στήσεις ένα γκρουπ από δικές σου επιλογές...

 

ΥΣ: Για το κίνημα μεταλ κλπ, απλά με αφήνει αδιάφορο. Πολύ βαβούρα για το τίποτα..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μισό λεπτό ρε παιδιά για να κάνω και γω το δικηγόρο του διαβόλου..προσωπικά είμαι "κλασικός" του ωδείου, και πάντα γούσταρα τη jazz και τη blues, και τις ροκιές βεβαίως, είτε μιλάμε για led zep, ειτε για scorps ειτε για..bon jovi..Ωστόσο ποτέ καμία άλλη μουσική πέρα απο τη metal δε μου βγαλε τέτοια συναισθήματα και τέτοια όρεξη για δουλειά. Και όταν λέω δουλειά δεν εννοώ φυσικά να μαθαίνω όλα τα σόλο του murray και του hammet, αλλά να ψάχνω τρόπους για να κάνω τη μουσική μου πιο ενδιαφέρουσα, τόσο στο παίξιμο, όσο και στο άκουσμα, επιρρεασμένος πάντα από την αγάπη μου για τα άλλα είδη μουσικής..

 

Τι θέλω να πω μ'αυτα; Ότι έχει σχηματιστεί μία εικόνα που παρουσιάζει τους "μεταλαδες" σαν μια ποζεράδικη κατηγορία παλιάτσων, που τους ενδιαφέρουν οι καφρίλες και οι κραιπάλες.. ας μη ξεχνάμε όμως ότι 20 χρόνια πριν με τον ίδιο τρόπο μιλούσαν οι τότε "κουλτουριάρηδες" για τους zeppelin, τους whitesnake, και τους υπόλοιπους του κινήματος, συγκρίνοντας τους με τον πασχάλη και τους olympians..(και τώρα οι ίδιοι λένε στους γιούς και τις κόρες τους "αυτό ήταν μουσική...")

Όντως οι μεταλλάδες είναι υπερβολικοί at times, αλλά αυτή είναι και η "δουλειά" της μέταλ!  ;)

 

Τώρα στο θέμα των ατόμων, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι speed+aaaaargh=metal, οπότε μαθαίνουν αυτά, παίζουν σε μια μπάντα-φασαρία, και είναι οκ...

εμ δεν είναι έτσι όμως!

Πάντως πρέπει να είστε πολύ γκαντέμηδες για να πέσετε όλοι πάνω σε μεταλλάδες-μουσικούς-εκτρώματα...υπάρχει και η άλλη πλευρά κύριοι, μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακί..(ξέρω το έχετε τονίσει πολλές φορές, αλλά βλέπω ότι συνεχίζεται το "θάψιμο" ;D)

 

αυτά προς το παρόν, πάντα φιλικά, και σόρρυ για τον όγκο! ;)

 

μπλε ιζ δι ονλι γουεϊ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορουσε να εκμοντερνιστει ισως? Να φρεσκαριστεί?

 

ΜΕ ΤΠΤ

κ να σου πω γιατι?

γιατι εαν καποιος θεωρει κολημενους τους μεταλαδες τοτε δεν εχει μιλησει για μουσικη ποτε με μπλουζιστες! σοβαρα τωρα! γιατι νομιζεις οι περισσοτεροι Drummer κ μπασσιστες την κανουν απο τετοια Groups?

γιατι δεν τους αφηνουν να παιξουν κατι παραπανω απο αυτο που εχει παιχτει στο Blues. Δλδ πιστευουν οτι το Blues πρεπει να παιζετε με ενα συγκεκριμενο τροπο κ οτι παραπανω παιχτει ειναι ξενο στοιχειο το οποιο ειναι υπερβολικο κ δεν χρειαζεται!

ασε εχω προσωπικη πονεμενη ιστορια με το θεμα.....

 

Αν ήσουνα κοντά, ψηνόμουν για τέτοια φάση μπουζλικιάρη!

Αλλά θα παίζαμε και λίγο Peter Green κάπου-κάπου, ε;  ;)

μπασσο θα πιασω οχι για να παιξω Blues αλλα ενα αλλο project που εχω σκεφτει(ασε που μπασσιστας ηθελα να γινω αλλα οταν πηγα στο μαγαζι να παρω οργανο τα λεφτα φτανανε μονο για μια κιθαρα..... :P )

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου