Προς το περιεχόμενο

Αγανάκτηση!Όλοι παιζουν metal;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη ειμαι στα προθυρα να χωσω τη κιθαρα στον ενισχυτη οπως εκανε και ο θειος Pete θα ηθελα την αποψη σας για ενα θεματακι....

 

 

Ειμαι απο επαρχια.Ατομα που να παιζουν μουσικη εδω ΔΕΝ υπαρχουν.Φυσικα μιλαω για jams και συγκροτηματακια και ΟΧΙ για ωδειακους κλασσικους ;D ;D.Υπηρχαν ατομα μεχρι πριν απο 10 χρονια αλλα πλεον τωρα τιποτα...

   Το Μαρτιο του 2007 μετακομιζω στην Αθηνα για σπουδες.Ωραια λεω , θα βρω και ενα groupaki να γουσταρουμε.

Αμ δε!!!Ψαχνωντας απο εδω και απο εκει , σε αγγελιες κλπ εβλεπα πως ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ζηταγανε ατομα για METAL και ολα τα παρακλαδια της(doom,death,black,epic κλπ)Τι διαολο?Ειδος προς εξαφανιση ειναι τα blues-rock συγκροτηματα?Περασε ενα 6μηνο χωρις μπαντα γκρρρρρρρ και τον Οκτωμβρη που ξαναερχομαι Αθηνα ω ναι!!Βρηκα ατομα ουαου ;D

 

  Η μ@λακια ειναι βεβαια πως δε κρατησε πολυ για τον εξης λογο....ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ο μπασσιστας με τον drummer για το ΠΟΙΟΣ θα γραφει τα τραγουδια :o :o(ο μπασσιστας ηταν και φωνη ταυτοχρονα) αν ειναι δυνατων!!!!Οποτε παει η πρωτη αποπειρα για lives

 

  Μετα βρισκω αλλα 2 μετα απο πολυυυυυυυυ ψαξιμο αλλα δυστυχως ουτε αυτο κρατησε επειδη ο μπασισστας εφυγε να υπηρετησει τη μαμα πατριδα

 

 

"ωραια ρε μεγαλε , τι μας τα λες αυτα?" θα μου πειτε αλλα εχω αγανακτησει μπρρρρρρρρρ(ο υπερ-φανκ ξερει ;D)

 

Το 90% της ΑΘηνας ειναι METAL.Εχω παρατηρησει χωρις να θελω να προσβαλω καποιον οτι οι μεταλαδες ,εκτος απο κολλημενοι μουσικα οταν ζηταγανε κιθαριστες ζηταγανε προυποθεσεις οπως tapping,arpeggios,extreme γρηγορο παιξιμο κλπ.Ειναι δηλαδη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να ξερει καποιος αυτα για να παιξει metal η hard rock?Ελεος με τα κολληματα ωρες-ωρες.

 

Η αγανακτηση μου ειναι αυτο.Το ΚΟΛΛΗΜΑ που εχει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ με το metal.Σαν παιδι απο την επαρχια , πιστευα πως στην πρωτευουσα τα πραγματα θα ηταν ΠΟΛΥ διαφορετικα.Αμ δε...επεσα ΤΕΛΕΙΩΣ εξω.

 

Μια φορα επαιξα με μια metal μπαντα και παιξαμε το rock n roll απο led zeppelin.Στο σολο αυτοσχεδιασα και μου την ΕΙΠΑΝΕ!!Μου λενε"τι παιζεις εκει?ΠΡΕΠΕΙ να το παιζεις οπως ακουγεται στο δισκο".ΑΛΛΟ ενα κολλημα δηλαδη.Να παιζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ο,τι ακουμε σε ενα δισκο χωρις να βαζουμε ουτε ενα μκρο λιθαρακι δικο μας...Οπως και αλλες αλλαγες που εκανα που ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ μου την ειπανε...

 

Και μετα κλαιγομαστε γιατι η ροκ σκηνη δε παει μπροστα....

 

 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ οτι ΔΕΝ αναφερομαι προς ΟΛΟΥΣ, απλα εχω την αποψη μου πανω σε αυτα που ειδα και εκανα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 228
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Kαθενας με το δραμα του....

Αν θες να βγεις σωος μην μπλεκεις με μεταλλαδες!

 

(και για να μην παρεξηγηθω, δεν βαζω ποτε ολους τους ανθρωπους σε ενα σακι, ουτε τους κρινω απο τα μουσικα τους γουστα....)

 

Αφου δε σου ταιριαζει το μεταλ!

 

Υ.Γ.Αρπετζιος παιζουν κ οι punk :P :P :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίρνω βαθιά ανάσα και ξεκινάω:

 

ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ STUDIO;

 

Ι) Τους εργαζόμενους: Κατά κανόνα εκτός της "φάσης των group", παίζουν συνήθως σταθερά κάπου (π.χ. ΛΕ-ΠΑ), ζουν απ'αυτό, δεν θα απαντήσουν ποτέ σε αγγελίες.

 

ΙΙ) Αυτούς που έπαψαν να είναι μαθητές/φοιτητές: Οι κώλοι τους έχουν σφίξει, δουλεύουν κάπου, είναι στην τρεχάλα, προς τα 30 τους σκάνε μαζικά παντρολογήματα κ.ο.κ. Αν έχουν ακόμα μπάντα, την έχουν με κάποιους που μπορούν να τους ανεχτούν. Πολύ συχνά έχουν καμμένη γούνα από προηγούμενες συνεργασίες. Δύσκολοι πελάτες για τη μπάντα σου, κυρίως λόγω χρόνου.

 

ΙΙΙ) Τα ατίθασα νιάτα (μαθητές/φοιτητές): Ο χρόνος δε λείπει, ιδιαίτερες παραξενιές δεν υπάρχουν μπροστά στην προοπτική "να βγάλουμε και το Trooper ρε", δε χορταίνουν ακόμα κι αν παίζουν με τρία group παράλληλα (και εννοείται ότι ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ για όλα τα παραπάνω, αν θες τη γνώμη μου). Δεν αποτελούν τυχαία τον κύριο όγκο της στουντιακής πελατείας: είναι οι περισσότεροι και οι πιό διψασμένοι. Τσεκάρουν πάντα τις αγγελίες και απαντούν ακόμα και σε αυτή που ζητά κοντραμπασίστα για experimental free jazz.

 

Εν ολίγοις οι πιθανότητες θα είναι σταθερά εναντίον σου, μέχρι να φτιάξεις thrash συγκρότημα με κάποιες industrial επιρροές. :D :D

 

(Μη κόψεις τις φλέβες σου μετά από όλα αυτά τα αισιόδοξα) ;D ;D ;D 8) 8) :P

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[psychotherapy]

Δεν μπορείς να απαιτέις απο την πλειοψηφία να μπορεί να κατανοήσει ιδέες που οπως μας εχει δείξει η ιστορία κατανοεί μόνο η μειοψηφία που έχει κάποια καλλιτεχνική προδιάθεση. Και μην βλεπεις τους μεταλάδες σαν κατι διαφορετικό ιδεολογικά απο τους ελαφρολαικάδες, ειναι το ίδιο δέμα με διαφορετικό περιτύλιγμα.

 

και τέλος αν πιστεύεις οτι ειναι ετσι η κατάσταση δεν πρέπει να κυνηγάς να κάνεις κατι απλο ροκ μεσα στο μέταλ κοσμο, πρέπει να κυνηγάς κατι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ για τον κόσμο αυτό. Επαναστάτησε, Αντιστάσου. Είτε μόνος σου είτε με εναν ντραμμερ μόνο είτε με εναν μπαγλαμαδοπαίχτη, go for it.

 

τετοια ώρα, τέτοια λόγια

[/psychotherapy]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, πλήρης η αγανάκτηση και από μέρους μου. Παίζω τόσα πολλά χρόνια (κιθάρα βασικά αλλά και άλλα όργανα)με συγκροτήματα Rock, Blues, Hard Rock, Prog, Funk, Metal κ.α. και κανένα δεν μπορεί να βγάλει το δίχρονο γιατί όλο και κάτι θα λιμνάζει και στο τέλος θα βαλτώνει. Σκέψου οτι εγώ τους παρέχω στούντιο μικρό μεν αλλά πλήρως εξοπλισμένο για πρόβα και ηχογραφήσεις και πάλι τους παρακαλάω να έρθουν λες και είμαι ο κιθαροζήτουλας. Το πρώτο πράγμα που λέω σε όσους μουσικούς έχω συνεργαστεί είναι οτι δεν βρεθήκαμε εδώ (στο στούντιο) για να σολάρω αλλά για να παίξουμε μουσική και να γουστάροβιτς.

Και εννοείται κλασικά σε όλα τα συγκροτήματα που βρέθηκα επειδή ήμασταν με το σεις και με το σας φτάναμε πάντα στο σημείο ας δούμε τι θα πουν και οι άλλοι οργανοπαίχτες. Αυτή η πλευρά της απόλυτης δημοκρατίας η οποία καθυστερεί το αναπόφευκτο, να σπάσουν τα νεύρα όλων και να ξεκινήσουν τα βρισίδια.

 

Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία που προανέφεραν αυτή που πλησιάζει στο παντρολόγημα, αλλά πάντα ψάχνω να βρω χρόνο τουλάχιστον ένα 4ωρο το ΣΚ και άλλο τόσο την υπόλοιπη βδομάδα ή και παραπάνω. Το δύσκολο και λογικό είναι να βρεις και να αναδιοργανώσεις το πρόγραμμα των συγκροτηματίων. Και το χειρότερο όλων είναι πέσεις σε άτομα τα οποία ασχολούνται με ουσίες και σου ταβλαδιάζονται στο πάτωμα.

 

Τον έβγαλα τον πόνο μου και εγώ (σχεδόν όλο). Καλή αναζήτηση μην το βάζεις κάτω, μην ξεχνάς οτι κάποτε ήταν στα φόρτε της η κιθάρα και όλοι μάθαιναν κιθάρα. τώρα είναι στα φόρτε του το μπάσο και τα τύμπανα, ποιος ξέρει όταν και αν θα πάρουμε σύνταξη  ??? ??? ??? μπορεί να βρούμε άλλους για να πάιζουμε ;D  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D . 

   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγαλο σας προβλημα ειναι οτι...προσπαθειτε να κανετε μπαντα με ανθρωπους που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ σας.

 

Οι μονες μπαντες που μπορουν να εχουν μελον ειναι οι μπαντες που ΑΠΟ ΠΑΡΕΕΣ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ σε μπαντες  ή αλλοιως κατα το πανκ δογμα "πρωτα φτιαχνουμε τη μπαντα με ατομα που γουσταρουμε και μετα μαθαινουμε να ...παιζουμε" ;D

 

Το να προσπαθεις να φτιαξεις μια μπαντα "απλα για να απασχολεισαι" δεν εχει νοημα κατα τη γνωμη μου,τη μπαντα τη φτιαχνεις οταν ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ,αν οντως εχεις να πεις κατι θα βρεις και την αναλογη παρεα η οποια θα εχει το ιδιο ΟΡΑΜΑ με εσενα για να προχωρησεις μπροστα...

 

Απο τα εκατονταδες στην κυριολεξια γκρουπ τα οποια εχω τσεκαρει μεσα στα 30 χρονια που ασχολουμαι με το αθλημα μονο αυτα που ειχαν δομημενο ΟΡΑΜΑ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ "σχεδιο δρασης" εκαναν κατι...στο κατω κατω της γραφης ενα γκρουπ στο administrative κομματι του οφειλει να δουλευει σαν μια ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ αν θελει να προχωρησει μπροστα (και το να ..παιζεις ***** τα γρηγορα αρπετζια δεν ειναι το μονο που χρειαζεται..)

 

just my 2 cents και παντα κατα την ταπεινη μου γνωμη...

 

 

το metal ή οτιδηποτε ειναι της μοδας αυτη τη στιγμη δεν ειναι το προβλημα (π.χ. στην..εποχη μου ολοι παιζανε...πανκ,το οποιο βεβαια οντως ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ ανωτερο & πιο ενδιαφερον απο το μεταλ... ;D ;D) σιγουρα θα βρεις καποιους που να γουσταρουν την ιδια μουσικη με εσενα...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγαλο σας προβλημα ειναι οτι...προσπαθειτε να κανετε μπαντα με ανθρωπους που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ σας.

 

+3784562937854623945723

 

και να το κάνουμε κορνίζα κάπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγαλο σας προβλημα ειναι οτι...προσπαθειτε να κανετε μπαντα με ανθρωπους που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ σας.

 

Συμφωνώ επειδή το έχω ζήσει και επειδή έτσι είναι και η μπάντα μας.... 8) :)

Βass is a state of mind...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν φταίνε οι μεταλλάδες που δεν βρίσκεις άτομα, είναι πλέον σπάνιο είδος αυτά που ζητάς, μιας και ούτε προοπτικές υπάρχουν αλλά είναι και εκτός μόδας, πως να το κάνουμε.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε μωρτες εγω παλι γιατι εχω την αντιθετη αποψη....

Θα ελεγα οτι η πλεοψηφια πορευεται σε ελληνικο ροκ(μπλιαχχχ) και επειτα εχω συναντησει δεκαδες σχηματα που ασχολουνται με διασκευες classic rock (zeppelin, deep purple ktl) ειτε παιζοντας μαζι τους, ειτε support, ειτε σε απο κοινου live με το δικο μου σχημα (που βρισκεται πανω κατω στα ιδια..) και φυσικα και σαν ακροατης σε πολλα μαγαζια!!! εχω ακουσει το perfect strangers και το sweet child of mine τουλαχιστον 30 φορες απο 30 διαφορετικες μπαντες και αυτα δε νομιζω να τα θεωρειτε metal!!

μεταλλαδες μαλιστα μονο στα στουντιο συναντω και παρα παρα πολυ σπανια σε live!! (δοξα το Κυριο)

 

Σαφως εχει να κανει με την ηλικια (εγω συναναστρεφομαι μουσικα (και σεχουαλικα ;D ;D :P )) με ατομα γυρω στα 30, οπου οι μεταλλαδες ειναι αισθητα λιγοτεροι!!!

 

Τελος, πιστευω οτι οι μεταλλαδες πλεοψηφια ειναι μονο στο διαδικτυο και στις αγγελιες..

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ, ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΗΚΑ ΤΥΧΕΡΟΣ :P :P :P

 

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου