Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για εμφάνιση σχολίων εκτός θέματος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας guys and gals  8)

 

Παρά τα παράπονα που κατά καιρούς έχουμε όλοι μας, πιστεύω πως τα off-topic σχόλια είναι το αλάτι (και το πιπέρι) του φόρουμ μας.

 

Έχω μια πρώτη σκέψη για να μπορούμε να κάνουμε το φόρουμ ακόμα πιο ευανάγνωστο (ειδικά για τους νέους χρήστες). Έχουμε ήδη το κουμπάκι "εισαγωγή παράθεσης" όταν γράφουμε και μας δίνει το παρακάτω:

 

μπλα μπλα δεν μ'αρέσουν οι τέλε μπλα μπλα πάρε tonelab μπλα μπλα δεν ψήλωσε η κοντούλα λεμονιά μπλα μπλα

 

Ίσως μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο κουμπάκι για "εισαγωγή off-topic" που θα έχει μικρότερη γραμματοσειρά απ'το default ενός ποστ και ίσως κάποιο άλλο χρώμα γραμμάτων από μαύρο ώστε να ξεχωρίζει άμεσα από τις σχετικές με το θέμα απαντήσεις και έτσι να μπορεί όποιος δεν ενδιαφέρετεαι να τις αγνοήσει χωρίς κόπο.

 

Κάπως έτσι:

 

μπλα μπλα δεν μ'αρέσουν οι τέλε μπλα μπλα πάρε tonelab μπλα μπλα δεν ψήλωσε η κοντούλα λεμονιά μπλα μπλα

 

 

(καλά όχι τόσο χάλια χρώμα αλλά you get the picture)

 

Ένα άλλο βήμα αν γίνει κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι η δημιουργία μιας επιλογής του στυλ:

 

"Μη εμφάνιση off-topic σχολίων"

 

Επίσης δεν θα μπαίνουν αυτόματα στις απαντήσεις με παράθεση αν θα έχουν τη μορφή quote.

 

Θα εξαρτάται απ'την καλή θέληση και θα θέλει λίγη συνήθεια αλλά νομίζω είναι εφικτό (χωρίς να ξέρω πόσο δύσκολο ή/και χρονοβόρο θα ήταν να πραγματοποιηθεί στις ρυθμίσεις του φόρουμ).

 

Αρχηγέ και devs πως το βλέπετε;

 

υ.γ. αν έχει ξαναδιατυπωθεί η ιδέα να με σγχωρνάτε  :P :-*

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Jase

 

ενω η σκεψη ειναι καλη, νομιζω οτι πολλες (τις περισσοτερες) φορες το ......ρεζουμε ενος θεματος ειναι το "παντρεμα" τοπικ και οφ τοπικ οποτε ο αποκλεισμος τους στην αναγνωση ΙΣΩΣ να αλλιωνει το αποτελεσμα. Αυτο με τα διαφορετικα χρωματα ειναι ισως σωστο. Επισης βεβαια, ο καθενας οταν γραφει ισως να μην ειναι σε θεση να κρινει ΤΙ ειναι τοπικ και ΤΙ οφ (οπως βεβαια κι αυτος που διαβαζει), cheers

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 playloud. Καλή πρωτοβουλία, αλλά παρατηρώ ότι σε πολλά θέματα το off-topic της σελίδας π.χ. 1 γίνεται topic στη σελίδα π.χ. 5 και το αρχικό topic έχει ξεχαστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι η συζήτηση είναι χαοτική και για Ανέμων και Υδάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε το βλεπω εγω παιδια αυτο.Τα θεματα που επιδέχονται γενικολογιες κ δεν εχουν κατευθυνσεις απ την αρχη γινονται αχταρμαδες κ στο τελος καταλήγουν σε στρατοσφαιρες,συμπαντα και βιωματα.

 

Δεν βγαινει ρεσουμε αλλα ανοιγει ενα νεο θεμα μεσα στο αλλο κ καταλήγει στο τελος διαπλικτισμος κατα 80-90 % των θεματων.

 

 

Το οφ τοπικ σαν ιδεα ειναι ειναι ωραιο κ θα το στηριξω κ στην πραξη.Δειτε το κ σαν πειραμα για λιγο καιρο.Προγραματιστε ετσι ωστε αν δεν μας κανει να μπορεσετε να τα σβησετε χωρις να αλλοιωθουν τα ποστς σε θεματα.Αν γινεται αυτο ο σερεμόνης προτινει ωραιο πραμα.

 

+1 Jazzmaster

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα επιμείνω στον έλεγχο των off-topics.

 

Συμφωνώ ότι ενισχύουν τον παρεϊστικο τόνο του φόρουμ, αλλά πρέπει να έχουν ένα μέτρο.

Όταν ξεκινάμε μια συζήτηση για ένα τεχνικό θέμα και φτάνουμε να συζητάμε για τελειολογίες και συμπαντικούς νόμους ή whatever και αυτό γίνεται ανεκτό από τη διαχείριση τότε, πιστέψτε με, θα φτάσουμε τελικά σε ένα off-topic forum.

 

Γιατί;

 

Επειδή ο κάθε χρήστης μπορεί να μην έχει κάτι να γράψει επί ενός τεχνικού θέματος, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι έξυπνο, αστείο, σχετικο-άσχετο να πει.

 

Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου, το κάνω κι εγώ συχνά. Αφού επιτρέπεται, γιατί όχι.

 

Αλλά στο τέλος θα φτάσουμε, αφού όλοι μπορούν και θα το κάνουν, σε ένα φόρουμ με ψευδεπώνυμα θρεντ που θα μπάινει κάποιος να διαβάσει για το μανίκι της Μπαχατέλε και θα διαβάζει για το πώς περασα στις διακοπές μου. Και τελικά αυτό θα είναι εις βάρος του φόρουμ.

 

Πέραν του γεγονότος φυσικά ότι θα είναι τουλάχιστον κοροϊδία να λέμε σε κάποιον "ψάξε πριν ρωτήσεις". Να ψάξει που; Στα off-topic;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από αυτά που γράφονται και θέλουμε να πούμε την λαλακία μας(πολλά βγάζουν και γέλιο,δεν λεω)αλλά θα ήταν καλύτερα αν όλοι μας προσπαθούσαμε να τις περιορίσουμε αντί να κάνουμε κάτι πιο περίπλοκο όπως αυτό που περιγράφει ο Jase.

www.myspace.com/subfireband

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ήταν φόρουμ της steinberg ή φόρουμ που διαφήμηζε-προμοτάριζε κάτι λογικο να μην υπάρχουν τα απλα αυτα ανθρωπικα οφ τοπικ.

 

Αν ο ρολος του νοιζ ειναι αυτος οκ τοτε αλλα δεν ειναι.Ανθρωποι ήμαστε,μικρους εχουμε/ήμαστε θα εχουμε κ τα χαζολογα μας.Οποιος το παιζει σοβαροφάνεια εδω κ ειναι κυριουλης ειναι για σφαλιάρες.Δεν πάει απ τη φυση του αυτο το απροσωπο να λειτουργει οπως π.χ. μια υπηρεσια.Ειναι πρωτα απ ολα χωρος που μαζευομαστε να πουμε κ τα οτι ναναι μας κ τα σοβαρα μας κ την πλακα μας.

 

Η λειτουργια που προτεινει ο τζαζμάστες οφ τσερεμόνοι στο σπίτι προσπαθει να απομονωσει απο ενα θεμα την πλακα κ το ασχετο.Ειναι μια λυση καλύτερη απ το να πεφτουμε σαν τα γουρουνια να φαμε τον αλλο γιατι εγραψε κατι οφ τοπικ.

 

Αλλα κ παλι στη θεωρια θα μεινουμε.Καντε το πραξη σε μια δοκιμαστικη περιοδο κ αφηστε το να μπορει να γυρισει πισω χωρίς αλλοιωσεις κ μετα τα ξαναλέμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Αν υπήρχε νοημοσύνη προγράμματος που θα έκρινε τι είναι off - topic θα'ταν καλά.

Στην πράξη όμως κάποιος πρέπει να παρακολουθεί, να κρίνει και να στιγματίζει με κάποιο τρόπο όπως προτίνει ο Master of...

Νομίζω ότι είναι ανθρώπινα τα λάθη και οι απόψεις.

Γι αυτό ίσως να έκανε περισσότερο κακό παρά καλό αν κάποιος / οι αποφάσιζαν για κάθε ποστ που γράφεται. Ασε που θέλει πολλή δουλειά για να φτιαχτεί κάτι τέτοιο. :)

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμ ναι αυτο με το ποιος θα κρινει που ανηκει το καθε τι.... αμφισβητειται.

 

Το σκεπτικο το δικο μου βασιζοταν στην ιδεα του οτι αν καποιος θελει να πει τη μακακια του θα παταει καινουριο κουμπακι διπλα απ αυτο της απαντησης που θα λεει απαντηση οφ τοπικ.Οι παλιοι, εμεις δηλαδη που το κατεχουμε θα το χρησιμοποιουμε.Στους καινουριους το μαθαινουμε κ ετσι μπορουμε να βαραμε μακακιες στον γαμο του καραγκιοζη χωρις να ενοχλουμε τα παιδια που γραφουν σοβαρα.Υπο αυτη την προυποθεση θα μενουν λιγα οφ τοπικ που δεν γραφτηκαν με αυτο τον τροπο αλλα σαν απαντηση κ ειναι ευκολο να κρινει ο υπευθυνος πλεον τι ειναι κ τι οχι σοβαρο απ αυτα.

 

Λογω δυσκολιας προγραμματισμου κ ενδεχομενως πιλοτικης λειτουργιας εγω σε συγχωρω γιατι καταλαβαινω οτι εισαι πολυασχολο αγορι :P

Την επομενη φορα δε θα στη χαρισω ομως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με αυτόν τον τρόπο όμως επισημοποιούμε τη χρήση off-topic και φοβάμαι ότι πλέον θα γίνεται κατάχρηση ("να μη γράψω κι εγώ τη μπούρδα μου, αφού έχει και ειδικό κουμπάκι και άλλο χρώμα, άρα με τις ευλογίες του admin..." )

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου